R9 280x artifacting i izgubljen račun

poruka: 36
|
čitano: 8.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

To što su oni testirali i kod njih je ispravno nema baš nikakove veze i ne drži vodu! Zapravo, imam jako loša iskustva s njihovim "testiranjem". U biti, da ne ulazim u detalje i širim priču bez potrebe, u mom slučaju je ispalo da su se "gospoda" serviseri ponašali otprilike kao u onom vicu gdje muji daju motorku da reže drva, da bi on na kraju tijekom čitavog dana srezao metar, dva drva. Kada u ga pitali da kako on to reže, i on im pokazao, njegov zaključak je bio "aha, a ti to i upališ!". Dakle, ovo ti sve govori. Uglavnom, da skratim, ako je konfiguracija kod tebe prije radila OK, i ti promijeniš samo tu jednu komponentu, ili nešto slično toj priči, to jednostavno mora raditi iz kutije i gotovo! Nema tu nikakovih magija, vradžbina, duše, etc. To jednostavno mora raditi! To je komad elektronike i gotovo. Naravno, ovdje pretpostavljam da nisi išao u nekakovo kemijanje, kao što je npr. overclockanje ili modanje bios-a. Eto!

U biti, žalosno je, što si ti trgovci dopuštaju to što si dopuštaju. Znam da ima i svakakovih kupaca, ali opet, veća je sramota i šteta u ovom posli imati loš glas nego čak nekome i pokloniti određeni komad hardwarea ili progledati kroz prste. tu je definitivno više bitan konstantan protok novaca i dobrog glasa nego nekakovo tupljenje, a u biti vrlo često se događa da "ubiju vola radi papka". No eto. Svatko zna svoje, na kraju balade, zar ne?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S tim se slazem da im testiranje nije bas bajno.  Ja sam slao istu grafu zbog cvrcanja zavojnice, ali su rekli da se nista ne cuje. Kad sam dosao drugi put s napajanjem ciji je vent radio na 100%, vidio sam zasto nisu culi grafu - u servis ulazi buka s ulice i unutra nesto ronda. 

A testiranje napajanja nije bilo bajno. ATX kabel je prikljucio u neki uredjajcic i tvrdio da ga je 100% opteretio(650W), u sto sumnjam,  jer koliko znam, bilo je potrebno upogoniti i PCI-E konektore da bi se to ostvarilo. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: R9 280x artifacting i izgubljen račun
Jehonan kaže...

To što su oni testirali i kod njih je ispravno nema baš nikakove veze i ne drži vodu! Zapravo, imam jako loša iskustva s njihovim "testiranjem". U biti, da ne ulazim u detalje i širim priču bez potrebe, u mom slučaju je ispalo da su se "gospoda" serviseri ponašali otprilike kao u onom vicu gdje muji daju motorku da reže drva, da bi on na kraju tijekom čitavog dana srezao metar, dva drva. Kada u ga pitali da kako on to reže, i on im pokazao, njegov zaključak je bio "aha, a ti to i upališ!". Dakle, ovo ti sve govori. Uglavnom, da skratim, ako je konfiguracija kod tebe prije radila OK, i ti promijeniš samo tu jednu komponentu, ili nešto slično toj priči, to jednostavno mora raditi iz kutije i gotovo! Nema tu nikakovih magija, vradžbina, duše, etc. To jednostavno mora raditi! To je komad elektronike i gotovo. Naravno, ovdje pretpostavljam da nisi išao u nekakovo kemijanje, kao što je npr. overclockanje ili modanje bios-a. Eto!

U biti, žalosno je, što si ti trgovci dopuštaju to što si dopuštaju. Znam da ima i svakakovih kupaca, ali opet, veća je sramota i šteta u ovom posli imati loš glas nego čak nekome i pokloniti određeni komad hardwarea ili progledati kroz prste. tu je definitivno više bitan konstantan protok novaca i dobrog glasa nego nekakovo tupljenje, a u biti vrlo često se događa da "ubiju vola radi papka". No eto. Svatko zna svoje, na kraju balade, zar ne?!

Da, no nisam ništa mjenjao. Sve je radilo okej, ostalo netaknuto i onda su navedeni problemi počeli. Slažem se u vezi servisa, ima ih dosta koji si dopuštaju da troše kupčevo vrijeme uzalud. Bojim se samo da taj njih tro-satni test nije bio da upale igricu i ostave je da radi 3 sata.

No vidit ćemo. Možda su ga eventualno očistili od prašine pa spriječili nekakva pregrijavanja.. u sobi u kojoj taj kompjuter stoji je dosta vruće jer nema nekog protoka zraka tako da je moguće kako su još i pale temperature da sada normalno radi. Ne znam, ići ću sad osobno u servis i vidit s njima situaciju. Nekako sam pesimističan šta se ovog tiče jer r nemoguće da nisu ništa napravili a da im uredno radi. Ja sam se tjedan dva mučio s time.

Svakako, spojit cu kompjuter kuci, isprobati da li sve radi a ako ne, ne znam.

U fazi sam dvoumice dal da prodam računalo za 500 kuna i kupim PS4 jer mi je više puna kapa problema s konfiguracijama.

13 godina

adm ti je testirao komp ili neki treci servis?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Da pohvalim FUTURU, naime BAŠ danas imam istu priču, samo što je meni grafa ispravna....

Dakle, račun sam zagubio pri selidbi, a kolega forumaš bi uzeo grafu od mene samo ako vrijedi gara...

Dakle, nazvao sam, poslao sam SN, sliku kutije, garu (od ASBISA) i dečko iz FUTURE se stvarno potrudio da uđe u trag artiklu...Na kraju uz dosta muke, poslao mi je račun na mail...

Hvala mu od srca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: R9 280x artifacting i izgubljen račun

Treći, ADM je u ZG, ja sam u ST.

Evo, maksimalna zbunjenost... radna memorija odlična, grafička vrti 2d, 3d i video test u isto vrijeme bez pregrijavanja. Procesor uredno izdrzao isto sve testove. Hard disk 98%.

Matična mi je H77H2 M3, je li moguće da ona radi problem jer je slaba?

Imam intel i5 3350p, 8 GB ram i napajanje od 550W.

Ne znam više šta da radim..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice