Stari diskovi (RAID polje

poruka: 5
|
čitano: 1.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Stari diskovi (RAID polje0) nova matična

Nakon što sam očistio računalo (s usisivačemMršti se ), prilikom pokretanja računala komp nije dao sliku na računalo bez ikakvih zvukova. Ventilator bi se samo malo zavrtio i stao. 

Ukoliko bi morao promjeniti matičnu ploču, hoće li ona prepoznati diskove koji su u staroj bili u Raidu 0.?

Link stare ploće http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2745

BTW, koji su simtomi kad rikne matična ??

Memoriju i grafičku i proc sam provjerio na drugoj ploći i radi.

Hvala smima na odgovorima

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Stari diskovi (RAID polje0) nova matična

odspoji sve nepotrebno, sve kabele, diskove, front-usbe itd...bez RAMA i VGA  samo napajanje, CPU, resetiraj BIOS jumperom i upali.

-bip? (dugi-kratki?)

-dodaj RAM, bip? (drugačiji?)

vodaj VGA, bip? ako radi, OK, ako ne...

-provjeri napajanje ili je matična crkla....

Za RAID ovisi na kojim konektorima je bio kreiran, ta MBO ima dva kontrolera... intel i gbb36x

ako netko pronađe onaj Asusov alat, kompatibilan s Gigabyticom (Don?) .... možda će biti potreban.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru

Probao kako ste rekli, sve odspojio ostavio samo napajnje , procesor i matična. Nema nikavih bipova :-( Stavljao nazad odspojene komponente, nema bipova :-(

Sve komponente probane i rade sa drugom matičnom (bez diskova spojenih)

Nemam puno izbora za uzeti matičnu (socket 775) pošto imam 4gb DDR2 koje bi htio iskoristiti.

Koju bi preporučili

http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASUS+P5Q+PRO+TURBO%2C+iP45+%2F+ICH10R%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+G-LAN%2C+CrossFireX%2C+PCI-E%2C+eSATA%2C+FW%2C+ATX%2C+s.+775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.497

ili

http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASUS+P5P43TD+PRO%2C+iP43+%2F+ICH10R%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+eSATA%2C+FW%2C+ATX%2C+s.+775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.498

BTW, kakav je to asusov alat??

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Stari diskovi (RAID polje

-ako nema bipova.. - nova ploča.

- svaka MBO je dobra, ipak bolja je skuplja. Bez preporuke jer neznam tvoje potrebe-želje...

- možeš uzetii neku dvostuko jeftiniju, važno da radi i da je garancija 3g. Nakon tog neće biti važno.

-alat (malo poznat, kompatibilan, iz vremena kad su Asus i Gigabyte pregovarali oko udruživanja) .. Smijeh

ispravak to je ''Gigabyte Asus repair kit'' ne kako sam prvotno napisao Asusov... ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 0:34 (ihush).
14 godina
neaktivan

Smijeh Repair kit je prva liga

U cijeloj priči su mi najbitniji podaci sa diskova, jer se bojim da nova ploča neče uspjeti prepoznati diskove koji su bili u raidu0 na staroj Gigabyte.

Hvala još jednom na savjetu i repair kitu. Lajkam ga dalje :-)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice