Tu se vrlo vjerojatno radi o zloćudnom softveru.
Pazi možda bedasto pitanje, ali jesi li formatirao disk kada si stavljao windowse?
Imaš li još koji disk osim sistemskog?
Ako da, iskopčaj ga pa vidi situaciju.
Imam još par pitanja vezano uz ovo da mi bude lakše posložiti kockice. :) Da li ti je isto to radio komp kada si ga i kupio? I daj napravi test directx-a. Start-Run-dxdiag pa pogledaj u logovima da li ti je sve u redu?! Ako je i tamo sve ok onda mislim da imaš frku sa matičnom, osim ako u međuvremenu ne vidiš da li ti je HDD ok, s obzirom da si rekao kako ti je RAM prošao test bez greške. :)
Takoder probaj nabaciti neki linux samo da probas.
Ali i meni se cini da je maticna "prosmrdila".
Hmm, a jesu li ti Windowsi Original, jer postoji mogucnost da ima neki virus na njegovoj instalaciji...
A isto probaj novi disk stavit, ako opet bude problem... proc ili matična ošli
Vidim u procesima ekrn.exe. Kako nisam familijaran sa tim stvarima poslužio se guglanjem i kaže da taj proces pripada NOD-u.
Ovdje ima svakakvih komentara, a dio kaže da im ubija komp pa vidi da li je ono trzanje i usporavanje možda s time povezano.
Ja da sam na tvom mjestu, ja bi ubacio neku live verziju linuxa (najbolje ubuntu), pa pogledaj dali ti tamo šteka. Ako tamo šteka onda nesto nije u redu s konfiguracijom, konflikti između pojedinih dijelova.
nod imam cjelog zivota na kompovima, bilo starim ili novijima i svima sam ga slao program je po meni uber i nikad problema snjim nije bilo ( a u ostalom nemoze bas toliko usporit da nemogu skrolat forum oO)
DX je uredu kao i HDD a sta se tice windowsa probao sam vise verzija izmedju njih i novu sedmicu koja je do kraja uber pa cisto sumnjam da je do windowsa
a sto se tice virusa... pa to sto posto nije formato sam hdd cjeli barem 15 puta u zadnjih 2 mjeseca... i samo taj jedan imam ...
neznam izgleda da moram ponovno nosit u linx iako sumnjam da ce mi oni rijesit ovaj problem, jednostavno ljudi nemaju pojma o pojmu ... morat cu im objasnit da mi probaju
stavit novi proc ili maticnu ... ali dok oni poslusaju pa nece im kruna sakata sa glave past
iovako su mi vec 4 puta vracali komp pod radi a zacudo neradi !
nista hvala ljudi lock topic cini se da je u hardveru. Hvala !
Rista, ako želiš mogu ti ja pogledati komp jer radim inace u servisu racunala kao sistem admin pa prije nego nosiš kod tih mamlaza da se mi malo poigramo i vidimo kaj može biti.... Pošalji mi na ivanpcservis@gmail.com svoj broj pa te cimnem. :)
Nije prvi put da cujem da nesposobni ljudi rade u servisima...to ti je kod nas skroz normalno.
Što se tvog prolema tiče....po ovome što sam pročitao.....dvije su solucije.
Prva. ili ti je BIOS krivo podešen pa dolazi do konflikta matične i dodatnih komponenti ( ili imas krivi bios instaliran )
Druga. neke od tvojih komponenata možda nisu 100% kompatabilne sa tvojom matičnom pločom.
ovakav problem koji ti imas se dogadja kada ti je procesor preoptercen ili imas premalo radne memorije ili si bios krivo podešen (čak mislim da imas krivi bios instaliran na tvojoj matičnoj ploči)
Bilo jednom davno na laptopu od jednog frenda.. slična priča, 2 sata švrljanja i na kraju probao isključiti hardware acc. u windowsima.. Začudo, sve odjednom proradilo, pa nije zgoreg probati..
evo link..
http://www.deskshare.com/Resources/articles/dmc_turnoffhardwareacceleration.aspx
nop...
to kad smanjim na none pocne mi jos MASNIJE stekat oO
1.skeniraj od virusa
2.sveEEE defragmentuj
3.deinstliraj sistem
4.vidi šteka li ako šteka probaj instlirati sve 64bitne sisteme
5.formatiraj disk počisti procesor od prašine
6.ako ništa od toga ne pomaže nosi u links nek ti zamjene grafu,ali ja ipak mislim da ti je procesor preslab za tu grafičku
1.skeniraj od virusa
2.sveEEE defragmentuj
3.deinstliraj sistem
6.ako ništa od toga ne pomaže nosi u links nek ti zamjene grafu,ali ja ipak mislim da ti je procesor preslab za tu grafičku
Isuse čitaš li ti prijašnje postove?!?
1.skeniraj od virusa
2.sveEEE defragmentuj
3.deinstliraj sistem
Isuse čitaš li ti prijašnje postove?!?
I nečita baš :)