SSD disk ne radi na punoj brzini

poruka: 21
|
čitano: 4.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
SSD disk ne radi na punoj brzini sata 3.0

Pozdrav,

kupio sam SSD disk Kingston SSDNow V300, 120GB, brzina do 450 MB/s (pisanje i čitanje) jasno mi je da ne mogu postići toliku brzinu, ali moja nije ni približno. Poštzo na ploči nemam mogućnosti za SATA 3.0 od 6gb/s portova, kupio sam PCI karticu koja ima tu mogućnost Asmedia ASM 106x SATA Controller Sata6G, međutim niti pomoću nje nisam dobio ništa bolje rezultate tek oko 170 MB/s (vidjeti priloge na SSD diska na SATA 2 i na PCI kartici), naravno da sam instalirao sve drivere i sve navedeno i da je u AHCI modu, alignment je isto dobar, e sad trebam Vašu pomoć...  

Matična je Intel DG41WV, Chipset je Intel G41 (Eaglelake) + ICH7, a CPU Intel Pentium Dual Core E5800.

Unaprijed hvala!

Sata2 Sata2
PCI kartica PCI kartica
Konfiguracija Konfiguracija
Device_manager Device_manager
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 23:17 (someone_2).

0 0 hvala 0
17 godina

AsMedia kontroler je krivac. Nisi trebao kupovati ništa. Samo, i na SATA II imaš nešto sporije performanse, ja imam više brzine.

Jel ti sigurno SSD u AHCI načinu rada?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SSD disk ne radi na punoj brzini

E da sam samo znao, al vidim da drugima radi, pa mi je zato čudno... Pa AS SSD Benchmark mi javlja da je u AHCI mode-u...

AHCI AHCI
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 23:26 (someone_2).
17 godina

Hm, probaj instalirati najnovije "Intel INF update utility" odnosno drivere za čipset pa testiraj nakon restarta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imamo isti disk evo kako kod mene stvari stoje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam, al probati ću opet, znači da maknem tu karticu i da spojim SSD na ploču onda ipak ili?

17 godina
someone_2 kaže...

Jesam, al probati ću opet, znači da maknem tu karticu i da spojim SSD na ploču onda ipak ili?

Da. Provjeri i s SSDFresh jel ima kakva optimizacija...

15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:50 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel moguće da mi ploča ne podržava AHCI mode? Nigdje u BIOS-u to ne mogu vidjeti, piše mi samo pod Drive configuration Legacy or Native, i kad odaberem Legacy ili Native sve je isto, tj. u Windowsima bi u registry-u morao promijeniti na AHCI mode jer bi inače bio BSOD.

Ne mogu ni update firmwware-a napravit jer mi treba AHCI mode.. Unaprijed hvala...

IDE Mode IDE Mode
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 10:49 (someone_2).
15 godina
neaktivan

Prema specifikacijama na web stranici proizvođača matične ploče, tvoj ploča podržava AHCI. Skini zadnji BIOS i vidi hoće li to pomoći. https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Intel%c2%ae+4+Series+Chipset+Boards&ProductProduct=Intel%c2%ae+Desktop+Board+DG41WV&DownloadType=BIOS

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam, već sam ga još ranije flashirao...samo ne vidim nigdje postavku da promijenim to u BIOS-u. Jel to možda zato što sam sa Acronisom radio image harda i prenosio na SSD? Pa da slučajno nije on nešta napravio?

17 godina

Ne, ne utječe on na AHCI/IDE postavku.

Možda ti je IDE IDE a Native je možda AHCI.

Tu negdje kod tih postavki moralo bi biti AHCI.

Probaj dodatne opcije u biosu (Ctrl + F1) ako ih bios ima, možda je među njima.

Evo moj rezultat; Kingston V300 120GB s najnovijim firmwareom na Windows 8.1:

v300 v300

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 15:02 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stvarno više ne znam, kada prebacim na Native mode, onda neće uopće da boota winse, iako napravim onaj hack u registry-u za AHCI mode, čak neće ni kad probam u Safe mode, ali kada prebacim na Legacy onda hoće... Evo možete vidjeti kako je to kod mene, nigdje mi nema AHCI mode...

Bios Bios
Samo dvije opcije imam, Legacy ili Native Samo dvije opcije imam, Legacy ili Native
Legacy mode, ima samo SATA mode Legacy mode, ima samo SATA mode
Native mode Native mode
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 15:24 (someone_2).
15 godina
neaktivan

Ma radio sam na isti taj način, ali sam opet pokušao i što god napravio uopće mi neće bootat kada promijenim u Native. 2 dana se zezam s ovime, bit žće red srušit winse i opet ponovo...

17 godina
Ha čuj, to ti je zadnja opcija, ako to budeš radio svakako prije reinstalacije napravi secure erase i kada budeš reinstalirao prvo odspoji ostale diskove jer ako to ne uradiš Windowsi ce ti na mehaničkom disku napraviti onu malu 350MB particiju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zadnja opcija napravljena i opet isto, ode zapalit' komp :D

17 godina

Dakle "Native" i novi Windowsi 8.1 i svi najnoviji driveri i opet brzine u rangu starih?

A inače ovako jel brži komp nego s mehaničkim diskom?

15 godina
neaktivan

Tako je, Native mode i Windowsi 8.1 i opet isto, čak mi je brže malo na Asmedia controleru nego na ploči.... 

Al komp je brži nego sa diskom...koliko osobno osjetim na podizanju nekih programa, npr. za Photoshop mu treba oko 4 sec, dok je na disku trebalo oko 10-ak...

15 godina
neaktivan

Izvadi jedan keks RAM-a pa testiraj kako radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam, i jedan i drugi i testirao i na PCI kartici i na ploči opet isto. Malo je bolje kad ima samo 4 gb rama (+-3MB/s) dok je samo na PCI kartici... odustajem, kako je-tako je :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice