Restartiranje rutera

poruka: 42
|
čitano: 12.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Pozdrav!

imam jedan problem koji nikako nemogu rijesit.ovako imam max adsl ruter thompson speed touch,win 7 ultimate 64 bit verziju.

e sad adsl imam otprilike god.i nesto i nikad nisam imao nikakvih problema s vezom i ruterom do negdje prije tocnije prije tjedan dana kada sam instalirao win 7.kad sam imao xp nikad nisam imao taj problem.ruter mi se jednostavno sam od sebe restartira znaci ugasi se ostane samo lampica od power goriti i onda se ponovo pali sve sam kao da ga ponovno u struju ukljucim.vec su mi decki na jednom forumu rekli da je to stvar do rutera,a ne do tog novog win 7 da je otislo napajnje da bi dosli decki iz t coma provjerili mi  propusnos linije i restartirali ruter al ne on se opet restartiro i onda danas dodu drugi i stavi mi drugi ruter da stvar bude veca i taj novi se restartira.

on se restartira bio ja na internetu ili igro neku igru znaci bez ikakve veze s internet konekcijom on se restartira.vise neznam sta da radim promjenio sam i drugi kabal i u drugu uticnicu ukljucio al ista stvar mi se desava.prijatelj mi ima isti win i nista kaze da mu sve normalno radi.

ako tko ima nekakvo rjesenje da mi pomogne

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Restartiranje rutera

Gle ovako, ako ti je stavio opet isti speedtouch naravno da se resetira.

speedtouch je smeće i moguće je da se resetira ako uz nega uključiš lampu sa 100w žaruljom, slučaj kod moje cure.

Stavi ga na jednu utičnicu bez da prikapćaš išta drugo.

Moja preporuka obavezno traži drugi ne speadtouch router, a taj im zguraj u š...

Gigaser SX serija je meni ok.

Inaće probaj forwardat portove na tom smeću ili mac filtriranje sa t.com.ovim firmwareom, nema šanse.

Poz

15 godina
protjeran
Restartiranje rutera

Iako mozda je smece. Vidi vraga ja sam imao isti problem. I isto se to pocelo pojavljivat od kad sam presao na Win7. Ali, ja sam na Amisu i zvao sam sluzbu za korisnike. Tip mi je rekao da resetiram router na tvornicke postavke. Jesam. I od onda radi normalno kao i prije.

Kimi - the King of Spa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Ja imam sličan problem. Meni se svakih sat-dva prekida veza na nekoliko minuta.

Evo baš se isto dogodilo dok tipkam.

I da kažem da imam Zyxel router. TAko da mislim da nikome nije do routera..

Da nije možda do "legalnih" windowsa??

'Ko sa 15 ne zna for petlju...zdraavooo, zdraaavoooo!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 15:40 (coder_).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Restartiranje rutera

Ja imam xp i isto speedtouch router.Nekad se sam od sebe resetira i sve radi ok.Prođe po mjesec dana i ništa pa odjednom se resetirao.Jednom mi se resetirao 5 puta u sat vremena...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
coder_ kaže...

I da kažem da imam Zyxel router. TAko da mislim da nikome nije do routera..

Da nije možda do "legalnih" windowsa??

Ne znam za tebe. Ali radi so o Retail verziji Win 7 Home premium 64-bita. Legalni windowsi ;)

Kimi - the King of Spa.
17 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Ne znam za tebe. Ali radi so o Retail verziji Win 7 Home premium 64-bita. Legalni windowsi ;)

Windows 7 Ultimate x64. Također "legalni i Genuine"... :D

'Ko sa 15 ne zna for petlju...zdraavooo, zdraaavoooo!!!!
17 godina

Zyxel je isto smeće

ne ko speedtouch ali je,  imao sam i njega i brdo problema.

Po mom iskustvo u redu su Gigaset, Netgear, Airlive za male korisnike.

Ne siguran sam da nije do legalnih windows-a

Doduše može biti do SP3-a za XP, čitao sam o tome davno.

Pronađite na netu

16 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Iako mozda je smece. Vidi vraga ja sam imao isti problem. I isto se to pocelo pojavljivat od kad sam presao na Win7. Ali, ja sam na Amisu i zvao sam sluzbu za korisnike. Tip mi je rekao da resetiram router na tvornicke postavke. Jesam. I od onda radi normalno kao i prije.

jesu i meni su ga restartirali i opet mi se ista stvar dogadala. stavio sam ga na drugu uticnicu gdje imam samo 2 punjaca od mob.i isto mi se restartiro,a u poned.bi mi trebali doci staviti onaj bijeli simensov ruter tako su rekli pa da onda vidim sta ce se dogadat.sto se tice win 7 dobio sam ga od prijatelja i on ga isto ima instaliranog i nema nikakvih problema sto se toga tice

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 20:35 (bongy).
16 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Baš su mi danas mijenjali ruter. Imam novi SIEMENS Gigaset SX 763 WLAN dsl. Stari thompson mi je stalno crkavao, MAX Tv mi stalno štekao. Resetirao se zbog pada napona ( ispod 220V) čuo se samo neki ''škljoc''. I sve krepade. Da, uglavnom thompson=shit. Sad samo čekam kad će i ovaj možda krepat. Tada raskidam ugovor sa T-com-om i bye bye internet, zašto plačat za ono šta ne radi i šta ne valja. Sve skupa mjesečno plaćam cca. 400kn. Tako da mi je već bilo muka od tih svih sra*a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 20:46 (dejantopolko).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dejantopolko kaže...

Baš su mi danas mijenjali ruter. Imam novi SIEMENS Gigaset SX 763 WLAN dsl. Stari thompson mi je stalno crkavao, MAX Tv mi stalno štekao. Resetirao se zbog pada napona ( ispod 220V) čuo se samo neki ''škljoc''. I sve krepade. Da, uglavnom thompson=shit. Sad samo čekam kad će i ovaj možda krepat. Tada raskidam ugovor sa T-com-om i bye bye internet, zašto plačat za ono šta ne radi i šta ne valja. Sve skupa mjesečno plaćam cca. 400kn. Tako da mi je već bilo muka od tih svih sra*a.

Taj ti neće krepat tek tako Namigiva. Ja imam taj ruter 3-4 mjeseca i odličan je. Nema smrzavanja, pucanja veze, resetiranja i sličnih problema. Radi 24/7 otkad je kupljen. Otvorio sam na njemu 10ak portova na 3 različite IP adrese, dyndns je uključen, spojen je i eksterni HDD na njega i radi savršeno. Tenk među ruterima. WLAN je stalno upaljen, ne prekida vezu, WPA2 uključen... Odlična spravica.

Ne, ne radim u T-comu pa da ga hvalim, ozbiljno Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
bongy kaže...

Pozdrav!

imam jedan problem koji nikako nemogu rijesit.ovako imam max adsl ruter thompson speed touch,win 7 ultimate 64 bit verziju.

e sad adsl imam otprilike god.i nesto i nikad nisam imao nikakvih problema s vezom i ruterom do negdje prije tocnije prije tjedan dana kada sam instalirao win 7.kad sam imao xp nikad nisam imao taj problem.ruter mi se jednostavno sam od sebe restartira znaci ugasi se ostane samo lampica od power goriti i onda se ponovo pali sve sam kao da ga ponovno u struju ukljucim.vec su mi decki na jednom forumu rekli da je to stvar do rutera,a ne do tog novog win 7 da je otislo napajnje da bi dosli decki iz t coma provjerili mi  propusnos linije i restartirali ruter al ne on se opet restartiro i onda danas dodu drugi i stavi mi drugi ruter da stvar bude veca i taj novi se restartira.

on se restartira bio ja na internetu ili igro neku igru znaci bez ikakve veze s internet konekcijom on se restartira.vise neznam sta da radim promjenio sam i drugi kabal i u drugu uticnicu ukljucio al ista stvar mi se desava.prijatelj mi ima isti win i nista kaze da mu sve normalno radi.

ako tko ima nekakvo rjesenje da mi pomogne

hvala

Ruther ti je problem i on ne valja to nema nikakve veze s windowsima uopce. To je komad hardwera tj uređaj i unutra je softver neki koji ne radi kak treba a to kaj su ti dali novi i imas isti problem je tak jer su "Superkvalitetni" Ruther-i normalno. SmijehPa nece sigurno problem na windowsima srusit i resetirat Ruther to se na njemu dogodi zbog pregrijavanja zbog velikog prometa kroz njega a kad je musicav onda se resetira normalno losi Firmware i tak to sve kvaliteta nema kaj, a ak se samo diskonektira iz interneta a ne resetira se to je do njih tj do centrale to se svima dogodi povremeno!Nevinašce

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
dejantopolko kaže...

Taj ti neće krepat tek tako Namigiva. Ja imam taj ruter 3-4 mjeseca i odličan je. Nema smrzavanja, pucanja veze, resetiranja i sličnih problema. Radi 24/7 otkad je kupljen. Otvorio sam na njemu 10ak portova na 3 različite IP adrese, dyndns je uključen, spojen je i eksterni HDD na njega i radi savršeno. Tenk među ruterima. WLAN je stalno upaljen, ne prekida vezu, WPA2 uključen... Odlična spravica.

Ne, ne radim u T-comu pa da ga hvalim, ozbiljno Smijeh

Evo, sad pred par minuta je opet crklo, resetira se i ponovo radi kroz jedno cca. 5 min. Naravno MAX Tv moram isključit iz struje i ponovo uključit....

BTW, kak priključiš externi HDD na nj.?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 21:14 (dejantopolko).
16 godina
odjavljen
dejantopolko kaže...

Evo, sad pred par minuta je opet crklo, resetira se i ponovo radi kroz jedno cca. 5 min. Naravno MAX Tv moram isključit iz struje i ponovo uključit....

BTW, kak priključiš externi HDD na nj.?

Možda ti nešto ne štima sa linijom/instalacijama u kući/strujom?

Preko USBa. Možeš i printer spojit na njega.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

E ajd dosta više priče o tome tko ima kakav router, koliko je problema imao i koji je novi ruter dobio.

Ima netko ikakvu ideju o čemu se ovdje radi i kako problem riješiti.

Očigledno je da kreator teme i još neki ljudi ovdje, uključujući mene, imamo problema sa routerima pod windowsima 7 x64. Tj. problemi sa ruterima su počeli nakon instalacije windowsa.

Sada, što dalje?? Ima netko nekakvu ideju??

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Restartiranje rutera

ovako imam jedno btw pitanje u vezi router

dakle ja kad uvijek ugasim komp ugasim i router jeli to potrebno ?

prodajem Play Station 2(silver, neotvoren) cijena po dogovoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
coder_ kaže...

Očigledno je da kreator teme i još neki ljudi ovdje, uključujući mene, imamo problema sa routerima pod windowsima 7 x64. Tj. problemi sa ruterima su počeli nakon instalacije windowsa.

Ja na Win7 nisam imao tih problema (doduše 32bit al sumnjam da ima veze). Možda se mrežna (driveri?) kolju sa ruterom? Odspoji komp se njega pa vidi kako se ponaša.

EDIT: @meluka - nije potrebno. Ja otkad sam kupio ruter nisam ga gasio (osim kad je bilo nevrijeme). Znači uptime - skoro 4 mjeseca. I nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 21:22 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
meluka kaže...

Ako imaš dobro postavljenu zaštitu na router (u slučaju da imaš wireless), onda nema potreba za gašenjem. Mada ne škodi ugasiti router. Ne vidim ništa loše.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
coder_ kaže...

Ja na Win7 nisam imao tih problema (doduše 32bit al sumnjam da ima veze). Možda se mrežna (driveri?) kolju sa ruterom? Odspoji komp se njega pa vidi kako se ponaša.

E da, vidiš, dobro si bacio bubicu u uho. Dakle, svi koji  imaju problema sa prekidanjem veze na windows 7 x64, da li koristite driver koji su windowsi instalirali??? Ja koristim, baš ću sada probati instalirati onaj od wireless čipa.

Sorry na duplom postu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 21:22 (coder_).
16 godina
neaktivan

Minjenjali su spojeve jer su neki oksidirali, provjeravao propusnost, iznosi su maksimalni preko 20Mb/s, tip je bio kod mene jedno sat vremena da se uvjeri da je sve ok. Iskreno to je već 3 put u 2mj. pred 3mj. sam promjenio reciever za MAX TV.... Bad luck... Mislim da niti oni ne znaju koji je problem, na kraju ću morat radit skroz novu instalaciju...

16 godina
neaktivan
meluka kaže...

nije potrebno neka stalno radi.

ja sam iskljucio i home grupu i internet protocol version 6 al ista stvar evo sad mi se ponovno restartiro veloma zanimljivo.

17 godina
Restartiranje rutera

Nema potrebe gasiti router, pogotovo ako imaš nešto spojeno na njega, ja nikad ne gasim komp bacim ga u hibernate ili stand by i onda se digne odmah, stvar je genijalna.

Neznam zašto ljudi ne koriste hibernate više, mislim da je to zato što nisu upoznati kako to radi.

Prije jedno godinu dana mi se kolega s posla k..č.o kak on ima mac i da kad ga ugasi nemora gasit sve programe i kak to win nemaju.

Onda sam mu reko gle kretenčino to se zove hibernate, postoji već sto godina to kaj si ti neobrazovan to je tvoj problem

No dobro nije to tema

Nevjerujem da su win 7 64 bit krivi za restart routera.

Vjerojatno je prenapon ili zagrijeavanje.

JAKO VAŽNO:

Ne stavljate stvari na router pošto se više zagrijava i zbog toga se "ponaša", opada brzina konekcija itd.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Imam Netgearov WGB111 router i u zdnje vrijeme veza puca konstantno. Spojena su i 2 susjeda na njega i njima puca također. Tako da mogu isključit OS iako ne vidim kakve on veze ima sa ruterom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Samo da JOŠ JEDNOM kažem da se kod mene ne restarta router, već se prekine konekcija. To su dvije različite stvari!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
coder_ kaže...

Samo da JOŠ JEDNOM kažem da se kod mene ne restarta router, već se prekine konekcija. To su dvije različite stvari!

Pitanje je di puca veza, na kojoj relaciji. OS - mrežna, mrežna - ruter, ruter - centrala. Jesi stavio druge drivere?

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
coder_ kaže...

Pitanje je di puca veza, na kojoj relaciji. OS - mrežna, mrežna - ruter, ruter - centrala. Jesi stavio druge drivere?

Konstantno sam spojen na router sa kompa, znači relacija komp - router je ok. Ali veza router - centrala puca stalno. Dakle, samo "no internet connection".

Sve to otkako sam reinstalirao winse.

Zvao sam kolegu u t-com. Resetirao je vezu (prije toga je veza pucala svake 3 minute točno) i od onda puca svakih 1-2 sata.

16 godina
odjavljen
coder_ kaže...

Zvao sam kolegu u t-com. Resetirao je vezu (prije toga je veza pucala svake 3 minute točno) i od onda puca svakih 1-2 sata.

Onda si spojen na lošu paricu. Možda je preopterećena?

16 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Meni nije jasno kako windowsi mogu utjecat na relaciju router-centrala?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
username kaže...

Meni nije jasno kako windowsi mogu utjecat na relaciju router-centrala?

Ne mogu. Može utjecati sam ruter (neispravnost, "loša" struja, postavke), kabeli (telefonski), utičnica, splitter, drugi telefoni (pogotovo ako su spojeni IZA splittera!), instalacije u kući, razvodni ormarić, tel. kablovi do centrale, sama centrala (loša i/ili preopterećena parica). Mislim da su to svi mogući uzroci problema.

17 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Sada sam odjednom misteriozno spojen već 4 sata i nema prekida.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice