Windows 7 - vanjski disk ne radi na USB 2.0 brzini
- poruka: 44
- |
- čitano: 16.377
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
To dvoglavo smeće koje se prodaje za 25 kn sam imao na dva Transcend store jet vanjskim diskovima i oba sam bacio jer su stalno prekidali, zbog njih sam gubio podatke.
Neka si kupi neki HAMA USB2 na mini B USB i riješio je problem (što se tiče mogućnosti da kabel ne dobija dovoljno struje). Malo su skuplji (od 50 do 80kn) no ne trebaju mu "dvije glave" da bi dobio dovoljno struje.
Probao sam već, ali ništa od toga.
Za ploču ne postoje driveri za USB 2 s Win 7, kupi lijepo PCI kontroler za kojih 40 kn i riješio si problem.
imas od viste drivere probaj njih.
Probao sam već, ali ništa od toga.
Pokusaj ovo
To dvoglavo smeće koje se prodaje za 25 kn sam imao na dva Transcend store jet vanjskim diskovima i oba sam bacio jer su stalno prekidali, zbog njih sam gubio podatke.
Meni uredno rade ti šrot kabeli na dva externa diska.
Šta usb driveri ne dolaze sa operativnim sustavom? Meni svaki usb disk ili stick bude uredno prepoznat odmah poslije instalacije os-a bez obzira da li postoje driveri za neku ploču.
Imao sam sedmicu na nekom prastarom kompu i nije bilo niti chipset niti sound drivera ali usb-ovi su uredno radili punom snagom.
Kod autora teme je vidljivo da su mu driveri za usb kontroler uredno instalirani.
Kod autora teme je vidljivo da su mu driveri za usb kontroler uredno instalirani.
Kod njega fale Enhanced USB 2 Controller driveri
Citao sam na netu da se ponekad desi da Windows Update pogresno apdejtira USB drivere. Dakle, jedini nacin je onaj link koji sam postao uz obavezno deinstaliranje starog USB lanca
Meni je prvi prducnuo nakon 6 mjeseci, a drugi (na drugom disku) nakon godinu dana.
Evo, od kad sam kupio HAMIN-e "jednoglave" dovoljno je i napona, nema prekida u komunikaciji s diskom, ne gubim podatke.
Diskovi su provjereni i potpuno su ispravni.
Vjerojatno imaš very sreće s tim dvoglavim čudovištima :D
Šta usb driveri ne dolaze sa operativnim sustavom? Meni svaki usb disk ili stick bude uredno prepoznat odmah poslije instalacije os-a bez obzira da li postoje driveri za neku ploču.
Imao sam sedmicu na nekom prastarom kompu i nije bilo niti chipset niti sound drivera ali usb-ovi su uredno radili punom snagom.
Pretekao me je Lazarus.
Slična stvar kao i s mojom pločom za USB 3.0 kontrolere. Uvijek stavim najnovije drivere za chipset s Asusove stranice za AsusP8Z68v-PRO. no kao što znaš, ne budu na "hrpi" kao kad ih instaliraš s Cd-a kojeg dobiješ s pločom.
tako sam se zahebavao s USb 3.0 enchanced host kontrolerom dok nisam skontao da uopće za njega nisam instalirao drivere a u Device menageru je sve pokazivalo da je OK.
Evo kako to treba izgledati za USB 2.0 Enchanced Host controller ;)
Citao sam na netu da se ponekad desi da Windows Update pogresno apdejtira USB drivere. Dakle, jedini nacin je onaj link koji sam postao uz obavezno deinstaliranje starog USB lanca
A jesam glup:)
Nisam obraćao pažnju na enhanced:(
Probaj sa Y usb kabelom spojit externi disk. Možda disku fali struje.
Ne koristim 2,5" diskove i ne znam kako se koristi ovaj kabel. Onaj dio na kojem pise power ide gdje?
Ili oba kraja se ustekaju u portove a mini kraj ide u eksterni, jel?
Pozdrav, od kada sam prešao na Windows 7 prijenos sa hard diska na usb/externi hard disk, je jako spor i izbaci mi dolje notifikaciju kako bi uređaj radio brže da je uključen u 2.0 port. Na XP-u sam u isti port uključivao USB i radio mi je vrlo brzo, sada na Windows 7 mi je svaki prijenos vrlo spor.. Čak sam probao i iza uključiti usb i dalje isto sporo. U čemu je problem???
Cini mi se da je rjesenje lezi u pocetku price, na to je ukazao post L, nisi rekao koje W7 imas?
Točno.
Pozdrav, od kada sam prešao na Windows 7 prijenos sa hard diska na usb/externi hard disk, je jako spor i izbaci mi dolje notifikaciju kako bi uređaj radio brže da je uključen u 2.0 port. Na XP-u sam u isti port uključivao USB i radio mi je vrlo brzo, sada na Windows 7 mi je svaki prijenos vrlo spor.. Čak sam probao i iza uključiti usb i dalje isto sporo. U čemu je problem???
Cini mi se da je rjesenje lezi u pocetku price, na to je ukazao post L, nisi rekao koje W7 imas?
Windows 7 Ultimate imam.
Windows 7 Ultimate imam.
Nisam mislio to nego na SP?