DHCP i Speedport W724V

poruka: 1
|
čitano: 1.524
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
DHCP i Speedport W724V

Pozdrav,

imam pitanje u vezi slaganja mreže (u jednoj većoj zgradi) i Speedport W724V (T com) routera.

Stolna računala pristupaju internetu preko žične veze (mreža je razgranata s 4 switcha). 

Kako bi se na internet moglo i bežično, nabavili smo 3 Access Pointa (TP-LINK TL-WA801ND).

Njima sam dodijelio statične IP adrese (192.168.2.4 ; 192.168.2.5 ; 192.168.2.6) i isključio DHCP na njima.

Na Speedport routeru nisam dirao ništa od tvorničkih postavki, osim raspona u kojem DHCP dodijeljuje adrese (od 192.168.2.10 do 192.168.2.200).

Da li sam negdje pogriješio kod dodjeljivanja tih IP adresa?

Pitam zato jer mreža uglavnom radi normalno, možemo se spajati i žično i bežično, no ponekad se zna dogoditi da nema internetske veze (router je i dalje spojen na internet i ima DSL liniju, ali kao da DHCP ne dodijeli IP adresu uređaju). Jedino rješenje za ovaj problem je ponovno uključivanje/isključivanje routera i jednog AP-a koji je spojen s njim preko switcha.

Također, često se zna dogoditi da s nekog računala ne mogu pristupiti routeru (ispiše mi se poruka: "Router is not responding").

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 21:25 (3mi7er).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice