Temperatura procesora

poruka: 10
|
čitano: 3.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Pozdrav,

evo vec prije nekoliko dana sam primjetio da je PC bucniji nego prije i doslo mi je da skinem SpeedFan i provjerim temperature i kad ono imam sto za vidjeti!

U idle je procesor na 80 stupnjeva!

Jeli moguce da se senzor pokvario??

Cpu je Pentium 4 na standardnome taktu od 3Ghz.

Hvala!

SpeedFan SpeedFan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Temperatura procesora

umjesto razmišljanja dali je senzor.. dotakni prstom i znat ćeš. Ako je vruće, provjeri kako cooler stoji možda se otkvačio ili samo prašina..

-ako cooer nije dobro prikvačen, može biti mlak, pritisni ga rukom (može u BIOSu) i prati temperaturu, morala bi padati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

umjesto razmišljanja dali je senzor.. dotakni prstom i znat ćeš. Ako je vruće, provjeri kako cooler stoji možda se otkvačio ili samo prašina..

-ako cooer nije dobro prikvačen, može biti mlak, pritisni ga rukom (može u BIOSu) i prati temperaturu, morala bi padati.

Prstom probam i normalno da je vruce a cooler je dobro prikvacen.

17 godina

definiraj 'normalno'? - Temp iznad 70c te trenutno opeku (ne možeš držati prst sekundu). Pokušaj se približiti bazi coolera, jezgri. Ako se može izdržati, tad je vjerojatno senzor podivljao (i provjeri u BIOSu temp).

-ako je cooler mlak, znači da toplina ne prelazi s CPUa na cooler. Prašina ili loš kontakt su obično uzrok.

.. ili je vrijeme da ispusti bijeli dim...

14 godina
protjeran
temp iznad 70 te sumnjam da mogu opeci, jer ja nisam uspio s 90 a i do baze coolera je nemoguce docu u toj situaciji di bi se opekao...skini cooler i svu prasinu s njega, i stavi novu termalnu pastu na procesor pa onda javi temperature...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Ocistio sam komp od prasine ali nema razlike i dalje idle 80C.

Dali bi to mogao biti razlog malog fps-a u igrama(CoD2 radi na 40fps)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gamer 2138 kaže...

Ocistio sam komp od prasine ali nema razlike i dalje idle 80C.

Dali bi to mogao biti razlog malog fps-a u igrama(CoD2 radi na 40fps)?

probaj neki drugi program... stavi aida 64 pa u njemu pogledaj kolke su temperature.. ili skini hladnjak, stavi novu termalnu pastu, ocisti hladnjak od prasine i onda pogledaj.

pero
13 godina
neaktivan

Moze bit.

U kakvom je stanju pasta? (tvar koja je izmedu cpu-a i ventilatora)

EDIT;vidim da je L.P. isto reko pa ono,....

Dream team.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 20:11 (Paradox1).
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Evo ocistio sam komp od prasine i cooler sam pocistio i sad je idle oko 60 stupnjeva ali i dalje mi se cini previse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamer 2138 kaže...

Evo ocistio sam komp od prasine i cooler sam pocistio i sad je idle oko 60 stupnjeva ali i dalje mi se cini previse.

-normalno za tu generaciju procesora, važno da je u loadu ispod 70, iznad treba jači cooler.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice