Računalo brutalno presporo

poruka: 47
|
čitano: 13.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Računalo brutalno presporo

Sve sam pokušao, ali opet se dogadja isto. Evo sad šaljem i kako izgleda task u to vrijeme.

Ne znam da li je normalno da radi toliko procesa i servisa. A ne znam koje smijem ugasiti?!

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 18:21 (dragas).
13 godina
neaktivan
dragas kaže...

Sve sam pokušao, ali opet se dogadja isto. Evo sad šaljem i kako izgleda task u to vrijeme.

Ne znam da li je normalno da radi toliko procesa i servisa. A ne znam koje smijem ugasiti?!

Pozz

Kad češ sljedeči put imati zauzeče,samo pogledaš pod procesi(svi procesi),pod cpu postotak.I onaj koji ti  najviše koristi cpu,pogledaš,snimi ga ovdje,ili pogledaj na netu za što se koristi i dali ga ili ga smiješ disable u servisimaa da ti ne poremeti rad pc-a.

12 godina
neaktivan

dali mi neko moze pomoc  komp mi je u zadnjih 10 dana brutalno usporen, bilo bi dobro ako mi neko moze pomoc preko teamviewera unaprijed hvala

buke
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 19:02 (buke).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

OK, a da li je normalno da je uključeno toliko servisa?

13 godina
neaktivan

Meni rade 46 procesa u pozadini(task manager),a tebi 83.Sve to ovisi koje sve programe(a i igre) koristiš,a puno njih koristi proces u u pozadini.

-neki procesi ostaju i nakon deinstalacije određenog programa,stoga...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 21:24 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, to sam shvatio i mislim da mi radi previše tih procesa s obzirom da igre uopće nemam instalirane,

a od programa koristim auto cad, word,excel...znači ništa zahtjevno.

Kako mogu znati koje procese smijem isključiti.

Da li postoji mogućnost da mi se pokreće neki update i ako da, dali se on vidi u tasku?

11 godina
neaktivan

Bok!

Imam laptop sa win7 gore i uzasno je spor. pa me zanima jel bi na xp radilo brze.

i zanima me ak bi instaliral xp jel bi mogo nekak prebacit fajlove i igrice sa win7 na xp

hvala  {#} 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
silvekki kaže...

Bok!

Imam laptop sa win7 gore i uzasno je spor. pa me zanima jel bi na xp radilo brze.

Pojma nemamo.

Kao da pitaš zašto ti auto sporo vozi. Nit znamo koji auto imaš, niti znamo ikakav detalj.

Možda ti je mačka srušila lončanicu u ventilator laptopa pa sada unutar matične ploče raste fikus koji zauzima svu sunčevu energiju pa se čipset ne fotosintetizira.

silvekki kaže...
i zanima me ak bi instaliral xp jel bi mogo nekak prebacit fajlove i igrice sa win7 na xp

hvala  {#}

Hoće li dizel mašina raditi bolje ako u rezervar uliješ plin za upaljač?

Nemamo pojma.

Hoće li raditi ako getribu jednog motora postaviš u drugi motor? Neće.

A sad ozbiljno:

Laptopi većinom najbolje rade na operativnim sustavima iz vremena u kojima su izdani ili s kojima su došli. Ako je laptop noviji (Od 2008. pa na dalje) nema smisla vraćati se na sustav za koji možda nema službenih drivera.

Naravno ako je laptop iz XP ere i ako je bio boljih komponenti raditi će solidno i na Win7.

Uzrok sporosti je vjerojatno prenatrpanost raznoraznim glupostima, prljavština, milijarda krekanih igara, stotine servisa koji se automatski pale na Start-upu, toolbari u browserima...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
silvekki kaže...

Bok!

hvala  {#} 

A koji laptop ,molimo te lijepo? Popuni ''Moj PC'' ,pa se javi! BTW ,dobrodošao na forum.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
neaktivan

jel vam dosta slika da znate nes o kompu 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Celeroni općenito nisu prejaki procesori, tako da ne očekuj pokretanje igara i zahtjevnijih programa.

1GB rama je premalo, nadogradi na 3GB budući da imaš 32bitni OS.

Počisti računalo od prašine (očisti ventilator, provjeri ako se zagrijava).

Deinstaliraj sve programe koje ne trebaš, pogotovo ako imaš instalirane toolbare u browseru.

Provjeri ako imaš dovoljno prostora na disku, ne bi smjelo pasti ispod 4-5 Gb slobodnog prostora.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja na još slabijem laptopu točnije notebooku imam Windows 7 Home Premium i radi odlično. Ne smrzava se ni ne ruši.

Evo ti nekoliko mojih savjeta:

1. Promijeni temu iz Aero u Windows klasičnu (Windows Classic)
  2. Ugasi nepotrebne servise
  3. Ugasi nepotrebne programe iz startupa
  4. Počisti sa CCleanerom
  5. Počisti viruse
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 19:58 (Marko :D).

2 0 hvala 1
14 godina
silvekki kaže...

jel vam dosta slika da znate nes o kompu 

- Skoro pa je dosta, 1GB RAMa, premalo za igranje (ili nešto slično).

- Recept, snimi XP ili nadogradi još barem 1GB RAMa.

- Nažalost igre i programe moraš snimati ponovno, važne slike i ... iskopiraj negdje da

ne bi ostao bez njih.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
- Recept, snimi XP ili nadogradi još barem 1GB RAMa.

- Nažalost igre i programe moraš snimati ponovno, važne slike i ... iskopiraj negdje da

ne bi ostao bez njih.

Zašto bi se vraćao na XP kad ionako ne bi dobio ništa s time, jer osim browsanja i Office/filmovi ne može puno toga raditi na takvom hardveru.

Pogotovo jer vjerojatno ima originalni OS pa je šteta micati ga.

Stoga čišćnje laptopa i fizičko i ono na disku te preporučljiva nadogradnja radne memorije.

14 godina
wyks kaže...

Zašto bi se vraćao na XP kad ionako ne bi dobio ništa s time

- Grdo se varaš. {#}

wyks kaže...
Pogotovo jer vjerojatno ima originalni OS pa je šteta micati ga.

- To si zaključio po tome što smo svi pošten narod. {#}

- Još piše Ultimate da ima, sumnjam da je kupio Ultimate koja košta 2500 kn ili koliko već, NIKAD nisam

čuo za nekoga da je kupio baš tu verziju OSa.

- Možda je imao XP, pa instalirao najjaču verziju win 7, onu "legalnu".

- Vi ste svi dali dobre savjete, sve je to na mjestu, ali šta je je, laptop je preslab za win 7 koji već u startu jede više

RAMa nego XP (nije napredan kao 7) sa svim programima za npr. office i sl. kad gledaš Youtube.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 20:15 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

jel mi moze sad neko rec sve sta bi trebo napravit

0 0 hvala 0
14 godina
silvekki kaže...

jel mi moze sad neko rec sve sta bi trebo napravit

- Dobio si odgovore, probaj nešto od toga, ako ne znaš sam, instaliraj Teamviewer, pokreni

ga i na PM mi pošalji ID i PASS koji ti pokaže, pa ti to budem osobno sredio.

- Kolege su dali dobre prijedloge, ali ako se već ide sređivati instalacija, onda se tu može

napravit puno više od što si oni i jedan i drugi predložili.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice