Obrada videa s Youtubea

poruka: 4
|
čitano: 2.529
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Obrada videa s Youtubea

Skinuo sam FLV datoteku s Youtubea pomocu web-stranice www.downloader9.com.

Gledam ju s VLC playerom i rezolucija videa je 343x240.

Pitanja:

1. Zelio bih odrezati lijevi i desni stupac slike tako da rezolucija bude 320x240. Kao sto se vidi na slici, video ima dva crna stupca lijevo i desno - dakle, to nije pozadina VLC playera nego dio videa. Bez tih stupaca, video je tocno 320px sirok - dakle QVGA rezolucija.

Koji (besplatni) video-editor bi mogao odrezati te stupce, bez da se video mora rekodirati - nadam se da je moguce.

2. Zelio bih format datoteke prebaciti iz FLV u MPEG4 ili WMV ili neki drugi format koji se moze gledati na mobitelu SE T700.

(Iako se mozda moze gledati i FLV jer sam negdje procitao da mobitel podrzava i flash video - to jos moram provjeriti)

3. Inace, da li znate kako skinuti "high definition" video s Youtubea. Ne mislim na HD - Youtube ponekad nudi "watch in high definition", a nekad "watch in HD" sto je jos veca rezolucija. Mene zanima kako skinuti "high definition" verzije obicnih Youtube filmova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2009 22:05 (Šime).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Obrada videa s Youtubea

e ovako ja ti mogu pomoc samo na 3 pitanje... na kraju url-a stavis samo ovo kad si na youtube... znaci recimo ovako treba izgledat:  https://www.youtube.com/watch?v=M0z2FyZPF3s&fmt=18 naravno stisnes enter kad si to napravio da ti otvori,ak me razumijes...

Intel Core 2 Quad Q9450(2,67) -OC 3,52, Zalman CNPS9700 LED ,2x 2gb ocz reaper - 5 5 5 15, 1066 Mhz, Gigabyte GA-X48-DS5, Chieftec 650 watt, Gigabyte GTX280 , 1x Maxtor hard 160 Gb ,2x Seagate 500 Gb.
16 godina
neaktivan
Obrada videa s Youtubea

1. možda ovo pomogne. neznam...

2. pošto je sony ericsson (3gp), onda ti treba Free YouTube Download 2.2. uneseš url i on skida u avi, mp4, 3gp ili flv. a za već skinuti video ti treba Free 3GP Video Converter 3.1

3. na url videa dodaj &fmt=18 (edit: sad sam vidio da si već dobio odg na ovo pitanje)

''Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.'' ~ Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2009 22:31 (jurluk).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Obrada videa s Youtubea

Da, doista fmt=18.... evo, ako nekog zanima kolika je razlika izmedju normalnog i high quality na Youtubeu, neka pogleda screenshot.

Inace, na web-stranici www.keepvid.com je moguce skinuti direktno u .mp4, tako da posebni programi nisu potrebni Cool

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice