Zvučnici vtrek! žice na chinch! Kako?

poruka: 11
|
čitano: 10.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kako da tocno spojim zvucnike na svoj dvd player.Oni imaju zice koje se direktno stave u liniju ali ja na dvd-u nemam takav ulaz al imam chinch ulaze! hvala na pomoci!

Rijec je o dva Vtrek zvucnika

•   KARAKTERISTIKE:
    - Impedance : 4(OHM)
    - Sensitivity :90DB
    - Power handling : 30W-120W
    - Frequency Response 35HZ-20KHZ

Imam i ovakav kabel za spajanje! Imam i ovakav kabel za spajanje!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 16:59 (CroVandal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti se da lemit mogo bi spojit ove žice, crna na crnu, crvena na crvenu i spojiš. Ne znam za drugi način...  Ali ništa od tog ako nisu aktivni

zakon
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 17:05 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: Zvučnici vtrek! žice na chinch! Kako?

Naj vjerojatnije nećeš moći to tako spojiti. Jer zvučnici tog tipa za liniju uglavnom zahtjevaju pojačalo koje se nalazi u liniji.

Dvd nema svoje pojačalo, i samim time nemože dati adekvatan zvuk za takve zvučnike.

Jedno od riješenja ti je ili da pogledaš ako linija ima AUX in ili slični neki takav ulaz (input) i na to spojiti DVD tako da koristi pojačalo iz linije.

Ili naći nekakav audio reciever koji će ti dati izlaz preko pojačala, ali to je skupa varijanta (barem 1500kn).

EDIT: Baci sliku tih zvučnika pa da vidimo o čemu se točno radi.

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 17:06 (Bladepu).
16 godina
Bladepu kaže...

Naj vjerojatnije nećeš moći to tako spojiti. Jer zvučnici tog tipa za liniju uglavnom zahtjevaju pojačalo koje se nalazi u liniji.

Dvd nema svoje pojačalo, i samim time nemože dati adekvatan zvuk za takve zvučnike.

Jedno od riješenja ti je ili da pogledaš ako linija ima AUX in ili slični neki takav ulaz (input) i na to spojiti DVD tako da koristi pojačalo iz linije.

Ili naći nekakav audio reciever koji će ti dati izlaz preko pojačala, ali to je skupa varijanta (barem 1500kn).

EDIT: Baci sliku tih zvučnika pa da vidimo o čemu se točno radi.

Nemam fotic kod sebe al evo nekakve slike sa njuskala imam dva takva ista! u pitanju je vtrek fenglei no2 al ja nemam cijeli sustav nego samo 2 zvucnika!

17 godina

Ne, to su ti pasivni zvučnici (nemaju svoje pojačalo i ne uključuju se u struju).

Za njih moraš imati neko pojačalo. Nešto slično ovome dolje na slici.   

Direktno u DVD, nema šanse da će ti raditi (a i ako proradi nekim divnim čudom, biti će jaaako jaaako tiho).

Edit: Piše ti da podržavaju 30W-120W.

Neko pojačalo od 50W-100W bi bilo super za takve zvučnike, ali takvo nešto ćeš platiti barem 1000kn, a možda i više. 

Vivax AM-100 Vivax AM-100
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 17:16 (Bladepu).
16 godina

probao sam spojit sad direktno zicama na chinch i imas pravo pretiho je! e sad jel ja mogu njih na liniju pa liniju sa dvd-om u AUX! jel bi linija bila dobro pojacalo za takvo sta?

17 godina

A to ti ovisi ponajviše o liniji.

Napiši model linije da pogledam, pa ću ti znati reći detaljnije.

18 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

probao sam spojit sad direktno zicama na chinch i imas pravo pretiho je! e sad jel ja mogu njih na liniju pa liniju sa dvd-om u AUX! jel bi linija bila dobro pojacalo za takvo sta?

svaka linija je dobra ako nemaš kućno kino, glavno da ima aux i šibaj, ja naprimjer nemam i nikad nisam imao pc zvučnike, uvijek linija. e sad, ako već imač liniju, pretpostavljam da imaš i njezne zvučnike pa ti je bezveze stavljat još te gore osim u slučaju da imaš više izlaza za zvučnike na liniji,poz.

17 godina

Linija kakva god da je, biti će bolja od DVDa. Jer DVD out ima vjerojatno ispod 1W, a linija će imati barem 10W-20W, a ako je bolja, kvalitetnija, može ići i do blizu 100W. Možeš na nju spojiti te zvučnike. 

Ali ako je neka slaba jeftina linija, onda vjerojatno ima neko slabašno pojačalo 10W-20W a to ti i neće baš jako goniti te zvučnike (osobito BAS zvučnike).

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 18:14 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bladepu kaže...

Linija kakva god da je, biti će bolja od DVDa. Jer DVD out ima vjerojatno ispod 1W, a linija će imati barem 10W-20W, a ako je bolja, kvalitetnija, može ići i do blizu 100W. Možeš na nju spojiti te zvučnike. 

Ali ako je neka slaba jeftina linija, onda vjerojatno ima neko slabašno pojačalo 10W-20W a to ti i neće baš jako goniti te zvučnike (osobito BAS zvučnike).

linija je kenwood  neznam tocno model! probat cu sutra to pospajat pa javim!

16 godina

Nisam dugo gledao temu uglavnom spojio sam na liniju i radi savrseno! hvala svima na helpu! ;-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice