Saphire 4850 512 MB ne radi

poruka: 25
|
čitano: 2.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam problem na moju veliku žalost, kad upalim komp nemam slike, kad priključim monitor na integriranu grafu ima slike,

U biosu je postavka da prednost ima pcie kod bootanja,

kad upalim komp blicne mi crvena ledica na grafičkoj, nakon nekih pet sekundi vent se jako ubrza - to su sve reakcije grafičke,

ima li kakvog lijeka???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel ti spojen 6 pinski dodatni naponski konektor na nju?

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Više detalja nebih škodilo.

dodajte me na skype:gmailovac
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Re: Saphire 4850 512 MB ne radi
F1-IVO kaže...

Jel ti spojen 6 pinski dodatni naponski konektor na nju?

Naravno da je spojen 6 pinski konektor,

Gmailovac kaže...

Više detalja nebih škodilo.

kojih detalja???

Naveo sam šta se dešava kad upalim komp, nema slike a znakove koje grafička daje sam naveo, u tom kompu je radila godinu i pol, nije oc, nisam je forsiro

17 godina
neaktivan

Probaj uklonit grafičku, malo očistit kontakte pa je vratit nazad.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

1 0 hvala 0
16 godina

e da je bar tako jednostavno, znači ipak ništa od nje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 20:21 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj je izvodit i ponovo stavit!

Ovisi koju matičnu imaš, možeš probati sa drugim slotom.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nena konkretnih odgovora

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krepala je. Ako ima garanciju vodi na servis,a ako nema baci i kupi drugu. Probaj jos pecnicu možda ti se posreci
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Nena konkretnih odgovora

O čemu ti pricaš, vidis da ti se ljudi trude pomoci...a ti nema odgovora...sta hoces da ti neko dodje uraditi za tebe...

He who dares, wins
16 godina
neaktivan

Izgleda da je krepala, probaj je odnesti k frendu pa na njegovom kompu isprobat, ako  radi onda ti je pcie slot krepal, ak ne radi slobodno potraži drugu grafu a ovu probaj u pećnicu stavit, makar sumnjam da će pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 12:08 (mrog 33).
17 godina
neaktivan
Nema tu filozofiranja.Ako se na grafi pali crvena ledica znaci da je osla. Da je PCI-e slot palila bi se ledica na maticnoj(ako je uopste ima).
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Nema tu filozofiranja.Ako se na grafi pali crvena ledica znaci da je osla. Da je PCI-e slot palila bi se ledica na maticnoj(ako je uopste ima).

I ja imam sappfire 4850 i meni se tijekom paljenja kompa upali ccrvena ledica, i onda nakon 2 sec se ugasi tako da mislim da nije do do toga

17 godina
neaktivan
Ona se mora Upalit I zatim zagasit.Kad blinka znaci da dolazi do greške.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 12:46 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...
Wontay kaže...

Nena konkretnih odgovora

O čemu ti pricaš, vidis da ti se ljudi trude pomoci...a ti nema odgovora...sta hoces da ti neko dodje uraditi za tebe...

Zašto bi to netko uradio umjesto mene?

Za mene konkretni odgovori nisu uštekaj ištekaj, očisti , propuši i tako dalje, tko ne napravi navedeno u samom startu niti ne treba sam pokušat nešto slagat,

Svaka čast ekipi danas koja je dala neke konkretne odgovore

Izgleda da je otišla jer mi blicne dvaput kod paljenja D1601, možda netko zna zašto?

D1601 je zaštita od pregrijavanja,ali mi je neki dan blicala 4 puta kratko a danas dvaput, prvi put dugo onda kratko, nadao sam se da je možda do biosa ali odgovor na to može dati samo expert,

iskreno ne vjerujem da se svaka grafa koja ne daje sliku baca, isto kao što rtv servis popravlja matične ploče ali ne samo šturo mjenjanje kondenzatora jer to mogu i sam, ali što točno rade i kako neznam

17 godina
neaktivan
Nevidim zasto bi BIOS najednom sam od sebe radio problem,osim naravno ako nisi kemijao sa flashanjem pa je doslo do greske,ako jesi onda posudi od nekoga drugu grafu,a ovu stavi u sekundarni slot te ju ponovno flashaj.
Ako nisi onda je najvjerovatnije Elektronika ili pak sam GPU. Da je VRAM to bi se manifestiralo prvo sa sarenim crtama po ekranu i tek bi onda nakon odredenog vrwmena grafa osla do kraja.
Posto ti blinka zastita od pregrijavanja mislim da je do samog GPU-a,(senzor),u tom slucaju ti si potpuno nemocan i nemozes nista drugo nego je odvest u servis ako ima garanciju,a ako nema jedino ju mozes bacit u otpad i kupit drugu. Pogledaj sve kondenzatore mozda je koji osao.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sry što ovako upadam u temu , da neotvaram novu temu  bezveze.. dakle sad sam čistio cili pc.  i ugleda sam na  grafi 4850  neki ulaz za HDMI , i šta mogu s tim HDMI? moram imat neki kabel? hvala.

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 0:55 (jukiii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

preko njega spajas na tv ili monitor...

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
16 godina

kako misliš na tv? imam LCD samsung tv.. i kako se to spaja?

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
15 godina
protjeran
jukiii kaže...

kako misliš na tv? imam LCD samsung tv.. i kako se to spaja?

Odeš u

ADM/LINKS/PROTIS

i kažeš molio bih te i te duljine HDMI kabl,i kada dođeš doma uštekaš 1 kraj u grafu 1 kraj u tv i to ti to.

dodajte me na skype:gmailovac.......OPET ON KOMENTIRA....JEL?
16 godina
neaktivan

Jel taj konektor baš iza na grafičkoj ili na pločici grafičke ??? Ako je iza gdje su i drugi konektori onda je to HDMI izlaz, a ako je na ploči i ima 2 pina onda je vjerojatno da je to audio ulaz na grafu tak da možeš imati audio over HDMI. (Nove grafe dobivaju zvuk prek pcie slota)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nija na ploćici, iza je di su i drugi,  i kad uključim jedan u grafu, jedan u tv, šta s time dobijem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 12:41 (jukiii).
16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

nija na ploćici, iza je di su i drugi,  i kad uključim jedan u grafu, jedan u tv, šta s time dobijem?

Sliku na tv-u xD

15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
jukiii kaže...

Sliku na tv-u xD

I zvuk..:)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice