Wireless alternativa - Powerline

poruka: 6
|
čitano: 2.427
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

Trenutno imam Zyxela (max adsl) koji je udaljen jedno 5m zračne linije (kroz dva zida) od wireless kartice (D-link dwl g520) koja povezuje moj komp. na internet. Problem se pojavio još dok sam imao Vistu i to navodno zbog loših drivera. Name veza je svako malo pucala, signal slab itd. Uglavno problem se donekle riješio stavljanjem novih drivera, više nije pucalo tako često... Prešao sam na WIN 7 Pro i problem je i dalje tu. Svakih možda sat vremena veza pukne na par sekunci i vrati se. To zbilja više postaje iritantno i sada tražim neki drugi način povezivanja.

Vidim da postoje tzv. powerline adapteri koji preko kućne strujne mreže prenose mrežni signal. Da li to u praksi stvarno kod nas radi i ako netko ima iskustva iz prve ruke o ovom načinu povezivanja.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda bi mogao (ako već nisi) probat sa atheros driverima (proizvođač čipseta za tvoju d-link karticu), imam istu i nisam se uopće mogao konektirati na router sa originalnim driverima koji su dolazili uz sedmicu dok nisam instalirao atheros potpisani oriđiđi driver

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 16:14 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireless alternativa - Powerline

Probaj ovo rjesenje, ako ti treba signal u jednom smjeru onda bi ovo vrlo vjerovatno bilo od koristi.

15 godina
(s)izgoreo kaže...

Možda bi mogao (ako već nisi) probat sa atheros driverima (proizvođač čipseta za tvoju d-link karticu), imam istu i nisam se uopće mogao konektirati na router sa originalnim driverima koji su dolazili uz sedmicu dok nisam instalirao atheros potpisani oriđiđi driver

Na tom linku mi javlja

Error 404

Ako možeš ispraviti, pa da isprobam te drivere... Inače isprobao sam original D-linkove i M$-ove. Ovi drugi rade bolje, ali opet nije to to...

17 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...
(s)izgoreo kaže...

Na tom linku mi javlja

Error 404

Ako možeš ispraviti, pa da isprobam te drivere... Inače isprobao sam original D-linkove i M$-ove. Ovi drugi rade bolje, ali opet nije to to...

uh, sorry, evo link na stranicu:

http://forums.laptopvideo2go.com/topic/14833-atheros-v800219-for-windows-vista-x86-x64/

skini "v8.0.0.219" prvi driver/link po redu odozgo na toj stranici...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 23:27 ((s)izgoreo).
10 godina
neaktivan

Kupio sam nedavno AV500 3-port Mini Powerline Adapter Starter Kit
TL-PA4030KIT (http://uk.tp-link.com/products/details/?model=TL-PA4030KIT#down) da bih spojio max-tv i ps4 preko postojeće strujne mreže jer je ruter za max-tv na drugom mjestu, a wifi signal za ps4 dosta slab te mi se to činilo kao idealno rješenje, ali je problem u tome što ne može oboje raditi u isto vrijeme, tj. jedno mora biti iskopčano da bi drugo radilo, pitam da li je netko imao slična iskustva i da li zna kako bi se problem mogao riješiti, unaprijed se zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice