da to mi je jos neko rekao i naso sam u sistemu kao neku gresku vezanu za tipkovnicu...probacu pa cemo vidit...al mi komp radi kada ga upalim jedno dav saat pa tek onda a nekad i aza pola sata...
Komp se smrzava restarta sam od sebe
- poruka: 112
- |
- čitano: 21.611
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Koje marke je tvoje napajanje?Jesi li povisio voltažu prilikom otključavana procesora?Jesi li testirao sa nekim programom stabilnost tog otključanog procesora?
Za početak, slažem se, promjeni tpkovnicu pa javi ako je problem i dalje prisutan...... i ispuni Moj PC do kraja.
napajanje je FROTIER sa kucistem sto sam dobio ....nisam diro napon nisat jel zanm da to nije bas najbolje radi an 1.32v napona cpu...temp su ok testiro sam i proso je j aopet nemislim an CPU moze bit tastatura al opet ako neko sumnja u nesto nek kaze...sad cu ispunit Moj PC
Evo ispunio sam pa sad iamte vise informacija trebam hitno pomoc...HDD mi je proso HD Tune Errors Chek
Čitam na netu da je to slabo napajanje i da u stvarnosti daje 200W max, tako da ti preporučujem da ga podhitno zamjeniš.
BTW....Moj PC nisi ispunio kako treba, jer i dalje pokazuje samo ono što si prije imao ispunjeno.
SAVJET: Klikni na nečiji "Moj PC", i kopiraj ga na svoj, te samo pobrišeš tuđe podatke i uneseš svoje.
ok hvala..ali onda zar nebi ono i u pocetku m epocelo zezat a n etek sad..jebiga sumnjo sam i ja u to ... jos sad kad CPU radi na 125W
Novo napajanje ti je neophodno jer bi ti moglo nešto od komponenata pregoriti.Smatram da je to samo pitanje dana, pogotovo sad kad si otključao proc.
Imaš dugme "HVALA", pa ga stisni kad nekom zahvaljuješ (takav je običaj na forumu).
OK ..druze javim ti kad uzmem ,,ostat cemo u kontaktu ...
Slazem se s kolegom, napajanje je nekvalitetno te ga je pozeljno promijeniti, bez obzira na njegovu ispravnost.
Hvala vam probacu al cu usto ipak dignuti i novi sistem ..pa da budemo sigurni...
Mislim da Windowsi nemaju ništa s time što tebe muči. No eto probaj s reinstalacijom.
Na tvom mjestu ja bih prvo zamijeni defektnu tipkovnicu, barem su danas obične membranske tipkovnice jeftine.
Nakon toga bih provjeri memoriju alatom tipa Memtest86+.
nema veze ipak da iskljucim mogucnost losi drajvera ili virusa..temperature su mi ok CPU je 36 ...a ploca 27 hdd je 33
Bio sam da kupim napoju i narucio sam 500w spire napojna....al covjek mi je rekao da opet sistem dignem jel on kaze da ej do toga...
Hmmm....ako već nisi kupio to napajanje, moj ti je savjet da uzmeš neko kvalitetnije, jer netreba štediti na napajanju, to je ulaganje za budućnost.Sve ostale komponente se mjenjaju kad tad, ali kvalitetno napajanje, pomome mišljenju, najduže ostaje prisutno u kompu.Spire napajanje, čitao sam na netu, iako nije nekakvo razvikano ime, nije loše napajanje, ali u njegovim spesifikacijama vidim da ima samo jedan kabal PCIE za grafičku karticu i samo dva SATA priključka što je debelo premalo, jer jedan SATA ti treba za optički pogon (pržilica) i ostaje ti samo jedan za HDD.Možda nepričam o istom napajanju, ali svakako provjeri da nije tako, jer kao što sam već rekao, kvalitetno napajanje je ulaganje u budućnost i sigurno je da će ti trebati više SATA priključaka za više HDD ili SSD danas/sutra.U ovoj temi pitaj za kvalitetno napajanje.
momci jeste tu pomoc potrebana..digo sam novi sistem i radi sv eok al opet mi se desio restart a nisam jos ubacio napojnu..naso sam u event viwer da imaju dviej greske neka je u veyi nesto AMD North Bridge eroor i td..i jos neki i nesto KErnel Power
imam isti problem,komp mi se gasi ili restarta pri bootanju,dosta puta radi normalno dok ne odem na video ili igru,onda se monitor ugasi ali zvuk se cuje... ja mislim da je do hard diskova(imam 2) jer se iz njih cuje nekakav zvuk kao da pada kad se to dogodi,i lampica od HDD vise ne trepce nego se ugasi
Ekipa promjenio sam i hard ali jucer mi se pojavi plavi prozor smrti,a i dalje je stekalo malo.Jel zna neko kako popravit BSOD i zasto mi steka cijelo vrijeme?
Kod HDD ste pogodili,bio je pokvaren a sad?
A da napišeš koje komponente imaš i malo opišeš sintuaciju u kojoj ti se desio BSOD. Ako je prilikom igranja, onda kristalna kugla kaže da staviš druge drivere na grafičku karticu. Jesi li možda overclockao procesor ili grafu?
Otvori skroz prvu stranicu tamo imas vise o kompu.Od kada sam kupio i stavio Hard nisam instalirao on jednu igricu,niti program(osim adobe flasher palyera i takvih).Surfao sam netom normalno i odjednom mi se smrzla slika.Kada sam ga upalio komp se updejtao ali je stao na 15% i cekao sam negdje 10 minuta no nije se micao s tog broja te sam gaopet resetartao.Onda sam mogao birati izmedu "Repaiar(recommended) i "Start Windows normaly" ja stisnuo repair i pojavio se BSOD.Probao sam ga dic u safe modu ali neide,na BSOD-u pise nesto o operacisjkom sustavu,prije 2 mjeseca mi je pao windows pa sam morao dizat,sad opet.
Otvori skroz prvu stranicu tamo imas vise o kompu.Od kada sam kupio i stavio Hard nisam instalirao on jednu igricu,niti program(osim adobe flasher palyera i takvih).Surfao sam netom normalno i odjednom mi se smrzla slika.Kada sam ga upalio komp se updejtao ali je stao na 15% i cekao sam negdje 10 minuta no nije se micao s tog broja te sam gaopet resetartao.Onda sam mogao birati izmedu "Repaiar(recommended) i "Start Windows normaly" ja stisnuo repair i pojavio se BSOD.Probao sam ga dic u safe modu ali neide,na BSOD-u pise nesto o operacisjkom sustavu,prije 2 mjeseca mi je pao windows pa sam morao dizat,sad opet.
Nisi ga trebao gasiti dok se updateo, no sad je gotovo. Iskreno ja bih išao na novu instalaciju Windowsa, ali sačekaj možda neko ima drugo rješenje.
Nisi ga trebao gasiti dok se updateo, no sad je gotovo. Iskreno ja bih išao na novu instalaciju Windowsa, ali sačekaj možda neko ima drugo rješenje.
Ma znam,ali kad se smrzo bio,cijelo vrijeme je stajao na 15% i kursor se nije micao.
I da,imam par pitanja kod instalacije windows-a 7.Na koju particiju ga instalirat,jel mi se driveri instaliraju automatski? Posudit cu od frenda Windows 7 install disk,jel ima samo 1 disk ili njih vise(install pack)?.I jel idem kod instaliranja da mi nadogradi postojeci ili?
Idi na clean install i instaliraj na particiju na kojoj je i bio (predpostavljam da je 99% C particija). Bilo bi dobro da staviš windows 7 64bit. da ti iskoristi 4GB RAM memorije. Instalacija Windowsa Kad završi instalacija windowsa, ubaci CD od grafičke kartice i instaliraj drivere.
Da,bio je na c-disku.Ali ocu i dalje imat c i d disk s time da d ima vise mjesta
Pročitaj upute sa linka koji sam ti dao, pa će ti biti sve jasno. Ukratko, formatiraj samo C particiju, a D particija će ti ostati netaknuta. Ako imaš mjesta na D particiji onda možeš prije instalacije Windowsa prebaciti fajlove koje hoćeš sačuvati, sa C na D particiju.
Pročitaj upute sa linka koji sam ti dao, pa će ti biti sve jasno. Ukratko, formatiraj samo C particiju, a D particija će ti ostati netaknuta. Ako imaš mjesta na D particiji onda možeš prije instalacije Windowsa prebaciti fajlove koje hoćeš sačuvati, sa C na D particiju.
Hvala,jesam procitao sam i pogledao na youtubeu par videa sta ce me docekat.Ma nemam nista na C ni D jer je sam kupio hard prije manje od tjedan dana i nista od slika nisam stavio.Nego mene brine onaj Key sto ce mi trebat ocu li ga nac,i javit cu ako ce bit problema oko drivera
Evo reinstaliro sam i sad se cini normalno sve,nego jel trebam skidat drivere,koje i kako?
Evo nakon 100 godina napravio sam memtest i koliko vidim sve je u redu.Problem je i dalje isti.Slika mi se smrzava pa moram resetirat komp.
Da podsjetim:prvo mi se pokvario hard pa sam promjenio,uputili ste me na memtest i sve je uredu.Jel znate koji je problem,sta da napravim da provjerim.Hvala
P.S. Evo i slika
Probaj posudit drugi RAM pa probat.
Probaj posudit drugi RAM pa probat.
Zasto kad se pokazalo da je sve dobro sa njima?