Temperatura HDD i CPU

poruka: 30
|
čitano: 16.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

Da li je ovo normalna temperatura i kako je smanjiti ukoliko nije? :S

Rijec je o Toshibinom prijenosniku. Mozda senzori nisu u redu?

You cannot change your fate, no man can...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

za HDD je dobra a za CPU mislim da je malo veče neg što bi trebala bit očisti ga i metni pastu....

Danijel Crkvenac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

Ma CPU i nekako, ako dostigne odredjenu vrijednost samo ce se iskljucit, ali HDD me brine jer velika temp smanjuje vijek trajanja :S

0 0 hvala 0
15 godina
Temperatura HDD i CPU

Za HDD 60 stupnjeva je dosta visoka temperatura...

Probaj očistit prašinu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 15:50 (Intel&ATI).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Temperatura HDD i CPU

Prevelike su temp i jednog i drugog pogotovo se HDD ne bi smija toliko grijat, najvjerovatnije je prašina u pitanju, rastavi lap i dobro ga ispuši !

A probaj i nekim drugim software-om pogledat temp.

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 15:55 (Groza).
17 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

Ok, hvala vam. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

Probaj sa CPUID HWMonitor.

Ovisi koliko godina je u pogonu, ali vjerojatno ćeš morati otvoriti i očistiti prašinu.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

el mimožeš molim te dat link di mogu za đabe nabavit taj CPUID HWMonitor

Danijel Crkvenac
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...

el mimožeš molim te dat link di mogu za đabe nabavit taj CPUID HWMonitor

http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.16-setup.exe

15 godina
Gamer15 kaže...

za HDD je dobra a za CPU mislim da je malo veče neg što bi trebala bit očisti ga i metni pastu....

HDD je dobra?!

HDD bi trebao biti nešto sitno viši od temp. unutar kućišta..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

eii ekipa, da se nadovežem, uzo sam novi WD sata III caviar black 640gb hdd, i temp je na nekih 35 supnjeva, kad se prebacuje ode i do 40. Na starom mi nije prelazila 30, dal nešto nije ok ili ?? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
manzzetta kaže...

eii ekipa, da se nadovežem, uzo sam novi WD sata III caviar black 640gb hdd, i temp je na nekih 35 supnjeva, kad se prebacuje ode i do 40. Na starom mi nije prelazila 30, dal nešto nije ok ili ?? hvala

Normalna temperatura za blacka (imam i ja jednoga ;D) moj ima vent (intake) pored pa ide od 28-34C

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
manzzetta kaže...

Nemaš problema. Njegova maximalna temperature je 60° (svakako nepreporučljivo, ali radit će). Ovo je za taj disk normalna temperatura ako hlađenje u kućištu nije izvedeno "bog zna kako"..

14 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

razmišljao sam da si uzmem ovo : http://protis.hr/products/details/spire-flowcooler-hladnjak-za-hd-2x12v-4p/19331 , al neznam kolko je bučno, jer neželim da mi se komp previše čuje. Al ima neko iskustva s tim ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manzzetta kaže...

razmišljao sam da si uzmem ovo : http://protis.hr/products/details/spire-flowcooler-hladnjak-za-hd-2x12v-4p/19331 , al neznam kolko je bučno, jer neželim da mi se komp previše čuje. Al ima neko iskustva s tim ??

Nemam s tim istim, ali imam s ovim i to samo pozitivna iskustva. Tih i učinkovit.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
manzzetta kaže...

Ma ne treba ti to..

Ali ako već baš želiš spustiti temperaturu HDD-a, radije stavi ventilator za kućište iznad njega, a ne ta mala "govanjca"..Bit će i tiše i učinkovitije od toga.

14 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
manzzetta kaže...

Nemam s tim istim, ali imam s ovim i to samo pozitivna iskustva. Tih i učinkovit.

auuu, ovo izgleda jako lijepo. Znači nije glasan, a di ima za kupit ??

17 godina
neaktivan
manzzetta kaže...
Razer_Copperhead kaže...
manzzetta kaže...

Nije glasan, a imaš ga za kupit na onom linku što sam prije stavio.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan

Previsoko.... Pod  pretpostavkom da su to donekle točne vrijednosti..

15 godina
neaktivan

Hardware monitor    Thinkpad Hardware Monitor
    Temperature 8    176°C (348°F) [0xB0] (BUS)
    Fan 0       0 RPM [0x0] (FANIN0)

Hardware monitor    ACPI
    Temperature 0    48°C (118°F) [0xC8C] (TZ00)

Hardware monitor    Intel Pentium T4400
    Temperature 0    37°C (98°F) [0x3F] (Core #0)
    Temperature 1    35°C (94°F) [0x41] (Core #1)

Hardware monitor    FUJITSU MJA2250BH G2
    Temperature 0    36°C (96°F) [0x24] (Assembly)

A tipkovnica topla.... Kako li bi to tek izgledalo sa tvojim temperaturama?????????{#}

14 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
manzzetta kaže...
Razer_Copperhead kaže...
manzzetta kaže...

Nije glasan, a imaš ga za kupit na onom linku što sam prije stavio.

hmm, nisam nikada čuo za tu trgovinu, zato sam pito di još ima za kupit. Al ta trgovina u ZG-u ili ??

17 godina
neaktivan
manzzetta kaže...
...

hmm, nisam nikada čuo za tu trgovinu, zato sam pito di još ima za kupit. Al ta trgovina u ZG-u ili ??

Da, u Zagrebu je trgovina. Kupovao sam kod njih puno puta i jako su ljubazni i uslužni.

14 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
manzzetta kaže...
...

Da, u Zagrebu je trgovina. Kupovao sam kod njih puno puta i jako su ljubazni i uslužni.

aha vidim sad, super :D sad kad za Božić budem išao uzet ču si to, hvala ti

15 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

Evo sad i ja imam problema sa temperaturama, točnije sa očitavanjem i prikazivanjem istih. Naime ni HW Monitor ni HD Tune mi ne prikazuju temperature diskova. Ovo sam primjetio nakon instalacije windowsa, odnosno nakon ugradnje novih spinpoint f3 diskova od 500 GB i stavljanja u RAID 0, a ne prikazuju se ni temperature preostala dva diska za koje su prije dodavanja novih, stavljanja u raid 0 te nove instalacije windowsa, temperature bile prikazane.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 22:13 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperatura HDD i CPU

@ godo

za hw monitor isprobaj izbrisati hwmonitorw.ini fajl sa kompa pa ga onda pokrenuti HWmonitor.exe

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Diskovni kontroleri na toj ploči (odnosno na bilo kojoj s AMD-ovim čipsetom) ne podržavaju mogučnost očitavanja temperatura u RAID polju.

Morat ćeš se osloniti na dobru staru metodu očitavanja temperatura sondama zvanim prsti..=)

14 godina
neaktivan
Ili kupiti neki potenciometar s ugradenim termometrom/termometar.
Ja za takve stvari koristim termometar iz Metroa za kojih 25KN, prikazuje unutranju i vanjsku temperaturu, vanjsku sondu izvucem iz kucista i stavim u kuciste gdje zelim.
http://www.dreamteh.com
15 godina
neaktivan
scaramush kaže...

@ godo

za hw monitor isprobaj izbrisati hwmonitorw.ini fajl sa kompa pa ga onda pokrenuti HWmonitor.exe

Nisam ga našao.

DamageHigh kaže...

Diskovni kontroleri na toj ploči (odnosno na bilo kojoj s AMD-ovim čipsetom) ne podržavaju mogučnost očitavanja temperatura u RAID polju.

Morat ćeš se osloniti na dobru staru metodu očitavanja temperatura sondama zvanim prsti..=)

Ah, beep beep beep beep ... .... 

A dobro jedno sam dobio drugo izgubio, što mogu!

Valjda je ipak brzina važnija, a i po sjećanju otprije nisu prelazili 50°C, bili su negdje oko 48-49 °C maximalno i to bez prednjeg ventilatora, sa njime su se temperature znatno spustile tako da ću procijeniti otprilike kada da ga aktiviram i na koliko okretaja, samo moram pripaziti jer su sada četiri "grijača" unutra. 

EDIT: Hvala DreamTeh, srećom imam potenciometar sa četiri senzora za temperaturu, tako da jednoga mogu staviti na disk!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 22:30 (godo).
16 godina

- ili instaliraj RAIDtoolse koje obično dobiješ uz driver, možda imaju i tu opciju. Mada praćenje temperature diskova nije neki pretjerano uzbudljiv događaj, možeš preživjeti i bez tog.

Možeš flomasterom na displayu napisati npr 380C ... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Ne moraš se niti mučiti s tim...AMD ploče jednostavno to ne mogu..koji god SW rabio..

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 22:51 (DamageHigh).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice