- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
za HDD je dobra a za CPU mislim da je malo veče neg što bi trebala bit očisti ga i metni pastu....
Ma CPU i nekako, ako dostigne odredjenu vrijednost samo ce se iskljucit, ali HDD me brine jer velika temp smanjuje vijek trajanja :S
Za HDD 60 stupnjeva je dosta visoka temperatura...
Probaj očistit prašinu...
Prevelike su temp i jednog i drugog pogotovo se HDD ne bi smija toliko grijat, najvjerovatnije je prašina u pitanju, rastavi lap i dobro ga ispuši !
A probaj i nekim drugim software-om pogledat temp.
Ok, hvala vam. :)
Probaj sa CPUID HWMonitor.
Ovisi koliko godina je u pogonu, ali vjerojatno ćeš morati otvoriti i očistiti prašinu.
el mimožeš molim te dat link di mogu za đabe nabavit taj CPUID HWMonitor
el mimožeš molim te dat link di mogu za đabe nabavit taj CPUID HWMonitor
za HDD je dobra a za CPU mislim da je malo veče neg što bi trebala bit očisti ga i metni pastu....
HDD je dobra?!
HDD bi trebao biti nešto sitno viši od temp. unutar kućišta..
eii ekipa, da se nadovežem, uzo sam novi WD sata III caviar black 640gb hdd, i temp je na nekih 35 supnjeva, kad se prebacuje ode i do 40. Na starom mi nije prelazila 30, dal nešto nije ok ili ?? hvala
eii ekipa, da se nadovežem, uzo sam novi WD sata III caviar black 640gb hdd, i temp je na nekih 35 supnjeva, kad se prebacuje ode i do 40. Na starom mi nije prelazila 30, dal nešto nije ok ili ?? hvala
Normalna temperatura za blacka (imam i ja jednoga ;D) moj ima vent (intake) pored pa ide od 28-34C
Nemaš problema. Njegova maximalna temperature je 60° (svakako nepreporučljivo, ali radit će). Ovo je za taj disk normalna temperatura ako hlađenje u kućištu nije izvedeno "bog zna kako"..
razmišljao sam da si uzmem ovo : http://protis.hr/products/details/spire-flowcooler-hladnjak-za-hd-2x12v-4p/19331 , al neznam kolko je bučno, jer neželim da mi se komp previše čuje. Al ima neko iskustva s tim ??
razmišljao sam da si uzmem ovo : http://protis.hr/products/details/spire-flowcooler-hladnjak-za-hd-2x12v-4p/19331 , al neznam kolko je bučno, jer neželim da mi se komp previše čuje. Al ima neko iskustva s tim ??
Nemam s tim istim, ali imam s ovim i to samo pozitivna iskustva. Tih i učinkovit.
Ma ne treba ti to..
Ali ako već baš želiš spustiti temperaturu HDD-a, radije stavi ventilator za kućište iznad njega, a ne ta mala "govanjca"..Bit će i tiše i učinkovitije od toga.
Nemam s tim istim, ali imam s ovim i to samo pozitivna iskustva. Tih i učinkovit.
auuu, ovo izgleda jako lijepo. Znači nije glasan, a di ima za kupit ??
Nije glasan, a imaš ga za kupit na onom linku što sam prije stavio.
Previsoko.... Pod pretpostavkom da su to donekle točne vrijednosti..
Hardware monitor Thinkpad Hardware Monitor
Temperature 8 176°C (348°F) [0xB0] (BUS)
Fan 0 0 RPM [0x0] (FANIN0)
Hardware monitor ACPI
Temperature 0 48°C (118°F) [0xC8C] (TZ00)
Hardware monitor Intel Pentium T4400
Temperature 0 37°C (98°F) [0x3F] (Core #0)
Temperature 1 35°C (94°F) [0x41] (Core #1)
Hardware monitor FUJITSU MJA2250BH G2
Temperature 0 36°C (96°F) [0x24] (Assembly)
A tipkovnica topla.... Kako li bi to tek izgledalo sa tvojim temperaturama?????????
Nije glasan, a imaš ga za kupit na onom linku što sam prije stavio.
hmm, nisam nikada čuo za tu trgovinu, zato sam pito di još ima za kupit. Al ta trgovina u ZG-u ili ??
hmm, nisam nikada čuo za tu trgovinu, zato sam pito di još ima za kupit. Al ta trgovina u ZG-u ili ??
Da, u Zagrebu je trgovina. Kupovao sam kod njih puno puta i jako su ljubazni i uslužni.
Da, u Zagrebu je trgovina. Kupovao sam kod njih puno puta i jako su ljubazni i uslužni.
aha vidim sad, super :D sad kad za Božić budem išao uzet ču si to, hvala ti
Evo sad i ja imam problema sa temperaturama, točnije sa očitavanjem i prikazivanjem istih. Naime ni HW Monitor ni HD Tune mi ne prikazuju temperature diskova. Ovo sam primjetio nakon instalacije windowsa, odnosno nakon ugradnje novih spinpoint f3 diskova od 500 GB i stavljanja u RAID 0, a ne prikazuju se ni temperature preostala dva diska za koje su prije dodavanja novih, stavljanja u raid 0 te nove instalacije windowsa, temperature bile prikazane.
@ godo
za hw monitor isprobaj izbrisati hwmonitorw.ini fajl sa kompa pa ga onda pokrenuti HWmonitor.exe
Diskovni kontroleri na toj ploči (odnosno na bilo kojoj s AMD-ovim čipsetom) ne podržavaju mogučnost očitavanja temperatura u RAID polju.
Morat ćeš se osloniti na dobru staru metodu očitavanja temperatura sondama zvanim prsti..=)
Ja za takve stvari koristim termometar iz Metroa za kojih 25KN, prikazuje unutranju i vanjsku temperaturu, vanjsku sondu izvucem iz kucista i stavim u kuciste gdje zelim.
@ godo
za hw monitor isprobaj izbrisati hwmonitorw.ini fajl sa kompa pa ga onda pokrenuti HWmonitor.exe
Nisam ga našao.
Diskovni kontroleri na toj ploči (odnosno na bilo kojoj s AMD-ovim čipsetom) ne podržavaju mogučnost očitavanja temperatura u RAID polju.
Morat ćeš se osloniti na dobru staru metodu očitavanja temperatura sondama zvanim prsti..=)
Ah, beep beep beep beep ... ....
A dobro jedno sam dobio drugo izgubio, što mogu!
Valjda je ipak brzina važnija, a i po sjećanju otprije nisu prelazili 50°C, bili su negdje oko 48-49 °C maximalno i to bez prednjeg ventilatora, sa njime su se temperature znatno spustile tako da ću procijeniti otprilike kada da ga aktiviram i na koliko okretaja, samo moram pripaziti jer su sada četiri "grijača" unutra.
EDIT: Hvala DreamTeh, srećom imam potenciometar sa četiri senzora za temperaturu, tako da jednoga mogu staviti na disk!
- ili instaliraj RAIDtoolse koje obično dobiješ uz driver, možda imaju i tu opciju. Mada praćenje temperature diskova nije neki pretjerano uzbudljiv događaj, možeš preživjeti i bez tog.
Možeš flomasterom na displayu napisati npr 380C ...
Ne moraš se niti mučiti s tim...AMD ploče jednostavno to ne mogu..koji god SW rabio..