Nešto mi usporava PC...pomoć!

poruka: 27
|
čitano: 10.734
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prije dva, tri dana primjetio sam da mi je PC sporiji...točnije, kada npr. upalim PC i odem recimo u CCleaner ili Winamp treba im puno više vremena da se otvore nego uobičajeno. Međutim, ako onda nanovo uđem u iste programe, otvaraju se normalnom brzinom.

Isto je i sa Internetom...Mozilla se otvara prvi put sporo, a onda opet normalno brzo. I kada npr. odem na gmail, on se isto sporo otvara...

E sad...jedino značajnije što se dogodilo na mom PC-u kroz zadnjih tjedan dana je:

1. Instalirao sam najnoviji driver za grafičku GeForce 8800 GTS (Version 295.73) (koristim Win XP)

2. Instalirao sam Avast Free Antivirus

3. Avast mi je boot scanom našao neki Win PUP ili Win32 PUP ili tako nešto, što sam zbrisao...

Molim Vas za pomoć jer me ova sporost jakooooo živcira!

P.S. Kad već spominjem Avast koji me inače služi dobro, htio bi pitati zašto mi se nikako neće spojiti na "Market" niti na moj "Account". Stalno piše da trebam biti "connected" za to, ali kvragu...ja i jesam "connected" stalno.

Punoooo hvala,

Matija

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nešto mi usporava PC...pomoć!

probaj popraviti greške na disku na kojem su ti windowsi (potrebno restartati komp)...

16 godina
neaktivan

Ne znam na što točno misliš...

Ja sam probao malo isključivati i uključivati ove "Real-time shieldove" u Avastu, i kad sam isključio "File System Shield" i "Web shield" sve se vratilo u normalu. Ali, to su dvije najvažnije protekcije! Stvarno ne razuimjem kako je to odjednom počelo raditi probleme...prije par dana sam imao sve uključeno i bilo je sve normalno.

Sad mi se još pojavio BSOD kada sam otišao u CCleaner, ali nisam stigao pročitat uzrok jer se PC prebrzo restartao.

Help!!!{#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Chaser kaže...

Ne znam na što točno misliš...

Ja sam probao malo isključivati i uključivati ove "Real-time shieldove" u Avastu, i kad sam isključio "File System Shield" i "Web shield" sve se vratilo u normalu. Ali, to su dvije najvažnije protekcije! Stvarno ne razuimjem kako je to odjednom počelo raditi probleme...prije par dana sam imao sve uključeno i bilo je sve normalno.

Sad mi se još pojavio BSOD kada sam otišao u CCleaner, ali nisam stigao pročitat uzrok jer se PC prebrzo restartao.

Help!!!{#}

Deinstaliraj Avasta i vidi onda da li sve normalno radi, pokreći aplikacije koje imaš i ako sve bude u redu i nema BSOD i usporavanja znaš u čemu je problem. Ako je to nanoviji Avast AV 7 Free ništa čudno. Prepun je još bugova i kod nekih može uzrokovati ovakve probleme.

Edit: i svakako skeniranje kompa s nekim drugim on-demand skenerima kao što Marko kaže jer vidim da je Avast našao neke PUP -ove

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:03 (BlackFoot).
14 godina
neaktivan

Deinstaliraj avast! i stavi Aviru Free,nakon toga skini malware bytes i hitman pro i skeniraj s njima

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

i meni to avast radi.

morat cu ga maknut...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Chaser kaže...

Pozdrav,

Prije dva, tri dana primjetio sam da mi je PC sporiji...točnije, kada npr. upalim PC i odem recimo u CCleaner ili Winamp treba im puno više vremena da se otvore nego uobičajeno. Međutim, ako onda nanovo uđem u iste programe, otvaraju se normalnom brzinom.

Isto je i sa Internetom...Mozilla se otvara prvi put sporo, a onda opet normalno brzo. I kada npr. odem na gmail, on se isto sporo otvara...

u principu je normalno da prvo pristupanje aplikaciji na disku bude sporije,nakon toga ga windows stavlja u pozadinu i pristup je brži
ali nekakvo naglo usporavanje je suspektno,i traži rješavanje problema u avastu ili nekom drugom softveru,pa i malicioznom
proskeniraj s nekim skenerom pc,btw to što ti avast detektira je potencijalno nepoželjni program ili softver,ništa posebno

16 godina
neaktivan
Avast! mi (vjerovatno) usporava PC...pomoć!

- Instalirao sam Malwarebytes i skenirao sa njime (full scan)...ništa nije našao.

- U Advanced SystemCare 5 sam pokrenuo "deep care" i sada mi je PC health "good". Status PC-a je normalan...RAM se koristi između 25-35%, ostalo oko 0-5%.

- CCleaner-om sam očistio registry i cookiese.

- Pokrenuo sam Avast! Booth Scan i našao mi je neki malware, koji sam zbrisao i skenirao još jednom i više ništa nije našao.

- Otišao sam i na "repair" u Control Panelu i "popravio" Avast!

Ali....programi (CCleaner, Mozilla, Winamp, Advanced SystemCare 5 itd.) mi se i dalje sporo otvaraju...a prije dva dana je sve bilo OK!

Pri sporosti mislim na sljedeće: Kad pokrenem Windows i prvi put uđem u neki program onda do 10 puta sporije ulazi u njega nego uobičajeno (u usporedbi od prije dva dana, ili sada nakon prvog otvaranja programa). Moj brat ima full verziju Avast!-a i to na laptopu koji je puno slabiji od mog PC-a i sve mu radi normalno. Where's the catch?!

Sada sam isključio "Real Time Shields" u Avast!-u i sve je super...radi glatko kao i prije dva dana.

E sad...ono što ne razumijem je zašto je Avast! odjednom iz čistog mira počeo zaje....t, kad je prije dva dana sve bilo OK?!

Inače, imam Avast! Free Antivirus 7.0.1407. Mislim, baš sam bio zadovoljan Avast!-om ovih prvih tjedan dana koliko ga već imam, kad sad odjednom me počeo zezat...koma.

Mogu li učiniti nešto da ovo popravim ili ga moram zbrisat i skinut drugi free antivirus?

P.S. Da li još netko od vas koji koristite Avast! ima problema sa spajanjem na njihov Market i na svoj account. Mislim, ja kliknem ono čisto iz znatiželje da vidim što ima na tom Marketu, ali mi se nikako ne uspijeva spojiti....ispada da nisam spojen na Internet, što je glupost. Nisam se niti uspio registrirat na normalan način, već sam morao putem njihove stranice...

Hvala,

Matija

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:19 (The Chaser).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

no ostavi mu isključen web shield i instaliraj/koristi wot na sve browsere,i gotova priča
ako avast zeza,makni ga,koju uopće konfiguraciju imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 14:20 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

no ostavi mu isključen web shield i instaliraj/koristi wot na sve browsere,i gotova priča

Imam već WOT. ;-)

Ali nije samo problem u web shieldu...najviše problema mi radi "File System Shield", koji je pak najvažniji shield.

Baš bezveze... :-(

16 godina
neaktivan
The Chaser kaže...

Imam već WOT. ;-)

Ali nije samo problem u web shieldu...najviše problema mi radi "File System Shield", koji je pak najvažniji shield.

Baš bezveze... :-(

ma da,krivo sam vidio,ljudi tu koriste avast,netko će dati koristan savjet

16 godina
neaktivan

Ako išta pomaže, moja konfiguracija je:

Mainboard :    Gigabyte P35-DS3
Chipset :    Intel P31/P35
Processor :    Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400 MHz
Physical Memory :    2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Video Card :    NVIDIA GeForce 8800 GTS
Hard Disk :    SATA (250 GB)
DVD-Rom Drive :    Optiarc DVD RW AD-7173A SCSI CdRom Device
DVD-Rom Drive :    EDOJ OP6ZCXQRW SCSI CdRom Device
Monitor Type :    LG Electronics L194WT - 19 inches
Network Card :    RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter
Operating System :    Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Deinstaliraj Avasta i vidi onda da li sve normalno radi, pokreći aplikacije koje imaš i ako sve bude u redu i nema BSOD i usporavanja znaš u čemu je problem. Ako je to nanoviji Avast AV 7 Free ništa čudno. Prepun je još bugova i kod nekih može uzrokovati ovakve probleme.

nije baš slaba konfa,ali na svakom pc-u je neka druga konstelacija i može zbog interakcije sa drugim foftverom av raditi probleme
ako sumnjaš na avast,deinstaliraj ga,samo nemoj preko windowsa jer će ti ostati hrpa njegovih stavki
ovo gore citirano od @blackfoota mi se čini izglednim
no ako se odlučiš na deinstalaciju javi,pa ćemo ti reći kako

16 godina
neaktivan

Dobro, vidjet ću još...pričekat ću još malo da vidim hoće li se javiti još netko tko koristi Avast! i možda ima neko riješenje...

P.S. Zna li možda netko gdje na PC-u mogu pogledat report o BSOD-u? Da li se to uopće sprema negdje?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

@ The Chaser

-problema kod registracije ima, ima i BSOD-a uzrokovanim nekompatibilnošću Avasta i nekog drugog softwera, cijelo čudo raznih problema ima s ovom novom verzijom, a opet je kod nekoga sve o.k. Pogledaj malo na njihovom Forumu

- nego kažeš da ti je avast prilikom boot skena našao neki malware i uklonio. Imali li neki log ili slika da se vidi što je to našao i uklonio. ne koristim avast ali mora biti da se to negdje vidi

- onaj IObitov Advanced system care 5 koj isto ne koristim, imali li on kakav sigurnosni modul u sebi ili nešto slično, takvi optimizatori to znaju imati, sigurno ima neki svoj monitoring sistema, probaj se malo poigrati pa recimo njega deinstalirati i vidjeti onda

- ima i njihov Forum pa se može i tamo problem postaviti, gužva je

Edit: sada vidjeh pod drugom temom da koristiš MBAM kao real time zaštitu, možda se njih dvojica baš ne vole, probaj

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 15:42 (BlackFoot).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

@ The Chaser

-problema kod registracije ima, ima i BSOD-a uzrokovanim nekompatibilnošću Avasta i nekog drugog softwera, cijelo čudo raznih problema ima s ovom novom verzijom, a opet je kod nekoga sve o.k. Pogledaj malo na njihovom Forumu

- nego kažeš da ti je avast prilikom boot skena našao neki malware i uklonio. Imali li neki log ili slika da se vidi što je to našao i uklonio. ne koristim avast ali mora biti da se to negdje vidi

- onaj IObitov Advanced system care 5 koj isto ne koristim, imali li on kakav sigurnosni modul u sebi ili nešto slično, takvi optimizatori to znaju imati, sigurno ima neki svoj monitoring sistema, probaj se malo poigrati pa recimo njega deinstalirati i vidjeti onda

- ima i njihov Forum pa se može i tamo problem postaviti, gužva je

Edit: sada vidjeh pod drugom temom da koristiš MBAM kao real time zaštitu, možda se njih dvojica baš ne vole, probaj

Hvala na pojašnjenju...dakle, očito je ova najnovija verzija, kao što kažeš, dosta bugovita.

U boot scanu mi je našao: Win32:Malware-gen. To mi je sad u "Virus Chestu". Da obrišem to?

Što se tiče IObita i Malwarebyitesa...IObit i Avast! su normalno radili do prije dva dana. A Malwarebyites sam instalirao tek prije 3 sata, tako da nije u tome problem.

Nego, jel se može negdje vidjet log od BSOD-a?

14 godina
neaktivan
The Chaser kaže...
BlackFoot kaže...

@ The Chaser

...

1. Obriši to iz Karantene
  2. Obriši avast i zamijeni ju Avirom Free
  3. Log BSOD-a možeš vidjeti pomoću BlueScreenView
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 16:05 (Marko :D).
15 godina
protjeran

@ The Chaser

Ne trebaš to brisati iz karentene, čak ni ne preporučujem za sada. kažeš da je nešto proglasio ali što, koji fajl, kako se zove, koja je putanja do toga što je stavio u karantenu, valjda to ima u logu, ono gen vuče na false ali ne mora biti

0 0 hvala 0
14 godina

@Matija tko zna što imaš crackano ili skinuto s sumnjivih stranica, znam za bar jedno čitajući tvoje teme zar je toliki problem napraviti format i vratiti sve staro.

Mali savjet: ne koristiti crackane zaštite za pc čak i free verzije su bolje od cr...

Tko zna što si pobrao i sada imaš problema čisto bez veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Chaser kaže...

Dobro, vidjet ću još...pričekat ću još malo da vidim hoće li se javiti još netko tko koristi Avast! i možda ima neko riješenje...

P.S. Zna li možda netko gdje na PC-u mogu pogledat report o BSOD-u? Da li se to uopće sprema negdje?

Iobit Advanced System Care, deinstaliraj ne treba ti uopče taj program nije ništ posebno za klasično čiščenje Windowsa koristi samo CCleaner to je najbolje rješenje. Za deinstaliranje programa ubuduče koristi, Revo Uninstaler kojeg isto moš nač i ovom dole paketu Portabilnih programa svi programi imaju upute na hrvatskom normalno.{#}

http://www.box.com/s/djipifkln80a31z7krg7

Da bi vidio ime krivca za BSOD, skini pa instaliraj ovaj dole mali program pa kad se dogodi plavi ekran nek se nađe pri ruci. Kad se nakon BSOD ponovo pokrene komp, otvori taj program pa klikni gore Analize i onda srolaj dole vidit češ moguči uzrok za BSOD.{#}

http://download.cnet.com/WhoCrashed/3000-2094_4-75205821.html

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina

Gasenje Start up programa

Vecina tih programa usporava boot-up proces.

1. Start > Run > upisi "msconfig"   (bez navodnika)

2. U novootvorenom prozoru idi na karticu Startup i odznaci sve nepotrebne programe (koji su ti nepotrebni pri paljenju racunala)

3. Zatim idi na karticu BOOT.ini i u desnom kutu ces naci Timeout. Umjesto 30 sekundi upisi 3.

4. Stisni Apply i restart PC

Evo, mozda pomogne.

Hajduk živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svi odmah na viruse! A nitko nije pomenuo da defragmentira disk!

Možeš iz windowsa a možeš i nekim alatom poput O&O defrag 15 ili Mydefrag

Mislim da je u tome problem zbog kojeg sporo otvara navedene programe!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala vam svima na pomoći! Međutim, ja sam u "File System Shieldu" pogasio nekoliko stvarčica (da mi ne skenira programe kad ih otvaram) i sada je sve OK. U tome je bio problem...očito je stvar u tome što Avast! Free Antivirus 7 još ne radi savršeno, kao što je netko od vas spomenuo. Ja ću za sada ostati pri ovome, jer se nadam da će to popraviti updateima...ukoliko se stvari neće popraviti, ili ako se pogoršaju, onda ću skinuti Aviru.

P.S. Malwarebyites, IObit i Avast! su mi sve free verzije...

Još jednom veliko hvala svima na pomoći i ako ću trebati još nešto, javim se.{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Chaser kaže...

Hvala vam svima na pomoći! Međutim, ja sam u "File System Shieldu" pogasio nekoliko stvarčica (da mi ne skenira programe kad ih otvaram) i sada je sve OK. U tome je bio problem...očito je stvar u tome što Avast! Free Antivirus 7 još ne radi savršeno, kao što je netko od vas spomenuo. Ja ću za sada ostati pri ovome, jer se nadam da će to popraviti updateima...ukoliko se stvari neće popraviti, ili ako se pogoršaju, onda ću skinuti Aviru.

P.S. Malwarebyites, IObit i Avast! su mi sve free verzije...

Još jednom veliko hvala svima na pomoći i ako ću trebati još nešto, javim se.{#}

jel može skrinšot kako si postavio - što da se skenira? čisto da znam za ubuduće

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
17 godina

Također imam problema otkako se upgrejdo Avast na verziju 7.

Podizanje sistema je duplo sporije kao i pokretanje programa.

Isključio sam ove opcije, no nisam ništa ubrzao.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mene je Avira zezala (usporavala mi PC , ne ovaj iz potpisa nego stari P4 sa 2GB rama) , uklonio Aviru i stavio Avast i sve mnogo bolje "diše" !

14 godina
neaktivan

Evo ja imam aviru i sve 5,nema nikakvog usporavanja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice