kada stavim usb u komp on se pojavi u my computeru kao Removable Disk F (iako ga nisam tako nazvao), kaze da ima 0 iskoristenog i 0 slobodnog prostora, kada kliknem da formatira usb nista se ne dogada, probao sam neki program od kingstona za formatiranje usba ali ne prepoznaje ga kao usb :S u device manageru imam u portable devices F:\ sa onim zutim znakom, pokusao sam updati driver software ali to nista nije napravilo... da li mogu nesto napraviti u vezi usba ili je "otisao" xD
Problem sa USB-om, nemogucnost formatiranja
- poruka: 19
- |
- čitano: 8.550
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Upiši u search ili run:
diskmgmt.msc
Tu ćeš vidjeti sve hardove a i usb stik
pisat će unlocated space za tvoj stick
desni klik na box i create new partition
slijediš wizard i to je to
ako to ne ide onda ovako...
otvori run i upiši diskpart pa enter tražit će te administrativna prava da ga pokreneš
onda ovako kako piše dalje s obzirom da označavaš disk pod rednim brojem za svoj stick
DISKPART> list disk
Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ------------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 298 GB 0 B
Disk 1 Online 7509 MB 6619 MB
DISKPART> select disk 1
Disk 1 is now the selected disk.
DISKPART> clean
DiskPart succeeded in cleaning the disk.
DISKPART> create partition primary
DiskPart succeeded in creating the specified partition.
DISKPART> exit
sad ga možeš formatirati
oprez da si neki drugi disk ne sjeb...
Dobijem poruku:
DiskPart has encountered an error: The system cannot find the file specified. See the System Event Log for more information.
kada točno na kojem dijelu?
znači moraš imati administrativna prava da bi to otvorio
http://s14.postimg.org/n8qdg2ldd/image.jpg
onda slijediš kako sam napisao
na dijelu kad upisem clean i stisnem enter xD imam adminska prava
probaj sad ovo
upiši "list volume"
onda "select volume xxx" (gdje je xxx problem tvoj usb)
upiši onda "attributes volume clear readonly"
vidi šta kaže
pišeš bez navodnika
naso sam nesto slicno na netu samo je bilo puno vise komandi ali nije radilo, na kraju sam dobio istu poruku kao i prije
čini se da je zaštićen od pisanja jel ima kakvu sklopku kao zaštitu?
nema
Nisam toliki strucnjak za USB diskove ali ja bih rekao da je otisao i samo da dodam da sam neki dan narucio 32Gb USB 3.0 stick za 95kn (Sandisk) pa onda ovaj i nije toliko vrijedan spasavanja :-)
Pokušaj sa Low level Format Tool: http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/
Ako ne bude išlo digni Linux Ubuntu live i formatiraj ga pod Linux-om. Ako ga linux ne prepozna teško da mu ima spasa.
probaj s ovim (besplatan je): http://www.freewarefiles.com/USB-Disk-Storage-Format-Tool_program_91013.html
meni uvijek upali, osim kad je stick mrtav. onda samo košarka.
Da ne otvaram novu temu. Moj problem je sljedeći. Na usb-u sam imao nekoliko foldera i sve je normalno radilo. Jučer uzmem usb, stavim u kompjuter da prebacim podatke na kompjuter, ali samo jedan folder mogu vidjeti koji sam nedavno dodao. Kada odem na properties piše mi da je ostalo jos 1,6gb, što znači da se podaci sa usb-a nisu izbrisali, ali ih ne mogu vidjeti. Zašto? Kako da riješim problem?
Vidi da nisu skrivene datoteke i probaj pogledati preko CMD-a ili preko Linuxa.
Da ne otvaram novu temu. Moj problem je sljedeći. Na usb-u sam imao nekoliko foldera i sve je normalno radilo. Jučer uzmem usb, stavim u kompjuter da prebacim podatke na kompjuter, ali samo jedan folder mogu vidjeti koji sam nedavno dodao. Kada odem na properties piše mi da je ostalo jos 1,6gb, što znači da se podaci sa usb-a nisu izbrisali, ali ih ne mogu vidjeti. Zašto? Kako da riješim problem?
start > u okvir run upiši cmd (Enter)
kad se pojavi prozor s promptom, upiši ovako: attrib -h -r -s /s /d X:\*.*
u ovome je "X" umjesto slova tvojeg usb-sticka (utipkaj zamjenu). paz na razmake. na kraju pritisni enter. i to ti je to.
start > u okvir run upiši cmd (Enter)
kad se pojavi prozor s promptom, upiši ovako: attrib -h -r -s /s /d X:\*.*
u ovome je "X" umjesto slova tvojeg usb-sticka (utipkaj zamjenu). paz na razmake. na kraju pritisni enter. i to ti je to.
Pojavio mi se prozor, utipkao sam sve što si mi rekao u ovom prvom dijelu, ali u ovom drugom šta treba da uradim, koju zamjenu?
Pojavio mi se prozor, utipkao sam sve što si mi rekao u ovom prvom dijelu, ali u ovom drugom šta treba da uradim, koju zamjenu?
Slovo (oznaka) tvog USB Sticka. Pošto ti ga komp prepozna kao Removable Disk F, onda upiši : attrib -h -r -s /s /d F:\*.*
Hvala.