Kreiranje Registry-a pomocu precice - Windows

poruka: 8
|
čitano: 1.175
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kreiranje Registry-a pomocu precice - Windows
Pozz,

Zanima me kako iz obicnog text fajla kreirati reg fajl, pogledajte video na sta mislim

Mislim da je na videu koristena neka precica jer se reg fajl samo iznenada stvorio ( nije Paste-an )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kreiranje Registry-a pomocu precice - Windows

.. i ti gledanjem videa pokušavaš .. jesi li gledao D.Coperfilda i probao proći kroz zid? :))

rename/saveas.. copy, štogod, extenzija .reg.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Hehe, video traje 5 min,pratim neka upustva

I sve do ovog trenutka kad se iz nicega stvori reg fajl. Znam za extenzije i te fore ali nije to to. Zanima me na koju foru je stvoren reg fajl nakon sto je korisnik kliknuo na obicni textualni fajl, precica ili sta vec
16 godina

onako iz dupeta.. copy-paste.. ili često kod yt filmića, pripreme potrebno, copy filea je već u memoriji, pastaš i 'voala' eto ga. Magija je drugi mogući odgovor ili nešto treće.. :))

ok, može biti i prečica, na skriptu, nešto što radi nešto.. i to nešto snimi na desktop. Kad npr pokreneš ghateosstate, on tako kreira lic-file.html na deskopu.. i sl. Gledati yt i pokušati pogoditi kako se pojavio file, nema koristi, moralo bi biti opisano ili samorazumljivo-podrazumijevano.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 23:41 (ihush).
9 godina
odjavljen
next'24 kaže...
Hehe, video traje 5 min,pratim neka upustva

I sve do ovog trenutka kad se iz nicega stvori reg fajl. Znam za extenzije i te fore ali nije to to. Zanima me na koju foru je stvoren reg fajl nakon sto je korisnik kliknuo na obicni textualni fajl, precica ili sta vec

Hehehe ja te nista nisam razumio ;) Kako mislis iz nicega? Pa copy paste kao sto kolega kaze ili napravis reg file i snimis ga kao xyz.reg umjesto .txt... Ne vidim u cemu je problem....

12 godina
neaktivan
Nije copy paste

Znam to za extenzije .reg i .txt ali nije to sto mi treba.

Izgleda ipak magija neka hehe, sigurno nije stvoren iz copy paste jer 2 sec prije ovog je kopiran drugi fajl

9 godina
odjavljen

S obzirom na receno moja preporuka je da ne cackas po registry bazi ;)

16 godina
next'24 kaže...
.. sigurno nije stvoren iz copy paste jer 2 sec prije ovog je kopiran drugi fajl

--  .. onak, što reč? ne da mi se snimat klipić, pa ukratko, tipka crtl+c i ctrl+v je dovoljno, jedna sekunda-do dvije.. (da ne spominjemo clipboard managere koji dozvoljavaju više fileova.. npr upali ms-office i kopiraj nešto) a na videu tad nemaš što vidjeti. Zapravo, jel to bitno? Čemu služi taj yt-klipić?

+ne diraj .reg, jer ... ma zaboravi :))

edit: eto, nakon forenzičke analize.. (fanfare..), raspakiran file s deska, na desk.. tj ima backup u recimo zipu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 0:19 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice