Problem s kabelom HDD-a?

poruka: 8
|
čitano: 1.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s kabelom HDD-a?

Računalo mi se prije 2 tjedna počelo gasiti samo od sebe, najviše pri igranju CoDa, ali i na radnoj površini dok nitko ne radi na njemu. Par dana se nisu htjeli bootati Windowsi jer je javljao "Disk error occured", a nakon što sam odspojio i ponovno spojio kabele od diska upalio se. Jučer je opet počelo, 3 puta u CoDu i 2 puta na desktopu, samo od sebe se izgasilo. Instalirao sam HD Tune, i on mi javlja ovo na slici. Sad, koji je to kabel, onaj iz napajanja ili MBO<>HDD? I jeli to moguć uzrok gašenja računala. Prije 5 minuta mi se opet izgasio, a nije cijeli dan, pa sam odlučio pitati ovdje. Hvala na pomoći.

Edit: Temperatura HDDa bila je 43° prije 5 minuta, kad se izgasio u CoDu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 21:56 (N3N0).

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: Problem s kabelom HDD-a?

a kakve su ostale temp; CPU,GPU?

koje je napajanje?

17 godina
neaktivan
N3N0 kaže...

Računalo mi se prije 2 tjedna počelo gasiti samo od sebe, najviše pri igranju CoDa, ali i na radnoj površini dok nitko ne radi na njemu. Par dana se nisu htjeli bootati Windowsi jer je javljao "Disk error occured", a nakon što sam odspojio i ponovno spojio kabele od diska upalio se. Jučer je opet počelo, 3 puta u CoDu i 2 puta na desktopu, samo od sebe se izgasilo. Instalirao sam HD Tune, i on mi javlja ovo na slici. Sad, koji je to kabel, onaj iz napajanja ili MBO<>HDD? I jeli to moguć uzrok gašenja računala. Prije 5 minuta mi se opet izgasio, a nije cijeli dan, pa sam odlučio pitati ovdje. Hvala na pomoći.

Edit: Temperatura HDDa bila je 43° prije 5 minuta, kad se izgasio u CoDu...

Imao sam takav problem. Dovoljno je samo da promjeniš kabal koji spaja hard disk i matičnu ploču.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
15 godina
neaktivan
Ostale temp. u loadu su normalne, otprilike 40° CPU, 70° GPU, 35° MBO.
15 godina
neaktivan
Sorry na DP, pisem s mobitela, napajanje nemam pojma kako da saznam jer je toliko jadno da ne pise ni marka, a koliko sam vidio ni wattaza. Ali drzao je 2-3 godine i ove komponente (moj pc) ne zahtijevaju neko jako napajanje... Sumnjam da je do njega, jer dok sestra d**a po fejsu radi joj normalno, kad se zagrije onda pocnu problemi(danas cu maknit stranicu dok budem igrao da vidim sta ce biti)... Koliko dodje taj kabel otprilike
15 godina
neaktivan
Problem s kabelom HDD-a?

10AK KUNA

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Sorry na DP, pisem s mobitela, napajanje nemam pojma kako da saznam jer je toliko jadno da ne pise ni marka, a koliko sam vidio ni wattaza. Ali drzao je 2-3 godine i ove komponente (moj pc) ne zahtijevaju neko jako napajanje... Sumnjam da je do njega, jer dok sestra d**a po fejsu radi joj normalno, kad se zagrije onda pocnu problemi(danas cu maknit stranicu dok budem igrao da vidim sta ce biti)... Koliko dodje taj kabel otprilike

Evo u ovoj temi možeš pogledati tu problematiku. Maltene identičan problem.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/neispravni-slotovi-memoriju/40579.aspx?page=0&jumpto=712904&sort=asc&view=flat

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
15 godina
neaktivan
Ok hvala ti. Imao sam sve navedene nuspojave, doduse bsod samo jednom.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice