Wiondows 7 ne prepoznaje hard disk

poruka: 10
|
čitano: 2.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nedavno sam stavio SATA hard disk u drugo racunalo (na njemu su vec instalirani Windowsi 7). Na tom racunalu sam mislio formatirati disk i reinstalirati Windowse,ali kad dođem do koraka kad bi to morao napraviti,disk se ne prikazuje. Ljudi mi kažu da moram pormijeniti disk sa AHCI u IDE, ali te opcije u BIOSu nema, ima jedino RAID i nonRAID i niti jedna opcija ne valjda. Što da napravim?

Disk je ispravno radio na prijasnjem racunalu,i racunalo na koje mislim spojiti disk također radi bez problema.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Wiondows 7 ne prepoznaje hard disk

imao sam taki slucaj vjerojatno nisi dobro baratao hardom dok si ga prenosio ili ugradivao u drugi komp znaci dode do toga da trebas napravit particiju ako sam dobrp shvatio a nemozes tj ne prepozaje nista meni su dijagnosticirali u servisu kvar na onoj plocici na hardu sto je tako da zamjena ili popravak u servisu druge nema!!!

17 godina
neaktivan

Očito nešto nije u redu - ili sa diskom ,ili sa kontrolerom na koji je priključen. Za Windowse ,od Viste nadalje ,nema potrebe prebacivati na IDE mode ,jel su SATA driveri integrirani u instalaciji.

Nemaš opcije? Kakav je to PC ,tj. matična?!

Popuni Moj PC ,pa ćemo dalje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 12:42 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Matična je ASRock i to je sve što znam o njoj

Kad dođem do koraka gdje se bira mjesto na kojem se instalira Windows ima jedan disk,ali to nije taj jer ima svega 120 MB. U Setupu se disk prikazuje, sve od imena do kapaciteta pa je valjda dobro spojen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rock_crusher kaže...

Matična je ASRock i to je sve što znam o njoj

Kad dođem do koraka gdje se bira mjesto na kojem se instalira Windows ima jedan disk,ali to nije taj jer ima svega 120 MB. U Setupu se disk prikazuje, sve od imena do kapaciteta pa je valjda dobro spojen

Za takve slučajeve ,postoji brdo softvera - evo jedan. Skini ,raspakiraj ,pokreni. Saznat ćeš sve. Popuni ''Moj PC''!!

Ako je disk ispravan i prazan ,mora izgledati ovako:

Jedino će veličina biti drugačija.

Ako je već particioniran ,imat će više particija.

Sve drugo znači da ''nešto'' nije u redu!

Priključi disk na drugi PC i vidi u Disk Managentu kakva je situacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 13:48 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Evo upravo sam spojio disk na drugo racunalo (na kojem trenutno ovo pisem) i uspio sam ga spojiti,i ispada da je Windows 7 ipak nasao disk,i da je to onaj sa 120 MB. Znaci,ipak ga prepoznaje, ali zašto ne želi prikazati kao 500 GB ?

0 0 hvala 0
14 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pc-ne-prepoznaje-hard-disk/172124.aspx

Koji ti je hard disk i koju maticnu imas? Jer Samsung F3 serija i sb850 te p67 chipset imaju bug.. http://www.jack-brennan.com/samsung-firmware-update-for-p67-and-sb850/

Nakon toga probaj ovo ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo,ovaj program je pronasao disk (na racunalu na kojem pisem) i prikazuje da ima dvije particije,particija 0 s 120 MB i particija 1 s 460 GB. Zasto se druga particija ne prikazuje ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I u kojem formatu je ta druga particija?

Ako nemaš ništa na tom disku ,izbriši obadvije ,vrati disk u prvi PC i probaj ponovno pokrenuti instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 14:12 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Izgleda da je komp na neki meni neobjasnjiv nacin podijelio disk na dvije particije,iako je prije bila jedna xD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice