Imam problem da mi na monitoru nestane slika na 2-3 sec. Ekran se zacrni. Problem mi se javlja vec desetak dana. Prije mi se to dešavalo samo u igrama, a od jucer i u windowsima tj. dok sam na netu i msn-u. Sve češče mi se to događa, ispocetka 1 dnevno a sad više puta dnevno. Driveri za graficku su updateani, i nije nikad overclockana. Graficka je stara godinu i pol isto kao monitor. Dali netko zna u cemu je problem i dali se može nekak popravit ili cu morat kupovat novi monitor/graficku?
Problem sa monitorom ili grafickom...
- poruka: 29
- |
- čitano: 12.443
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri da li je dobar spoj između monitora i izlaza na grafičkoj kartici i je li je grafička kartica dobro "sjela" u utor.
EDIT:Pretpostavljam da ti grafička kartica ima 2 DVI konektora.Spoji monitor na drugi DVI konektor ili ako imaš DVI i VGA,onda spoji na VGA(ako je spojen na DVI) ili ako ti je već spojen monitor na VGA,spoji na DVI.
Provjeri da li je dobar spoj između monitora i izlaza na grafičkoj kartici i je li je grafička kartica dobro "sjela" u utor.
Imam problem da mi na monitoru nestane slika na 2-3 sec. Ekran se zacrni. Problem mi se javlja vec desetak dana. Prije mi se to dešavalo samo u igrama, a od jucer i u windowsima tj. dok sam na netu i msn-u. Sve češče mi se to događa, ispocetka 1 dnevno a sad više puta dnevno. Driveri za graficku su updateani, i nije nikad overclockana. Graficka je stara godinu i pol isto kao monitor. Dali netko zna u cemu je problem i dali se može nekak popravit ili cu morat kupovat novi monitor/graficku?
Kao što sam rekao driveri su najnoviji, i na win7 i xp-u.
@izzy imam 2 dvi izlaza na grafi, a monotor mi ima vga ulaz pa koristim dvi to vga adapter. idem probat to što si rekao.
Kao što sam rekao driveri su najnoviji, i na win7 i xp-u.
@izzy imam 2 dvi izlaza na grafi, a monotor mi ima vga ulaz pa koristim dvi to vga adapter. idem probat to što si rekao.
Sad sam zamjenito izlaz i graficke i javim sutra jel problem još uvijek prisutan. Kako da provjerim jel problem u dvi to vga adapteru jel imam samo ta jedan. Koliko to košta i gdje mogu kupit?
EDIT: Problem je još uvijek prisutan. kada sam zamjenio izlaz sam sve ok složio i cvrsto zasarafio. Gdje ima za kupit taj adapter i koliko novaca?
Sad sam zamjenito izlaz i graficke i javim sutra jel problem još uvijek prisutan. Kako da provjerim jel problem u dvi to vga adapteru jel imam samo ta jedan. Koliko to košta i gdje mogu kupit?
Graficka mi ima 2 dvi izlaza(pogledaj sliku moje grafe) a monitor ima samo vga ulaz pa mi treba adapter.
pošteni forumaši imam jedno pitanje na koje bi volio da mi odgovorite imam problem neznam šta je grafićka ili monitor.igrao sam neku igru i na jedanput mi se resetirao monitor i opet je radio. izašao sam iz igre i išao igrati gta san andreas i slika je bila na pol ekrana idem pokrenut neku drugu i piše uneble to set grafic mode zna neko o čem je rječ?
Misliš resetiralo računalo.Ako ti se monitor ugasio,pa ponovno upalio,vjerojatno je neispravan (eventualno možeš spojiti neki drugi monitor).Meni se čini da je puno izglednije to da je problem u grafičkoj kartici.Za početak bih ti preporučio da reinstaliraš drivere,a možeš instalirati i najnovije.Ako ti se pak resetiralo računalo,moguće je da je u tome trenutku bila visoka temperatura grafičke kartice,a i kažeš da ti se od tada pojavljuju ti artefakti.Stoga je možda grafička kartica sada neispravna.
hvala. evo reinstaliro sam driver za grafičku i nije pomoglo ali još prije toga mi se pojavila poruka microsoft visual memori to low jel to ima nešt veze s tim?
To što te obavještava da ti je virtualna memorija niska,prilično sam siguran da nema nikakve veze sa tim tvojim problemom.Inače,ako hoćeš možeš povećati količinu virtualne memorije na sljedeći način:Klikni desnim klikom na ikonu My computer>Properties>Advanced,klikni na Settings u polju Performance,prebaci se u Advanced,klikni na Change u polju Virtual memory i tamo označi na Custom size i stavi željenu količinu u MB.To je postupak u Win XP.Samo,reci koju imaš grafičku karticu?
ati radeon x1300 series 2godine stara kažem ti igro sam company of heroes jedno sat i monitor se ugasio i upalio izađem i onda se događa kak sam več napiso! odem na ati control center tam probam neke postavke izmjenit i ništ.
Jedino što ti još mogu preporučiti je to da instaliraš najnovije drivere (za XP 32 bit) ili ove ako imaš Vistu 32 bit, ako još nisi.Možeš još spojiti neki drugi monitor,pa vidi događa li se još taj problem.Znači,ako nemaš neki drugi monitor pitaj prijatelja da ti posudi.Ako i dalje bude isti problem onda je vjerojatno neispravna grafička kartica i odnesi računalo na servis.
Bok forumaši, imam problem sa slikom monitora.
Nedavno sam kupio novu grafičku karticu, ( ATI HD2400 PRO, 256M DDR2 AGP VGA TVO ADVI-I ).
Nakon ugradnje i prije instalacije drivere za grafičku sve radi normalno. Nakon instalacije drivera kod podizanje sistema nema slike na monitoru iako windowse normalno rade. Resetirao sam komp i probao ga podignut u safe mode-u, šta mi on i uredno dozvoljava.
Mislio sam da je problem kod monitora pa sam otišo kupit drugi, radi se u oba monitora o LCD-ima od 17", ali isti problem. ( Prvi Lcd je bio neki belinea a novo kupljeni je od samsung-a )
Kad u safe mode-u deinstaliram drivere opet mogu normalno dignut windows-e, nosio računalo kod frenda i probao kod njega se spojit na njegov LCD sa instaliranim driverima sa cd koji sam dobio uz grafičku i normalno sve radi.
Pokušavao sam svašta i na net-u po forumima tražio ali nigdje nisam našao nekog sa istim problemom pa zato tražim pomoć ovim putem da mi date neko rješenje ako postoji.
Unaprijed hvala!
pozdrav svima
ja imam problem,verovatno sa monitorom...
skoro sam oborio sistem i instalirao sve potrebno,ali,recimo,kad odem na neki sajt i pokrecem tockic na dole pocinje da mi secka i sporo ga pokrece na dole... ako moze neki odgovor,sta da radim ljudi :) hvala unapred
pozdrav svima
ja imam problem,verovatno sa monitorom...
skoro sam oborio sistem i instalirao sve potrebno,ali,recimo,kad odem na neki sajt i pokrecem tockic na dole pocinje da mi secka i sporo ga pokrece na dole... ako moze neki odgovor,sta da radim ljudi :) hvala unapred
jel moš dat koju sliku? a najvjerovatnije je monitor
Poštovana gospodo imam problem i volio bih ako netko zna kako da ga riješim da mi pomogne!!!Komp mi je star mjesec dana,nakon sto sam par igrica instalirao,za vrijeme igre mi se monitor restarta i opet bude sve normalno,ali nakon par minuta opet uradi isto!!!!Graficka mi je ATI READON 5770,monitor LG flatron HD jedan od zadnjih serija koji je izasao i konfiguracija citavog komp. mi je dosta jaka!Citao sam na forumu da su ljudi imali slicnih problema,i vecina ih je vidilo problem u napajanju,i sam sam sumnjao u to,ali nakon sto sam kupio novo napajanje puno jače od staroga,problem je se i dalje desavao..Uzeo sam komp i odnjeo ga kod frenda i probali smo nekih sat vremena igrati na njegovome monitoru i nista se nije desavalo!!!E sada u cemu bi mogao problem biti u monitoru zbog nekih potrebnih drajvera,a dobio sam informaciju da mi moglo biti zbog slabe struje mozda u toj utičnici u kojoj je prikopcan produzni????Molim vas ako netko zna ili vec je imao takav problem da mi javi,stvarno neznam vise sta da radim,toliko sam cekao komp. i sad sranja prozivljavam sa njim..Unaprijed zahvaljujem....
Pozdrav!!! imam jedan problem sa monitorom ili grafičkom neznam ni sam.. uglavnom zna mi se dešavati da mi se komp restarta usrid neke igrice,konkretno u ovom slučaju pes2009, i na ekranu mi se prikaže poruka nesto: hv friquenci over range! sto bi to moglo biti i kako to riješiti? izluđuje me! unaprijed hvala!
EDIT: Problem je još uvijek prisutan. kada sam zamjenio izlaz sam sve ok složio i cvrsto zasarafio. Gdje ima za kupit taj adapter i koliko novaca?
Oko 35-40 kuna, u svakom boljem ducanu informaticke opreme.
Pozdrav!!! imam jedan problem sa monitorom ili grafičkom neznam ni sam.. uglavnom zna mi se dešavati da mi se komp restarta usrid neke igrice,konkretno u ovom slučaju pes2009, i na ekranu mi se prikaže poruka nesto: hv friquenci over range! sto bi to moglo biti i kako to riješiti? izluđuje me! unaprijed hvala!
Evo što sam našao na jednom stranom forumu:
''I've known strange problems with video to be down to simply dust on the video card. This causes static leakage. So first open your case and thoroughly clean inside everywhere. Take out the video card and rub contacts (both sides) with an india rubber. Reseat.
Next boot windows into safe mode (press F8 quickly at boot). Then go into video properties and check the refresh frequency. This should be set to 'optimal' unless you have some reason not to, or just 60 if your monitor is an LCD. Reboot again.
This procedure should determine beyond much doubt if it is your card or your monitor.''
fala ali nasa san i ja to bija.. probava sam otvoriti comp pa sam ga očistia od prašine... ali nepomaže nista... poskida par različitih drivera al ne pomaže kartica mi je ati radeon x1650, 512mb....tako da sumljam da je samo do prašine... ipak fala na prijedlogu!
Da ne otvaram istu temu evo postam tu,
dakle palim komp prije 20min i slika mi se ne pojavljuje na monitoru, gori lampica da je u
standby, graficka je 5850 i monitor je spojen preko hdmi na dvi konektora na grafiku a jos imam i
tv spojen na hdmi izlaz, malo sam prebacivao kablove i dobio sliku na kraju ali nesto tu ne stima
jer prije par dana sam skuzio da se monitor iskljucio sam od sebe i cini mi se da se to dogodilo par puta
a s druge strane neki dan mi je krepo
vent na grafici i kupio sam cijeli aftermarket cooler za nju.
Da ne otvaram istu temu evo postam tu,
dakle palim komp prije 20min i slika mi se ne pojavljuje na monitoru, gori lampica da je u
standby, graficka je 5850 i monitor je spojen preko hdmi na dvi konektora na grafiku a jos imam i
tv spojen na hdmi izlaz, malo sam prebacivao kablove i dobio sliku na kraju ali nesto tu ne stima
jer prije par dana sam skuzio da se monitor iskljucio sam od sebe i cini mi se da se to dogodilo par puta
a s druge strane neki dan mi je krepo
vent na grafici i kupio sam cijeli aftermarket cooler za nju.
Monitor se sam isključio?Ima li garanciju?
Imam jos malo manje od dvije god.
U pitanju je aoc 2434pw mozda netko ima slicna iskustva...
Zanima me zasto kada instaliravam drivere za graficku tijekom instalacije mi zacrni slika na monitoru i ostane tako znaci ne reagira vise nista i nece instalirat drivere uvijek se isto desi!!??
Zanima me zasto kada instaliravam drivere za graficku tijekom instalacije mi zacrni slika na monitoru i ostane tako znaci ne reagira vise nista i nece instalirat drivere uvijek se isto desi!!??
Zato što na tvoje moderno računalo s 5 godina starim komponentama, Amd-ovim Athlon 64 x2 4600+ procesorom i Nvidia GeForce 7600GS grafičkom s Windowsima XP ne možeš instalirati te ATI drivera za Linux koje pokušavaš instalirati niti one koje si skinuo za Windowse Vistu.