BSOD nakon sleep-a racunala

poruka: 3
|
čitano: 980
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
BSOD i gašenje nakon sleep-a racunala - pomoc!

Pozdrav, nadam se da će neko pomoći, jer već ludim polako.

Dakle, nakon što se računalo budi iz sleepa, nastane BSOD, resetira se i normalno digne. Ako se nejde u sleep u 90% slučajeva neće biti problema, a nekad se jednostavno ugasi - bez bsoda, samo shutdown (bez obzira što radim - jednom tijekom backupa sa acronisom), i kasnije opet radi bez problema. Probao sam sa svim novim driverima, probao sam sa čistom instalacijom (win 7 64bit) bez drivera, i uvijek se događa. Jedino što je bez instaliranih drivera javljao drugi BCCode (0x0000000a), IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, a sa driverima javlja 0x0000001a,MEMORY_MANAGEMENT.

Probao sam sa memtestom napraviti, ali se ugasio dva puta tijekom testa. Probao sam mjenjati pločice rama, prvo jedna, pa druga, pa jedan slot pa drugi, i manje više stalno problemi i sa jednom i drugom pločicom, tak da više nemam pojma.

Za sve BSOD-ove je zajedničko da su uzrokovani sa "ntoskrnl.exe" driverom, na adresi "ntoskrnl.exe+71f00".

Znači sa driverima ili bez, friška instalacija ili ne, svejedno.

Sve mi se čini da je nešto hardversko, sad memorija ili matična? Dal može netko iz ovoga nešto više reći?

Maticna je gigabytova EP-43DS3L, 2x2 gb rama, E6300 proc., HD4830 grafika.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: BSOD i gašenje nakon sleep-a racunala - pomoc!

Vjerojatno nađeno rješenje, stvar je u biosu, na mojoj ploči je F7, a u F8 je ispravljen bug;

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2847

Takoder, ljudi na ovom forumu potvrduju da radi, ja cu danas sutra isprobati, pa javim, pa ako netko ima slicnih problema, da zna u kojem smjeru gledati;

http://forums.tweaktown.com/f69/s3-resume-fixed-ep45-ds3l-27827/

15 godina
neaktivan
RE: BSOD i gašenje nakon sleep-a racunala - pomoc!

Kao sto pise gore, novi bios rijesio problem. Bas je super razgovarati sam sa sobom Belji se

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice