Spajanje vanjskom wifi antenom?

poruka: 9
|
čitano: 1.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

imam na laptopu vanjsku antenu s kojom se spajam na frenda preko puta ceste.na početku sam se spojio bez problema a sad nakon mjesec dana mi je jednostavno nestao.a obična antena ga nalazi. probao sam i na drugom laptopu spojit se na drugu mrezu isto tako vidim sve osim te na koju se zelim spojiti a obicna isto vidi.pitao sam neke ljude pa su me cudno gledali kak je to moguce pa ak neko ima ideju neku, jer ocito da nije antena u pitanju ako vidim sve ostale mreže a nije niti laptop ako vidim mrežu kad se spajam bez vanjske.pa ako bi neko imao neku pametnu ideju?hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje vanjskom wifi antenom?

promjenjen pass ili obriši i ponovo kreiraj.

btw, ne spajaš se vanjskom antenom, nego wlan adapterom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

jesam i opet isto s adapterom mi ne pronalazi tu mrezu.nisam neki strucnjak bas pa nisam s izrazima na ti.

0 0 hvala 0
16 godina

nejasno, što ne pronalazi? spojen si na .. 'Jakovac'.

problem može biti i veći broj mreža-korisnika/smetnje ili tko zna koja promjena postavke routera (pa i blokiranje) jer nije tvoja mreža, nemaš kontrolu..

edit: .. može biti npr kanal, postavi na auto ili mijenjaj 5-6-11.. to sve opet ne objašnjava zašto s jednim adapterom vidiš s drugim ne istu mrežu.. vrlo moguće da je blokirano-filtrirano po MAC adresi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 23:43 (ihush).
9 godina
odjavljen

Ako je blokirano po MAC adresi ne vidi ju u spisku mreza ili je vidi ali ne moze pristupiti? Zar mreza moze nekoga blokirati da je vidi po bilo čemu?

12 godina

...a kakvo je stanje ako je na ruteru podešeno samo "n" mod a ti koristiš stari adapter sa "g" modom ?

16 godina
AF139 kaže...

...a kakvo je stanje ako je na ruteru podešeno samo "n" mod a ti koristiš stari adapter sa "g" modom ?

-mod kao i open/sec nebi utjecalo na prikaz wlan servera.. bilo koja promjena postavki, skrivanje sida, .. vlasnik je nešto promijenio, juzer može nagađati.

nemam za sad neku ideju koja bi objasnila prikaz ostalih mreža.. tj nije HW-SW problem na PCju.. (ili nema dovoljno podataka).

9 godina
neaktivan

kazem nisam bas na ti s mrezama i to pa samo recite koje podatke trebate ili sta bi trebao al ako moze nekim jednostavnijim rječnikom.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

mozda nisam bio jasan koristim antenu na dva mjesta.u zgu i na vikendici.u zgu nikada nisam mogao vidjet svoju mrezu s njom.a tamo uzimam net od frenda.prvo sam mogao vidjet i sve se normalno spajalo i nakon mjesec dana je jednostavno nestala i nemogu je vise s antenom a ovako se mogu normalno spojit samo je signal uzas.tako da nije nista mjenjano ili zabranjeno od njegove strane.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice