Windows ne učitava ram memoriju

poruka: 9
|
čitano: 6.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Znači do sad sam se susreo s svime i svačim,uvijek sam našao problem i riješio ga,al ovo sad je stvarno postalo enigma za mene. Hehe

Uglavnom neki dan sam ubacio još jedan ram od 128 mb, SDRAM PC133...
i sad dolazi do problema, moj windows xp ne učitava taj dodatni ram,dok svi ostali programi poput everest,cpu-z,speccy-a učitavaju taj ram. Evo slike pa vidite...

ako ko ima rješenje nek napiše..uglavnom matična bi trebala podržavat PC133 koji sam i ubacio al očito nešto ne štima, e i da napravio sam memtest i tamo mi isto učitava sve uredu i svih 383 MB...

Slika 1 : http://prntscr.com/19prbu

Slika 2 : http://prntscr.com/19prgo

Molim bez glupih komentara, ko zna u čemu je problem nek napiše.

Očito je da mi Windows limitira memoriju na 256 mb , sad je pitanje kako to riješit.

Podaci o matičnoj :

Motherboard FIC VC11

Standard Memory : 0 MB (removable)
Maximum Memory : 3.0 GB
Memory Expansion :3 sockets
Memory Comments: PC133 SDRAM DIMMs
CPU Type: 1.5GHz~2.0GHz+ Intel Pentium 4
Model Comments: 400MHz FSB, Intel 845 Chipset, ATX form factor

Copka me da nešto u biosu bloka ram, a neznam koja postavka.

Hvala na čitanju i razumjevanju.

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Windows ne učitava ram memoriju
Pogledaj pod msconfig da ti nije tam ograniceno.
Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
12 godina
neaktivan

Brate nije ništa limitirano u msconfig, evo slike : http://prntscr.com/19ykbc

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pogledaj i u manuel mbo,kako su ti raspoređeni socketi,ima ih 3(aab,aba,abb),možda ih treba upariti.Uradi i upgrade biosa,ako nije najnoviji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma nema veze to s socketima bar mislim... trebalo bi prihvatiti... jedina opcija je ta da uradim updajt biosa...to ču probat u naredim danima...kad uhvatim vremena... uglavnom naručio sam dodatnih 1 GB rama sad me sve strah da mi kurva neče priznati tih jednu 1 GB...

daj mi recite windows xp 32 bit nebi trebao biti problem?? bar ne na tim matičnim pločama....

šta vi mislite ??

0 0 hvala 0
16 godina

resetiraj BIOS. bootaj memtest i vidi koliko je prijavljeno...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 21:58 (ihush).
12 godina
neaktivan

Resetirao danas popodne 2x, izvadio bateriju pa stavio nakon 2 min...

memtest sam uradio, on isto kaže uredno 383 mb...

jedino bios i windows ne učitavaju memoriju...

0 0 hvala 0
16 godina
pcmajstor kaže...

..

jedino bios i windows ne učitavaju memoriju...

- BIOS? BIOS mora učitati RAM. Provjeri podatke, dali je to ova MBO FIC VC11 478423 i845? Detaljnije..

- formalno MBO podržava max 3GB RAMa. Ovjde je podatak da je max podržan modul 512MB pa je max 1.5GB.. moguće da je problem samo u nepodržanom modulu RAMa ili u verziji BIOSa. Važna je gustoća memorijskih chipova (dali ih je 4-ili-8/9 dali su s jedne strane ili obje strane pločice) oznaka x64 ili x128.. naravno, moraju biti SDRAM PC133 non-ECC. Jedan popis koji je podržan.. usporedi oznake na svojim RMAovima.

- Odspoji HDD, nekim boot CDjem kao hirens testiraj jedan po jedan DIMM i modul (mjenjaj raspored). (odspoji sve nepotrebno, HDD nije potreban, nema bootanja u win dok ne rješiš problem).

- u BIOSu učitaj factory default postavke.

- počisti kontakte na RAMu (gumicom za olovke) i dobro-čvrsto ga utisni u utor, najbolje je to raditi na stolu (ne u kućištu).

- BIOS i MemTest (u DOSu) moraju prijaviti sav RAM, mora proći test barem koju minutu, test ponoviti s raznim rasporedima.. tek nakon tog ponovo kreni u windows.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Riješen je problem, isprobavao sam jednog po jednog ram memoriju... ova 2 stara rade normalno dok ovaj novi ne radi, samo se čuje veliki beep i ne pali komp s njim , tako da je neispravan.

Hvala svima koji su htjeli pomoči. Možete lock temu.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice