Ne dovršava instalaciju OSa

poruka: 18
|
čitano: 4.135
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Nakon visestrukih pokusaja instalacije jednog od racunala, pomalo sam zbunjen i trazim friske ideje sto bi moglo bit...

U pitanju je AMDbased ploca, AMD X2 4800+ proc i 2GB ddr2 memorije (nova), 160gb sata disk (probano i s drugim od 80gb).

Instalacija Windows XP SP3 se tijekom onih famoznih 38minuta prekine i ponovo zapocinje sve iz pocetka ili se samo ugasi

Instalacija Windows XP SP2 ista prica

Instalacija Windows 7 također dodje napola pa dalje nece

Live Linux Mint 11 uredno radi s DVD-a

Instalacija Windows FLP (For Legacy PC) uredno prodje od pocetka do kraja.

Sto god mi je palo napamet, od biosa, kontakata, napajanja, itd, itd sve je probano, a sam komp je prije imao instalirane Win XP. Zasto ih sad ne zeli prihvatit, trenutno mi je misterija, pa nabacite nesto, ma koliko remote bilo...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Izgleda da je ovo jos jedno od onih racunala opsjednutih duhovima, jer kako drukcije objasnit da je sve prividno ispravno, a zajedno ne omogućava instalaciju OS-a po zelji, vec samo pojedinih... Oh, well, ako se nitko ne javi doskora moze lock...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ne dovršava instalaciju OSa

Svojedobno sam imao isti problem i ispostavilo se da je RAM pokvaren. U glavnom, tijekom instalacije dobar dio stvari se stavlja u RAM koji u slučaju da je pokvaren zaustavlja cijelu situaciju. Eto, moje iskustvo..

16 godina
neaktivan
milin kaže...

Svojedobno sam imao isti problem i ispostavilo se da je RAM pokvaren. U glavnom, tijekom instalacije dobar dio stvari se stavlja u RAM koji u slučaju da je pokvaren zaustavlja cijelu situaciju. Eto, moje iskustvo..

i ja mislim da je ram ili maticna(moguce)

18 godina
neaktivan
milin kaže...

hmmm, kako je u racunalu potpuno novi ram iz ducana 1x2gb ddr2, onda sam pretpostavia da to nebi trebalo bit to... imam u drugim ddr-a pa cu probat zaminit...

Loto kaže...
milin kaže...

iskreno se nadam da nije do maticne, a ako i je, kako objasniti da instalira Win FLP koji je port XP-a za embedded racunala? Jos bi razumia da ne radi nikako, ali neke OS-ove hoce, neke ne... sad ko je tu lud, stvarno ne znam...

danas cu to provjerit jos za memoriju, a za maticnu budi pametan...

16 godina
neaktivan
wifi kaže...
milin kaže...

hmmm, kako je u racunalu potpuno novi ram iz ducana 1x2gb ddr2, onda sam pretpostavia da to nebi trebalo bit to... imam u drugim ddr-a pa cu probat zaminit...

Loto kaže...
milin kaže...

iskreno se nadam da nije do maticne, a ako i je, kako objasniti da instalira Win FLP koji je port XP-a za embedded racunala? Jos bi razumia da ne radi nikako, ali neke OS-ove hoce, neke ne... sad ko je tu lud, stvarno ne znam...

danas cu to provjerit jos za memoriju, a za maticnu budi pametan...

To meni smrdi na hard disk, e sad skini hirens cd boot i potraži alat za hdd i provjeri jel ima bad sector pa ako ima bad upravo zato prekine za instalaciju. Ako ima bad sector a to nemožeš popravit jer će na taj način pojavit sve više tad ti je vrijeme nabaviš novi hard disk.

14 godina

... probaj u bios staviti hard disk mode u achi, i zatim instalirat 7 ...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nello kaže...

To meni smrdi na hard disk, e sad skini hirens cd boot i potraži alat za hdd i provjeri jel ima bad sector pa ako ima bad upravo zato prekine za instalaciju. Ako ima bad sector a to nemožeš popravit jer će na taj način pojavit sve više tad ti je vrijeme nabaviš novi hard disk.

i sa drugim diskom (ipak je to lab pa mogu minjat) i dalje ne prolazi, sto je spomenuto u prvom postu...

Biteldjus kaže...

... probaj u bios staviti hard disk mode u achi, i zatim instalirat 7 ...

u biosu nema ahci opcije, a 7 kad idem instalirat ne dodje niti do najobicnijeg izbornika... samo pozadinu prikaze i to je to...

linux mint katya prolazi i radi uredno sa dvd-a, win flp takodjer radi...

stvarno je ovo vec sad za ispalit...

edit: sa drugom memorijom takodjer nista novog...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 19:15 (wifi).
15 godina

Da ti nije do cd/dvd citaca? Ja sam imao problema sa doticnim pri instalaciji winsa...

14 godina
neaktivan

Mene je slično zezala Vista. Abitova ploča je bila u igri. Iz Abita su bili susretljivi i rekli da dignem napon na memoriji. Mislim da je bilo riječ o 2,0-2,2 V.

Nakon toga je instalacija prolazila bez problema... e sad... :)

Live Long and Prosper
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 21:14 (davorho).
18 godina
neaktivan
Metalac kaže...

Da ti nije do cd/dvd citaca? Ja sam imao problema sa doticnim pri instalaciji winsa...

ne kazem da nije, ali zar nebi onda treba imat problema i sa live verzijom linuxa i sa instalacijom win flp? bar mi je to neka logika...

Dodatni info, ako ista znaci:

MB Gigabyte GA-M61PME-S2 (rev. 2.x)

CPU AMD Athlon 64 x2 4800+ AM2

Grafika integrirana

Memorija trenutno 2gb (single dimm), isprobano vise razlicitih modula, u oba utora

HDD trenutno Hitachi 160gb sata, isproban jos Maxtor 80gb sata (spojen na SATA0)

DVD-RW je ATA TSCorp-nesto (spojen na jedini ATA)

18 godina
neaktivan
davorho kaže...

Mene je slično zezala Vista. Abitova ploča je bila u igri. Iz Abita su bili susretljivi i rekli da dignem napon na memoriji. Mislim da je bilo riječ o 2,0-2,2 V.

Nakon toga je instalacija prolazila bez problema... e sad... :)

Hmmmm... zanimljivo... vridi probat ;-)

16 godina
neaktivan
wifi kaže...
Metalac kaže...

ne kazem da nije, ali zar nebi onda treba imat problema i sa live verzijom linuxa i sa instalacijom win flp? bar mi je to neka logika...

Dodatni info, ako ista znaci:

MB Gigabyte GA-M61PME-S2 (rev. 2.x)

CPU AMD Athlon 64 x2 4800+ AM2

Grafika integrirana

Memorija trenutno 2gb (single dimm), isprobano vise razlicitih modula, u oba utora

HDD trenutno Hitachi 160gb sata, isproban jos Maxtor 80gb sata (spojen na SATA0)

DVD-RW je ATA TSCorp-nesto (spojen na jedini ATA)

Mala je vjerovatnost da ti je na CD/DVD Windows za instalaciju oštečen file. Skini Nero CD-DVD Speed i skeniraj sa DVD kojem su windowsi da vidiš jesu li file oštečeni.

18 godina
neaktivan
Nello kaže...

Mala je vjerovatnost da ti je na CD/DVD Windows za instalaciju oštečen file. Skini Nero CD-DVD Speed i skeniraj sa DVD kojem su windowsi da vidiš jesu li file oštečeni.

vjerojatnost za takvo sto je stvarno minimalna jer imam nekoliko cd/dvd-a za instalaciju, pokusano je i sa SP2 verzijom XP-a, nekoliko SP3 cd-a, a s obzirom da su isti redovito u upotrebi na drugim racunalima, i tamo sve normalno prolazi, mislim da ipak nebi bilo do njih...

15 godina
neaktivan

Kako instalacija Windows FLP prolazi jesi pokusao nakon sto instaliras Windows FLP kopirati windows 7 i pokrenuti instalaciju s HDD-a, mozda prode.

RealMadrid
18 godina
neaktivan
RealMadrid4Ever kaže...

Kako instalacija Windows FLP prolazi jesi pokusao nakon sto instaliras Windows FLP kopirati windows 7 i pokrenuti instalaciju s HDD-a, mozda prode.

Takvo sto nisam proba, i iako mi ustvari treba XP (zbog SteadyState-a), mogu i to pokusat. Ono sto mene iskreno zanima je uzrok ovih problema. Ako nista ne upali, uvik mogu uzet neko drugo racunalo pa ga ubacit u ovaj lab, ali opet mi ovo nece dat mira dok ne saznam u cemu je stvar.....

18 godina
neaktivan

Sve mi se cini da je ipak maticna u pitanju...

danas sam proba ipak stavit win flp koji je prije uspijeva, vise ne zeli ni njega, nego se ugasi...

isproba sam ponovo, drugu memoriju, drugi hdd, sve kombinacije utora, drugo napajanje, drugi cd-i, i nista ne pomaze... mislim, nema sta vise osim maticne i procesora... nista drugo nije ostalo kao mogucnost... ILI???

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Update:

Danas sam prvo pokusa spojit ATA disk i izgasit SATA kontroler u nadi da ce to rijesit probleme, ali uzalud...

Ali kako sam u dva navrata dobio neovisan info da je moguce da se chipset pregrijava pa da to radi probleme, onda nisam ima mira, pa sam jos jednom isa provjerit temperature... i stvarno, u linux mintu su temperature bile normalne, proc i chipset bez ikakvog problema... kako prilikom instalacije winsa nemam mogucnost pracenja temperature, onda je dobro posluzia i prst, procesor je i dalje bia ugodan, ali je zato hladnjak chipseta goria... nista, skidaj hladnjak chipseta, stara pasta out, nova in, montirano, i instalacija prolazi!!! Ipak su temperature na hladnjaku jos uvijek daleko od idealnih pa mislim da ce dobit aktivno hladjenje, ili neki konkretniji hladnjak...

Uglavnom, hvala svima na idejama, a posebno kunof00 i Nello koji su dobro pretpostavili sto bi mogao bit problem.

Sad bar sa sigurnoscu znamo da Linux manje przi chipset (vjerojatno i procesor) od Winsa ;-)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice