Spor SSD

poruka: 4
|
čitano: 2.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Spor SSD

Na preporuku prijatelja kupio sam SSD u linksu "Corsair force SATA-3" 120gb.

Spojio sam ga i radio je odlično. Tada sam morao reinstalirati windowse 7, nisam uspijevao (stalo bi mi na 82-3%) i zbog toga sam odnesao SSD u links jer je još pod garancijom. Tamo su rekli da radi odlično. Kad su mi ga vratili uspio sam iz 2. pokušaja i sam instalirati windowse, ali otad SSD radi užasno sporo i HDD mi izgleda brže!!!

Pošto se ne kužim baš u kompove, pročitao sam po stranim forumima da mijenjam bios ili ahci, a nisam siguran kako točno to napravit. Skinuo sam onaj program što mjeri brzinu i kako mi je rečeno izgleda ok. Također mislim da su svi driveri instalirani, al nisam 100%.

Problem je i što mi je razbijen ekran na laptopu, pa ne mogu u bios (?) jer mi se tek poslije pojavi slika na monitoru.

P.s. Ako ima netko u Svetoj Nedelji, Samoboru i okolici, Podsused, Gajnice tko zna riješiti ovaj problem voljan sam platiti da mi se popravi. (pm)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 23:15 (niveaformen).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Spor SSD

Ako mjerenja pokazuju normalne brzine onda je to to. Ali definitivno nadji nacin da uletis u biose. Kako mislis da je ekran razbijen pa ne mozes u biose? spojio si lap na neki drugi display?

AHCI postavka ti se najcesce nalazi u "Integrated Peripherals" odjeljku biosa pa kada uspijes skicni tamo. Takodjer kada promjenis tu opciju moras radit novu instalaciju windowsa. Pogledaj dali mozes jos nesto nastimat u biosima kako bi bolje radio. Dali imas SATA3?

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Spor SSD
Lurker0705 kaže...

Ako mjerenja pokazuju normalne brzine onda je to to. Ali definitivno nadji nacin da uletis u biose. Kako mislis da je ekran razbijen pa ne mozes u biose? spojio si lap na neki drugi display?

AHCI postavka ti se najcesce nalazi u "Integrated Peripherals" odjeljku biosa pa kada uspijes skicni tamo. Takodjer kada promjenis tu opciju moras radit novu instalaciju windowsa. Pogledaj dali mozes jos nesto nastimat u biosima kako bi bolje radio. Dali imas SATA3?

Pokazuju normalne brzine. Razbijen mi je ekran na laptopu i ne vidi se ništa, spojio sam na monitor gdje se slika pojavi tek kad se windowsi pojave.

Pročito sam da može bit problema ako se nešto pogriješi u biosu pa se radije ne bih igrao. Nisam siguran za SATA3, di to mogu provjerit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 11:48 (niveaformen).
17 godina
Spor SSD

prije instala winsa morao si prebacit u biosu na ahci,ali ako se ne razumiješ onda bi ti to trebao netko pokazat

ako imaš users manual od tvoje matične ploče prouči ga

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 12:19 (dery).
Moj PC  
0 1 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice