Spajanja na WiFi uz kreiranje žične mreže

poruka: 1
|
čitano: 673
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spajanja na WiFi uz kreiranje žićne mreže

Poštovani svi,

molio bih pomoć.

Sa prijateljem koji je u susjednoj zgradi dijelim internet uslugu jednog provajdera. On ima cisco usmjerivač i imamo optičku vidljivost, on je na 5. a ja na 2. katu. WiFi signal lovim izvrsno kod prozora i imam ga čak dovoljno za lagani surf i u dnevnom boravku zid dalje.

S obzirom da imam neke uređaje koji samo idu žično Ethernet kabelom (siemens gigaset VoIP tel, i sl.) htio bih njegov signal ulovit negdje sa vanjske strane prozora gdje je najjači, dovest ga žično-antenski do nekog usmjerivača u dnevnom boravku i u njega uštekat sve "žične" uređaje i također bežićno se spajat na njega.

E sad, vjerojatno bi bio problem konfiguracije tog usmjerivača i odabir njegovog MOD-a rada,... jel samo ide SSID i zaporka negdje i onemogućem DHCP...jer samo izvorni router dijeli IP adrese...? Ili je stvar kompleksnija... :(

Htio bih što manje uređaja u lancu da imam što manje gubitke. Možete li mi preporučit nešto iz rukava?

Možda neka zasebna usmjerena antena za vanjsku ugradnju koju antenskim kabelom dovedem i spojim na antenski priključak nekog svog novog usmjerivača u dnevnom boravku...

Njegov cisco nažalost nema mogućnost ugradnje vanjske antene, njegova je ugrađena unutar uređaja, ali možda nije ni potrebno jer rekoh moja pozicija je izvrsna. On ima 20Mbps, a ja sa bijednim tabletom lovim 19Mbps, kod prozora :)

Našao sam par antena koji bi možda mogli bit u igri...naravno moram gledat samo one od 2.4GHz...

http://www.magazinrs.hr/tp-link-tl-ant2409b-24ghz-9dbi-outdoor-directional-panel-antenna-cable-length1m-n-type-connector-retail/TL-ANT2409B/product/

http://www.magazinrs.hr/planet-ant-fp9-24ghz-9dbi-panel-directional-antena/PLT-ANT-FP9/product/

E sad, koji router tj. usmjerivač spojit na tu antenu??? Valjda mora bit neki router sa jednom skidljivom antenom?

Dosta pisanja, idem spavat. Hvala unaprijed na bilo kakvoj pomoći.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice