Nedavno sam stavio SATA hard disk u drugo racunalo (na njemu su vec instalirani Windowsi 7). Na tom racunalu sam mislio formatirati disk i reinstalirati Windowse,ali kad dođem do koraka kad bi to morao napraviti,disk se ne prikazuje. Ljudi mi kažu da moram pormijeniti disk sa AHCI u IDE, ali te opcije u BIOSu nema, ima jedino RAID i nonRAID i niti jedna opcija ne valjda. Što da napravim?
Disk je ispravno radio na prijasnjem racunalu,i racunalo na koje mislim spojiti disk također radi bez problema.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imao sam taki slucaj vjerojatno nisi dobro baratao hardom dok si ga prenosio ili ugradivao u drugi komp znaci dode do toga da trebas napravit particiju ako sam dobrp shvatio a nemozes tj ne prepozaje nista meni su dijagnosticirali u servisu kvar na onoj plocici na hardu sto je tako da zamjena ili popravak u servisu druge nema!!!
Očito nešto nije u redu - ili sa diskom ,ili sa kontrolerom na koji je priključen. Za Windowse ,od Viste nadalje ,nema potrebe prebacivati na IDE mode ,jel su SATA driveri integrirani u instalaciji.
Nemaš opcije? Kakav je to PC ,tj. matična?!
Popuni Moj PC ,pa ćemo dalje.
Matična je ASRock i to je sve što znam o njoj
Kad dođem do koraka gdje se bira mjesto na kojem se instalira Windows ima jedan disk,ali to nije taj jer ima svega 120 MB. U Setupu se disk prikazuje, sve od imena do kapaciteta pa je valjda dobro spojen
Matična je ASRock i to je sve što znam o njoj
Kad dođem do koraka gdje se bira mjesto na kojem se instalira Windows ima jedan disk,ali to nije taj jer ima svega 120 MB. U Setupu se disk prikazuje, sve od imena do kapaciteta pa je valjda dobro spojen
Za takve slučajeve ,postoji brdo softvera - evo jedan. Skini ,raspakiraj ,pokreni. Saznat ćeš sve. Popuni ''Moj PC''!!
Ako je disk ispravan i prazan ,mora izgledati ovako:
Jedino će veličina biti drugačija.
Ako je već particioniran ,imat će više particija.
Sve drugo znači da ''nešto'' nije u redu!
Priključi disk na drugi PC i vidi u Disk Managentu kakva je situacija.
Evo upravo sam spojio disk na drugo racunalo (na kojem trenutno ovo pisem) i uspio sam ga spojiti,i ispada da je Windows 7 ipak nasao disk,i da je to onaj sa 120 MB. Znaci,ipak ga prepoznaje, ali zašto ne želi prikazati kao 500 GB ?
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pc-ne-prepoznaje-hard-disk/172124.aspx
Koji ti je hard disk i koju maticnu imas? Jer Samsung F3 serija i sb850 te p67 chipset imaju bug.. http://www.jack-brennan.com/samsung-firmware-update-for-p67-and-sb850/
Nakon toga probaj ovo ovdje
Evo,ovaj program je pronasao disk (na racunalu na kojem pisem) i prikazuje da ima dvije particije,particija 0 s 120 MB i particija 1 s 460 GB. Zasto se druga particija ne prikazuje ?
I u kojem formatu je ta druga particija?
Ako nemaš ništa na tom disku ,izbriši obadvije ,vrati disk u prvi PC i probaj ponovno pokrenuti instalaciju.
Izgleda da je komp na neki meni neobjasnjiv nacin podijelio disk na dvije particije,iako je prije bila jedna xD