Pozdrav!
Prvi put sam ovdje pa sam čitala i teorijski dio o mrežnim pojmovima, ali mi i dalje nije jasno što točno trebam napraviti,
Naime, imam ASUS A6F laptop, dosada nisam nikad koristila opciju wirelessa, tj. pokušavala sam, ali kako nikad nisam uspjela biti spojena na Net, mislila sam da je to pitanje mreže, a ne modema.
Naime, kada se probam spojiti na mrežu, pokaže mi mreže koje su dostupne, kliknem na neku (slobodnu, koja ne traži ključ) i spojim se. Ikonica u trayu pokazuje da je komp spojen na mrežu i pokazuje i brzinu, jačinu signala, sve. No, kada otvorim browser i pokušam se spojiti na Internet, ne mogu, ponaša se kao da nisam spojena na mrežu, ne mogu otvoriti stranicu niti išta.
Pokušala sam napraviti troubleshoot postupke i prema tome gledala postavke i podešavala, no sve je (bar prema tome) na mjestu i kako spada. Učinilo mi se da je u nekom trenutku pisalo da nema drivera za mrežnu karticu (Intel (R) PRO/Wireless 3945ABG), za te sam stvari tele, pa ne znam kako je moguće da nema drivera ako uredno prepozna mrežu i "kao" spoji se na nju.....??
Vidjela sam neke prethodne odgovore, da se stavi statična IP adresa i resetira ruter na tvorničke postavke......kako to napraviti sa IP adresom??
I gdje se ruter resetira na tvorničke postavke?
Jel postoji riješenje za ovaj problem?
Hvala!