Nepozevizost na internet nakon reinstalla winsa

poruka: 34
|
čitano: 3.131
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

evo upravo sam reinstalirao komp zbog nekog problema i sve je prošlo uspješno. barem sam tako mislio dok se nisam probao spojiti na internet i nemogu.

imam instalacijski cd speedtoucha (iskonov) i probao sam onda to instalirat, ali piše da ga ne može detektirati. ne kužim zašto, jer je sve sigurno dobro spojeno jer ništa nisam prčkao nakon reinstalla a prije je sve radilo. na početku su mi sve lampice svijetlile ali nakon što sam ponovo prikopčao neke žice i nakon što je malo vremena prošlo, sad neprestano blinkaju dvije lampice i sad ne radi niti telefon. sigurno je sve dobro spojeno i nezz zašt ga ne detektira.

sigurno mora postajati neki način, htio bih to što prije riješiti, pomozite da to napokon riješim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a da isprobaš resetirati router... Namigiva

imaš jednu malu rupicu kod zadnje strane i kablova u kojoj se nalazi mikrotipkalo, koje kad pretisneš sve ide na tvorničke postavke.

zatim fino restartaš komp, pa ako je sve drugo OK trebalo bi da proradi.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo resetirao sam router (ne znam kako se toga već nisam sjetio) i saad mi sve lampice svijetle, ali opet ga program ne detektira :(

što još da pokušam' zar se ne bi moglo nešt napisat u notepadu pa to saveat negdje ili tak nešt?možda sam optimist ali htio bih još nekako pokušat..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ostavi router uključen, a napravi restart windoza da ga detektiraju kod podizanja ...

ako ne upali odi u control panel pa napravi ono traženje za novo priključene uređaje tj. komponente ako ga nije izlistalo u popisu.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probao sam i to ali opet ništa.

neznam jel možda prvo trebam napravit nekakvu LAN mrežu ili nešto? ili trebam nać neki driver?

moram to što brže riješite, pomozite....

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:34 (Smata123).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi instaliro lan drivere?

EDIT: KOJA TI JE MATICNA?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:32 (Skizzy).

1 0 hvala 0
15 godina
RE: Nepozevizost na internet nakon reinstalla wins

Možda trebaš s interneta skinuti još neke drivere. Na CD-u su samo osnovni koji mogu raditi, a i ne moraju.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan

evo konfe:

jadna konfa jadna konfa
 drivere nisam još nikakve instaliravao jer neznam koje trebam, kako da znam koji mi trebaju?

0 0 hvala 0
15 godina

Odi u Control Panel -> System -> kartica Hardware -> Device Manager. Tu pod Network adapters pogledaj da ti nije nekakav upitnik.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

Nemogu nac drivere za ovu maticnu nigdje a zaboravio sam kako se zove jedan free driver update program

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako to da meni u device manageru uopće nema network adaptera??

pretpostavljam da to nije baš najbolje...

EDIT: pod other devices imam upitnik na ethernet controller, nezz jel to ima kakve veze?

znam i ja za driver scanner,program koji sam pronalazio update i drivere, ali što mi to znači kada nemam vezu s internetom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:48 (Smata123).

0 0 hvala 0
15 godina

Downloadaj ovaj program koji će ti automatski naći uzrok problema i skinuti drivere koji ti trebaju (barem tako piše u opisu programa).

15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Downloadaj ovaj program koji će ti automatski naći uzrok problema i skinuti drivere koji ti trebaju (barem tako piše u opisu programa).

ponavljam, kako će mi moći išta skinuti kada nemam vezu s internetom? sumnjam da može skidati bez veze s internetom Smijeh

ili možda hoće? baš i ne vjerujuem...

15 godina

U banani si. Jedino što bi mogao - spojiti se na internet preko mobitela, pa onda probati.

16 godina
neaktivan

E jel imas neki bezicni net jel obicno s njim se dobije cd pa da sam skines drivere?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam neko smeće od mobitela, s njim se nemogu spojit.

a bežično imam jedino ovo sa laptopa, imam web and walk stick, možda bih mogao skopirati odavde cijeli folder pa onda s tim na komp, jel bi to moglo uspjet? ili moram skinut cijeli program, ali uglavnom jel bi s tim mogao što?

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj kopirati, moglo bi uspjeti.

15 godina
neaktivan

opet ništa. probao sam sa nekoliko softwarea koja pronalaze drivere ali uopće ne prepoznaju da mi treba network driver!

da probam sam nabavit drivere, gdje? što još mogu?

0 0 hvala 0
17 godina

...probaj ove (pod Intel 10/100 Ethernet Drivers) link: http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=507

...ili ove ( pod Intel 82562 PRO 10/100 & 82540 PRO GB LAN Drivers) link: http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=489

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 23:53 (lion002).
15 godina
neaktivan

Možda samo moraš napraviti vezu. Možda su driveri uredu.

Control Panel -> Internet Options -> Connections -> Add

ili

Network Connections -> Create New Connection pa slijedi wizarda.

Probaj tu nešto iskemijat.

Ako se u nama krije skriveni talenat, onda se jako dobro sakrio
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 0:11 (LeeMoon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ljudi napokon je sve riješeno! ali malo čudno, našao sam cd sa intelovim driverima i sve ih instalirao i sad odjednom vidim u device manageru da imam network adapters i probam ja na internet i radi!!! pogledam u control panelu pod internet connections i odjednom već imam lan network! sad baš nekužim jel to sad sve ok? htio sam ipak sve još potvrditi sa speedtouch cd-om i sad ga je napokon detektirao ali traži password da mi pristupi. sad bih trebao zvat iskon jer ja neznam taj password i pogledao sam u papire i nigdje ne piše pass za speedtuoch. što mi sad preporučate, da ostavim ovako ili da ih nazovem? 

0 0 hvala 0
15 godina

Prije nisi imao password? Probaj, možda je jedan od ovih: 0000, 00000, 102030, 3030303030.

Ili ovaj: username: admin; password: Admin.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:35 (deadman).
15 godina
neaktivan

pokušao, ali neće kada neznam niti username ali probao sam ovo s adminom i ništa.

ma to mi je prije tri godine baš došao neko iz iskona i to složio nezz ja što je on sve tu radio...

a na kutiji od tog cd mi piše serial number, beki ssid(kaj je to?) wep (?) i wpa psk(??) i to mi sve piše ti brojevi za to ali nemam username i pass. da ih nazovem onda ipak?

0 0 hvala 0
15 godina

Nazovi ih i oni će ti promijeniti username i password.

17 godina
neaktivan

Ako sam dobro razumio tebi net radi ali ti hces da udjes u podesavanja routera da budes siguran? Nemoj. Ako radi ne diraj. I provider ti sigurno nece promijenuti pass od routera jer to ni ne moze koliko ja znam.

:)
15 godina
neaktivan

Baš tako. Zašto upće čaprkati po nečemu ako sve radi kako treba?

Ako se u nama krije skriveni talenat, onda se jako dobro sakrio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma ne želim ja mijenjat username i pass, nego samo želim znat ako bude problema, ali ok dok sve radi ništa neću zvat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne  brini ako bude problema znaces ;)

15 godina
logic kaže...

Ako sam dobro razumio tebi net radi ali ti hces da udjes u podesavanja routera da budes siguran? Nemoj. Ako radi ne diraj. I provider ti sigurno nece promijenuti pass od routera jer to ni ne moze koliko ja znam.

Može, ja kad sam zaboravio password, nazvao sam ih i oni su stavili username i password na default (naravno rekli su mi koji je). Kasnije sam, naravno, to promijenio po svom odabiru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:59 (deadman).
17 godina
neaktivan

Ali od konekcije a ne od routera.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice