Alcohol 120% srušio sustav

poruka: 12
|
čitano: 2.636
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Alkohol MI SRUSIO SUSTAV

Imam vistu na kompu i prilikom instalacije alkohola pojavio mi se na sekundu dvije plavi

ekran i komp mi se ugasio.

upalim ga ponovo ali on nepali monitor i neragira na nista

cuje se iz kutije svakih desetak sekundi neko nazovimo krcenje i tri bipa

imam 2x2gb rama i probao sam ih zamijeniti pa sa jednim i drugim posebno ali nikakvih rezutata

probao sam i ikljuciti hdd ali nista

ako neko zna kako ga pokrenuti molio bih pomoc.

maticna MSI

grafika nvidia gforce 8800GTS

procesor Inte Quad Core 2,4

ram 2x2gb

hdd sata 500 gb

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Alkohol MI SRUSIO SUSTAV

Ako nisi do sada probaj ući u Vistu preko Safe Moda. Kada uđreš obriši Alcohol i onda resetiraj računalo. Ako nakon restarta bude sve OK znači da je problem bio u Alcoholu, ako ni onda ne uspiješ upalit računalo kako treba probaj opet u Safe Mode i obriši stvari koje si instalirao neposredno prije Alcohola

Rekla je formalno: "Kako ću s tobom kad si pijan, i ne baš svježe obrijan?"
16 godina
neaktivan

nemogu uopce upaliti ,

komp se "upali" ali monitor ostane ugasen i nemogu uci u safe mod.

probao sam ubaciti vistu ponovo pa da se sustav podigne ali nereagira

17 godina

Hm. Dali si probao izvadit memoriju? Ako makneš memoriju van s ploče i čuje se "beeeep" znači da je ploča ok i da nije do nje problem, istu stvar možeš naprvit i za procesor, grafu, ali ne u isto vrijeme nego posebno. Ako se dogodi da izvadiš neku komponentu, a nema "beepa" vjerovatno ti je ploča otišla na vječna lovišta. Ako za svaku komponentu kada je izvadiš matična pusti "beep" znači da je ploča ok. Probaj onda zamjenit grafičku karticu ako imaš staru ili od nekog prijatelja posudi. Još jedna stvar koja može biti je da ti se istrošila baterija na matičnoj ploči. Ona služi da sprema postavke BIOS-a. Probaj ju zamjeniti. Ako ništa od ovog ne proradi javi se ponovo

17 godina
neaktivan

Ovako, tri bipa, kratka ili duga? Ili kombinacija kratkih i dugih? Daj točan model matične i točan beep code koji ti matična daje... Iz toga se da viditi gdje je greška...

17 godina

Ako imaš malo kvalitetniju ploču ona sama vrši dijagnostiku. Pogledaj dali na ploči imaš ovakav mali LCD. Ako imaš kada upališ računalo na njemu če pisat 2 znaka. Pogledaj ih u knjižici od matične. Onda ćaš znat točno u čemu je problem.

17 godina
neaktivan
Ako nemaš slike na monitoru, postoji velika mogućnost da je nešto sa grafičkom ili matičnom.

Probaj sa drugom grafičkom, posudi od prijatelja ili nešto slično.

Jako dvojim da je problem baš u Alcoholu, jer ovakav problem se ne dešava zbog softvera.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

tri kratka bipa

model je MSI P35 NEO2 FIR DDR2

16 godina
neaktivan

u alkoholu je 100% stvar da mi je on srusio sustavdesilo mi se to jednom prije na visti

ali onda je poplavio ekran i komp se ugasio ali sam ga poslje normalno upalio u safe modu

17 godina
neaktivan
Tri kratka označavaju problem sa RAM-om.

Probaj maknuti jednu od plčica ako imaš više, a ako ne, probaj staviti neke druge pa vidi.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

izvadio sam jednu plocicu ram-a i sad mi daje samo jedan kratak bip i opet neradi

17 godina
ParaNO1d kaže...

Hm. Dali si probao izvadit memoriju? Ako makneš memoriju van s ploče i čuje se "beeeep" znači da je ploča ok i da nije do nje problem, istu stvar možeš naprvit i za procesor, grafu, ali ne u isto vrijeme nego posebno. Ako se dogodi da izvadiš neku komponentu, a nema "beepa" vjerovatno ti je ploča otišla na vječna lovišta. Ako za svaku komponentu kada je izvadiš matična pusti "beep" znači da je ploča ok. Probaj onda zamjenit grafičku karticu ako imaš staru ili od nekog prijatelja posudi. Još jedna stvar koja može biti je da ti se istrošila baterija na matičnoj ploči. Ona služi da sprema postavke BIOS-a. Probaj ju zamjeniti. Ako ništa od ovog ne proradi javi se ponovo

Dali si sve odo ovoga probao?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice