Win7 problem s rezolucijama

poruka: 7
|
čitano: 1.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam graficku ati 4890 dodao sam novi monitor (rabljeni) syncmaster 710n. nakon instalacije driver-a graficke slike nije bilo. win se ucitao (skuzio sam po zvuku), nakon toga butali smo win sa modom 640x480 i sve normalno radi... promjenili smo rezoluciju na vecu i butali win normalno i sve je ok. problem je kad se rezolucija mjenja za igru u vecu ili manju od trenutne radne... dobijemo samo crnu sliku...

graficka je provjerena na drugom kompu i radi normalno. u cemu je problem da nemoze u letu mjenjat rezoluciju za druge aplikacije...????

driver monitora je genericki pnp od win7

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja imam isti slucaj prije win 7 uredno prepoznavao monitor  po imenu a sad je sammo generic pnp monitor brijem da je greska u grafickoj jer nemam uopce signala preko dvi kabla a kabel i monitor su ispravni provjereno (sad sam prisiljen koristiti vga kabel jedino preko njega mogu dobit sliku ) a telku preko hdmi kabla (dvi hdmi adapter) vise ni ne prepoznaje brijem ako do drugog mjeseca skuzim sta je ide nova grafa (hd 4850) ista grafa samo nova

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win7 problem s rezolucijama
geek_boy1 kaže...

i ja imam isti slucaj prije win 7 uredno prepoznavao monitor  po imenu a sad je sammo generic pnp monitor

Isti sam problem imao prije 2 tjedna. Nakon dužeg razbijanja glave i probavanja ovog i onog ustanovio sam da mi VGA kabel ne valja. Srećom imao sam u ladici još jedan, zamjenio i sve 5. Čisto da provjerim da li je to problem vratim kabel i opet sve po starom PnP monitor slika tu i tamo zatitra. Sve se to desilo sa novom grafičkom, naime kupio sam novu grafu tako da sam mislio da grafička nije uredu ali... Da stvar bude bolja vratim ja staru grafičku i stari kabel i sve radi k'o urica. Nova grafička i stari kabel nevalja, nova grafička i novi kabel i sve OK.

16 godina
neaktivan

znaci poruka dana je nova graficka i novi dvi kabel i sve ce bit ok ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vidim da nisi dobro pročitao.Poruka dana je da se kupi/posudi novi kabel monitor-PC. I to ne obični VGA/DVI kabel već kabel sa feritnim jezgrama na oba kraja.Jer je najvjerojatnije bio problem u razglavljenom VGA/DVI kontaktu kod kabela, a kod kojeg je stara grafička (HD 4870) iz nekog razloga bez problema ostvarivala spoj dok je na drugom kompu kabel isto pravio probleme. Znači, trebao sam samo jedanput da izvadim kabel i da započnu problemi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a dobro al ipak brijem da je graficka jer nemam uopce dvi signala na izlazima a kod frenda smo testirali dvi kabel i monitor i sve otprve radilo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

potvrdjeno otisla graficka tj dvi output  morat cu ostat na vga kablu bok ne kupim novu (probao svoju grafu  na kompu kod frenda ) sorry ako sam spamao temu jer sam se nekako naso u skoro istom problemu hvala svima sto ste pokusali pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice