UPS ispušta "klik" zvuk

poruka: 14
|
čitano: 2.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
UPS ispušta "klik" zvuk

Imam UPS C-Lion Blazer Vista 1400 kojeg sam kupio skupa sa računalom u ADM-a prije cca 3 godine. Sve je uredno do sada radilo, ali sam jednom prilikom na isti produžni tj prednaponsku zaštitu APC P5B-GR bio priključio ventilator grijalicu i onda mi je počeo se UPS resetirati (prebacuje se na bateriju i nazad). Naravno grijalica više nije priključea ali UPS se i dalje resetira i to traje po 10-20 sek i onda mi se komp ugasi, i tako po nekolko puta dnevno. Zna me čak i po noći probuditi dok je komp potpuno ugašen. Napajanje mi je corsair 750w hx.

Da li može biti da je nešto otišlo u samom ups-u?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:13 (TiMi79).

0 0 hvala 0
16 godina
UPS ispušta "klik" zvuk

Vjerovatno ti je baterija otišla. Niišt čudno, nisu vječne. Meni na mom UPS-u otprilike 3-4 godine traje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: UPS ispušta "klik" zvuk
dastefan kaže...

Vjerovatno ti je baterija otišla. Niišt čudno, nisu vječne. Meni na mom UPS-u otprilike 3-4 godine traje.

Da li se isplati ga dati na popravak (zamjeniti bateriju) ili kupiti novi?

17 godina
UPS ispušta "klik" zvuk

Pogledaj malo ovdje za baterije Link.

U mojem je Yuasa akomulator unutra tako da bi to trebalo biti to.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:26 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Asti ga...pa zar se i to može! {#} Kako to sklepati i koje jačine bi u mom slučaju trebala? Ne razumijem se baš u napone.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:38 (TiMi79).
16 godina
UPS ispušta "klik" zvuk

Neznam, zavisi od uređaja do uređaja i da li ima zamjenskih baterija. Nazovi njihov servis pa pitaj za cjenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
UPS ispušta "klik" zvuk

Kakav servis, oderat će ga ko ovcu. Otvori ga, pogledaj šta piše na baterijama unutra, i uzmi iste takve., tj istih karakteristika, ne mora biti ista firma.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 1
16 godina
UPS ispušta "klik" zvuk

Nemora uopće bit da će ga u servisu koštat više. Meni zamjenili bateriju u servisu po nabavnoj cijeni baterije, a u slučaju bilo kakvog kvara imaš garanciju na ugradnju. Nemre ti sr**t da si neš krivo spojio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dastefan kaže...

Nemora uopće bit da će ga u servisu koštat više. Meni zamjenili bateriju u servisu po nabavnoj cijeni baterije, a u slučaju bilo kakvog kvara imaš garanciju na ugradnju. Nemre ti sr**t da si neš krivo spojio.

Ma sto imas krivo spojiti? Dvije zice?

Ohne Audi geht es nicht..
16 godina
odjavljen
dastefan kaže...

To je nažalost rijeđi slučaj, ali drago mi je čuti i da ima takvih servisa.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
dastefan kaže...

Stvar je u tome šta sam ja u Splitu, tako da mi ADM otpada. Da li netko zna ima li di po Splitu ko se bavi ovim stvarima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 13:32 (TiMi79).
17 godina
UPS ispušta "klik" zvuk

Ma samo otvori ups i vidi koji akomulator je unutra i samo ih zamijenis sa istim takvim. Nije to nista komplicirano. Samo su 2 zice + i - i to je to. Kod mene je taj akomulator u c-lion 800. Kod tebe su vjerojatno 2 u paralelu spojena a imas ih u chipoteci.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Kod mene je model NPW45-12 45W/CELL koja je od 12V 9AH i to dvi spojene sa nekom dvostranom samoljepivom trakom. Da li je mogu zamijeniti sa dvije od 139 kn koje su od 12V 7AH na tvom linku pošto nema ovakvog modela kod nas? ona od 243 kn mi je malo preskupa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 20:29 (TiMi79).
16 godina
odjavljen
UPS ispušta "klik" zvuk

Možeš, ali onda će ti kompujter raditi oko 30% kraće kad nestane struje, i baterije će ti prije riknut.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice