Ne mozes formatirati particiju na kojoj je os iz tog os-a. Pokreni instalaciju bilo kojeg os-a pa ces moci. Live cd od linuxa ili nekog drugog os-a pa ces moci. Hirens boot cd pa ces moci. Ne dozvoljava ti os da sijeces granu na kojoj sjedi.
Znaci nikakvim programom nista nemogu samo u instalaciji sistema.....
A kako da se onda vratim na vistu????
Ne dozvoli formatiranje zato jer je na toj particiji instalacija Windowsa koja je trenutno bootana.
Zasto bi uopce htio formatirati particiju na kojoj su Windowsi koje koristis?
Ukoliko ju zelis formatirati kako bi mogao staviti novu svjezu instalaciju Wndowsa onda to radis prilikom same instalacije Windowsa.
Pokrenes instalaciju Windowsa (ubacis DVD i odaberes u BIOS-u da boota sa DVD drivea) i jedan od koraka kod instalacije je da odaberes particiju na koju zelis instalirati Windowse.
Na ekranu na kojem odabires particiju imas i opciju da se ista formatira.
Ne dozvoli formatiranje zato jer je na toj particiji instalacija Windowsa koja je trenutno bootana.
Zasto bi uopce htio formatirati particiju na kojoj su Windowsi koje koristis?
Ukoliko ju zelis formatirati kako bi mogao staviti novu svjezu instalaciju Wndowsa onda to radis prilikom same instalacije Windowsa.
Pokrenes instalaciju Windowsa (ubacis DVD i odaberes u BIOS-u da boota sa DVD drivea) i jedan od koraka kod instalacije je da odaberes particiju na koju zelis instalirati Windowse.
Na ekranu na kojem odabires particiju imas i opciju da se ista formatira.
Jel ima ta opcija kod instalacije viste...
Da
JA NE MOGU FORMATIRATI D PARTICIJU POSLIJE INSTALACIJE VISTE .TO JE DRUGI PUTA DA JU INSTALIRAM ALI MI JE OVAJ PUTA POVUKLA I D PARTICIJU INSTALACIJU SAM RADIO NA C PART.SAD NE MOGU NITI VRATITI SLIKE KOJE SU BILE NA NJOJ NITI JU FORMATIRATI . PROBAO SAM I NAKON 4 H. ODUSTAO A ONA MI JE LIJEPO OPET SRUŠILA SVE POSTAVKE . GENIJE SAM . ŠTA DA RADIM KAKO SPASITI SLIKE .
- instalacija nije napravila ništa, TI si obrisao (formatirao) disk-particiju.
Vikanje neće puno pomoći, ali alati za tu namjenu (undelete, unformat partition recovery itd.. bi mogli), ali postoji problem, treba ih imati i znati koristiti.
Prvi savjet, ne radi ništa dok nisi siguran, jer time smanjuješ šansu za spašavanje podataka (dok se još može sve spasiti).
Ubaciti linux dvd, formatirati particiju ext3, i nasnimiti linux :) ljepota :)
Problemi
Radio sam nesto u easeus partition master home i odjednom se program ugasio
ostavio mi samo disk C: a disk d pretvorio u unlocated i kad sam ponovo napravio disk sad se zove E nema vise mojih podataka....
Mogu li ikako vratiti te podatke....
sad si na tezi nacin naucio da se ne pricka po takvim programima ako 101% nisi siguran sta radis. I naravno program te upozorio da moze doci do problema i da trebas napraviti backup. Opisi tacno sta si radio i kako si to "ponovo napravio disk".
Problemi
Radio sam nesto u easeus partition master home i odjednom se program ugasio
ostavio mi samo disk C: a disk d pretvorio u unlocated i kad sam ponovo napravio disk sad se zove E nema vise mojih podataka....
Mogu li ikako vratiti te podatke....
- jesi li pokušao išta napraviti? Možda istim programom?? ... (preskočit ću pametovanje da netreba prčkati nešto što se nezna jer ...) - sad već znaš zašto. ;-)
Mozes formatirati C iz biosa
Doduse ne znam da li mozes da formatiras bez da instaliras novi operativni sistem.
Prosvijetli nas kak.

Ali dosta biosa to nema...

Samo cijeli disk mozes :)
I onda jos kupis degausser neki i predjes jos preko harda :)
Zero fill iliti wipe. Bar mislim da se to zove wipe-anje (vajpanje xD) diska. Npr. moj BIOS to nema, ali na HirensBoot CD-u imaju neki alati za wipe!
Ali ako su mu podaci nestali, zašto onda još dodatno wipe-ati disk (ili particiju). Tek tad neće imati apsolutno ništa na disku/particiji...
:S
Nemozes to radit iz windowsa koji je na toj particiji format C mozes uradit prilikom instalacije windowsa........
Ali dosta biosa to nema...
Ja se sjecam te opcije s prijateljevom 486sx kompjutera, a moguce da je bila i u jednom 486DX s grafickim AMI-jevim BIOS-om. Nisam je vidio u niti jednom jedinom BIOS-u od tada. Ne kazem da ih nema, ali je toliko rijetko da uopce nema smisla spominjati. Uglavnom, kukluk lupa gluposti - od takvih "savjeta" vise stete nego koristi. Sve potrebno vec je receno - ili formatiras disk prilikom instalacije OS-a ili koristis neku live distribuciju Linuxa. Kakav BIOS...
-mislim da je tema zrela za ključ, ili brisanje polovice postova, jer ako itko traži pomoć naletjet će na hrpe pogrešnih i loših savjeta.
pošto je ovo pitanje (format-C:\) isključivo početnika, nebi se smjelo dozvoliti da prateći upute foruma dođu da takvih savjeta...
Ma nije tolko kriticno. Ako bismo zaista htjeli da ljudi ne citaju pogresne ili lose savjete, kljuc tu nece pomoci - onda treba ili obrisati sve poruke s takvim savjetima ili obrisati cijelu temu.
Mene zanima hoce li pokretac teme uspjeti u naumu da formatira C: particiju, kad je vec temu zapoceo s tim... Onda bi tema bila zaokruzena i moze se zakljucati.
E ovako mene niko ne slusa....
Kao prvo netrebam formatirat cnego vratiti podatke sa d...
Imao sam unlocated patricija na disku i htio sam ih prebacit na d i spojit(radio sam to i prije i sve je islo ok) al sad doslo do pola prebacivanja prostora na d particiju i program se izgasio...Kad sam ponovo uso samo je bila jedna particija c i jedna unlocated....znaci izbriso mi d i pretvorio u unlocated (nakon sto se sam izgasio) i kako da ja sad vratim te podatke sa d..
Evo slika pa vidite.....
znaci gdje je sad e particija tu je bila d sa svim podatcima(slike,muzika,dokumenti,igre.....)kako da te sve podatke vratim i particiju d
upisi u sedmicu tamo na tzv start: disk managment, alociraj D odanle, potom runnaj neki recovery program (easus) radi po uputama i probaj vratiti podatke...
upisi u sedmicu tamo na tzv start: disk managment, alociraj D odanle, potom runnaj neki recovery program (easus) radi po uputama i probaj vratiti podatke...
Vista je
nece
ja samo hocu da vratim podatke i svoju particiju ima li neki program za to
lijepo nam objasni sto to nece...
neznam gdje se nalazi disk managment kad udjem u start ukucam to nema rezultata