Kloniranje cijelog diska

poruka: 15
|
čitano: 10.368
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kloniranje cijelog diska

Na prijenosniku imam HDD od 40 Gb,na kojem mi je crko LCD,Može li se taj disk klonirati na drugi prijenosnik drugog proizvođača i na potpuno nepripremljeni HDD (free dos),pa da na tome novom sve radi kao i na starom bez ikakove dodatne instalacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kloniranje cijelog diska

hm, klon cijelog diska se može napraviti s acronisom, i njegov klon se može postaviti na neki drugi pc i hdd, ali na taj drugi pc se mora instalirati acronis kako bi on mogao pokrenuti i otvoriti sliku diska kojega je napravio na prvom računalu, dakle na tom drugom pc-ju bi trebali biti instalirani windowsi, ne bi išlo iz dosa. za sada mi ništa drugo ne pada na pamet..

16 godina
neaktivan
Kloniranje cijelog diska

možeš sa northon ghost-om sa hirens boot cd'a, samo moraš napraviti repair Windowsa nakon toga,

ali samo ako ti se pojavi BOSD kod startanja jer OS starog laptopa mora prepoznati hardware novog.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 12:21 (takozvani).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
takozvani kaže...

možeš sa northon ghost-om sa hirens boot cd'a, samo moraš napraviti repair Windowsa nakon toga,

ali samo ako ti se pojavi BOSD kod startanja, tako da OS prepozna novi hardware.

nisam siguran što ovo znači, možeš mi malo pojasniti?

16 godina
neaktivan

Pardon, htio sam napisati BSOD (Blue screen)

17 godina
neaktivan

Moguće je napraviti ,ali hoće li to raditi je druga stvar.

1. Problem - Drugi PC - drugačiji hardver
  2. Problem - Drugi PC - programi instalirani na starom i prilagođeni za stari PC i njegov hardver. Koliko će ih odbiti poslušnost na drugom PC-u?
  3. Problem - Drugi PC - aktivacija Windowsa ,pogotovo ako su OEM ,koji se mogu aktivirati samo na jednom PC-u.
  4. Problem - Drugi PC - kaj se još može pojaviti kao problem? Svašta!

Brže i jednostavnije je napraviti backup cijelog diska ,i onda na drugom PC-u napraviti clean install.Kasnije se onda mogu vratiti svi dokumenti iz

Bit će brže gotovo i sačuvati puuno živaca.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan

Samo ukoliko su istog chipseta u protivnom ćeš najvjerojatnije dobiti spomenuti BSOD.

Korekcija u vezi Acronisa. Nije potrebno imati bilo što instalirano na novom računalu već je potrebno na

funkcionalnom računalu

-instalirati Acronis

-izraditi sliku Acronis Emergency Disk

-izraditi sliku particije ili cijelog diska

-uz pomoć nekog programa za manipulaciju slikama (npr.UltraIso) izraditi Acronis boot DVD s backup slikom.

Ovo je samo jedan od više mogućih scenarija.

16 godina
neaktivan

Možeš to malo pojasniti sa backup-om,mogu to napravit bilo kojim programom za tu namjenu i treba li onda na tom drugom kompu biti instaliran isti windows kao i na prvom ili može i neki drugi.

16 godina
neaktivan

Korekcija i kratke upute odnose se na Acronis program i podrazumijeva se izrada backupa(slike=image) istim.

Dijelim mišljenje drugih sudionika rasprave.

Tehnologije su različite. Npr. najjednostavnije bi bilo izvaditi stari HDD iz prijenosnika i umetnuti ga u novi ali sučelje

vjerojatno nije isto.

Svi noviji prijenosnici u Bios-u imaju postavljen HDD u AHCI mode a s obzirom da se kod tebe vjerojatno radi o WindowsXP

tu bi već zapeo i sve dok nebi promijenio u IDE ne bi daleko stigao.

itd...

16 godina
neaktivan
Kloniranje cijelog diska

Ja sam to izveo kad sam nedavno kupio novo računalo, stari comp je imao pentium 4 (6 god. star), a novi core i3.

Repair je bio potreban zbog drivera za procesor i SATA disk, te se nakon repaira OS startao i dosad nemam nikakvih problema.

Drivere za nove komponente ionako dobiješ na CD-ovima.

Ali sve ovo prolazi ako imaš instalacijski CD OS-a koji je instaliran na starom laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 13:59 (takozvani).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kloniranje cijelog diska

Problem je ovakav. Napajanje na laptopu HP Compaq 6830s je otišlo, baterije je ostalo još 10ak minuta, nikako ga nije moguće napuniti. Svi podatci su mi na hard disku.
Kupila sam novi laptop i trebalo bi klonirati disk. Problem je u tome što je potrebno upisati BIOS kod. kojeg ja nemam. postoji li ikakva druga mogućnost kopiranja podataka s diska na disk u novom laptopu? Osim nabavljanja baterije za HP koja bi držala 2-3 sata koliko je potrebno za kopiranje podataka, jer nisam u mogućnosti nabaviti bateriju.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kloniranje cijelog diska

-izvadi HDD i spoji na računalo. Ako je pass na HDDu (ne samo u BIOSu) tad ga moraš znati i otključati disk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

hvala, ali problem je što ga ne znam i nemam ga kako saznati. pa me zanima jel postoji neki drugi način.

17 godina
ihush kaže...

-izvadi HDD i spoji na računalo. Ako je pass na HDDu (ne samo u BIOSu) tad ga moraš znati i otključati disk.

Luna91 kaže...

hvala, ali problem je što ga ne znam i nemam ga kako saznati. pa me zanima jel postoji neki drugi način.

-nema drugog načina ako je pass na HDDu. Ako je samo u BIOSu to je nevažno, izvadiš i kopiraš disk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Kloniranje cijelog diska

Pozdrav,

Imam novi disk za laptop,hibridni Seagate SSHD 1tb pa me zanima oće li sve raditi kako treba ako jednostavno kloniram na njega cijeli stari disk(WD Scorpio Blue 320 gb).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice