Problem sa grafickom karticom 8800gt alpha dog

poruka: 74
|
čitano: 7.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Konfa je sljedeca - e8400 3.06ghz,nvidia 8800gt alpha dog ,4gb ddr2 ,500gb hard

konfa je stara 4 god. ,i sam sam je sastavio

Problem je sljedeci.. nakon igranja GTA 4 ( recimo dosta dugo :) ) poceli su mi se javljati problemi oko drivera za grafu. ( problem code 43 )

Prvo sam reinstaliral drivere i sve je ostalo isto , i dalje taj problem . Nakon toga sam napravil rollback , aliopet isto.

Nakon toga , obrisal drivere i skinul update sa windowsa , i onda je pocelo generalno sranje sa artefaktima . Jednostavno poceli su preko cijeloga ekrana , restartam komp i puni ih je bios :)

e nakon toga sam molio krunicu i sve bogove koji god postoje ,popusio pola kutije cigareta i proslo je recimo 1h 30min.

opet upalim komp i nema artefakata. taman se ovdje registriram , i opet poceli artefakti skakati i moral sam restartati komp .

grafa je bila overclockana negdje prije godinu dana  sa defaulta 625/900 na 711/1100 na stock cooleru :) ( znam nije pametno , ali jbg-a da mi moze metro 2033 normalno raditi ) .

termalnu nisam mjenjao nikad .. temp.na idle je na 59 stupnjeva

kad pokrenem gpu-z ekran se zacrni na par sekunda i onda se pojave svi podatci normalno, ali windows javlja oporavak drivera i nakon kratkog rada artefakti ..

imate kakvu ideju ? dal grafa riknula ili tek na smrtnoj stolici ? zamjena termalne paste ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa pogledaj kolike su ti temperature kad je grafa u full loadu. Mozda se pregrijava.

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj zamjeniti termalnu pastu...Ali izgleda da odlazi u vjećna lovišta tj več je napola tamo :)

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Vrati ju na stock frekvu pa vidi oce li se pojavljivat artifakti.Ako ne ostavi ju na stocku a ako da pravac pecnica.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina

na stock frekvenciji je vec godinu dana :)

mozda reinstalacija windowsa bi mogla rijesiti problem? jer artefakti su mi se poceli javljati iskljucivo nakon promjene drivera ( sa windows updatea )

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa grafickom karticom 8800gt alpha dog
JURGOLINHO kaže...

Pa pogledaj kolike su ti temperature kad je grafa u full loadu. Mozda se pregrijava.

trenutno mi je to nemoguce pogledati ,jer nakon kaj nekaj radim u windowsu , recimo 10min , mi pocnu artefakti sami od sebe skakati ..

ne treba full load za artefakte, provjereno

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

mozda reinstalacija windowsa bi mogla rijesiti problem? jer artefakti su mi se poceli javljati iskljucivo nakon promjene drivera ( sa windows updatea )

Javi temperature (Hw monitor), ako su normalne mici win. ako to ne pomogne .... pocni grijat pecnicu....

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Svakako probaj i tu opciju, iako čisto sumnjam da je u tome problem.

14 godina

Ja sam imao istu grafu, al krepala prije 1 god.I to bas u ljetno vrijeme, problemi slicni sa tvojom.Mislim da tvoja nece dugo.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

samo da napomenem ,artefakti se vise ne pojavljuju u biosu , nego samo u win nakon nekog vremena

evo sad mi je vec komp ukljucen 15min i nist se vise ne pojavljuje.. jedino kod podizanja wina pise da su se driveri oporavili ..

temp. su sljedece

gpu temp 63

pcb temp 55.8

gpu temp 53.7

pcb temp 55

fan 30%

ocitano sa gpu-z

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

samo da napomenem ,artefakti se vise ne pojavljuju u biosu , nego samo u win nakon nekog vremena

evo sad mi je vec komp ukljucen 15min i nist se vise ne pojavljuje.. jedino kod podizanja wina pise da su se driveri oporavili ..

temp. su sljedece

gpu temp 63

pcb temp 55.8

gpu temp 53.7

pcb temp 55

fan 30%

ocitano sa gpu-z

To je u redu, skroz uobičajene temperature.

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

temp. su sljedece

gpu temp 63

pcb temp 55.8

gpu temp 53.7

pcb temp 55

fan 30%

ocitano sa gpu-z

Digni Msi Afterburner i pojacaj ventilator (fan) na 50-75% pa vidi jel ti daje artefakte....

14 godina
masterdisaster kaže...

temp. su sljedece

gpu temp 63

pcb temp 55.8

gpu temp 53.7

pcb temp 55

fan 30%

ocitano sa gpu-z

Ako je to idle onda nisu bas neke temp, meni moja grafa u loadu ide do 63-64.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 18:11 (dustY).
14 godina

niti na 30% ne daje artefakte, evo sad vec radi komp skoro 25min i nema artefakata ....

jer ono kaj mi je zanimljivo , koji mi je imal frend slucaj prije 2 tjedna

on je kupil 8800gts 640mb sa 320bit sabirnicom , i radila je 3 dana

medjutim , poceli su artefakti bas dok je igral gta 4 , ko i ja

i stali smo otprilike na istome djelu igre , je moguce da igra sjebe grafu ili je to samo malovjerojatna koincidencija ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

niti na 30% ne daje artefakte, evo sad vec radi komp skoro 25min i nema artefakata ....

jer ono kaj mi je zanimljivo , koji mi je imal frend slucaj prije 2 tjedna

on je kupil 8800gts 640mb sa 320bit sabirnicom , i radila je 3 dana

medjutim , poceli su artefakti bas dok je igral gta 4 , ko i ja

i stali smo otprilike na istome djelu igre , je moguce da igra sjebe grafu ili je to samo malovjerojatna koincidencija ?

GTA4 je još uvijek neoptimizirana igra te je stoga normalno da se dešavaju flaggovi, tj. da i tebi i frendu igra šteka.

Međutim, artefakti koje grafa daje nisu nikako uobičajena pojava, stoga bih rekao da ti je grafa već najvjerojatnije na samrtnoj postelji...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 18:23 (Caesar et Brutus).
14 godina

hmm nije nikad stekala, ubiti je radila savrseno sa novijim crackovima od razora

nego samo odjednom mi je vrisnula kartica bas na toj igri ,nakon koje se javljaju artefakti

evo zasad mi je komp upaljen vec 40min i dobro je bez greske .. samyo me strah eksplozije dok pokrenem neku igru xD

ovaj komp mi nije vise bitan posto mi ide nova konfa, ali mi je bitno da ga osposobim za sestru i staru , stari mi putuje i ima svoj laptop  , na kojem sam sad

a ja idem na fax u 10.mj ,tak da moraju imati kompa doma ....

imate kakav savjet da 100% utvrdim kaj je s grafom ?

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

hmm nije nikad stekala, ubiti je radila savrseno sa novijim crackovima od razora

nego samo odjednom mi je vrisnula kartica bas na toj igri ,nakon koje se javljaju artefakti

evo zasad mi je komp upaljen vec 40min i dobro je bez greske .. samyo me strah eksplozije dok pokrenem neku igru xD

ovaj komp mi nije vise bitan posto mi ide nova konfa, ali mi je bitno da ga osposobim za sestru i staru , stari mi putuje i ima svoj laptop  , na kojem sam sad

a ja idem na fax u 10.mj ,tak da moraju imati kompa doma ....

imate kakav savjet da 100% utvrdim kaj je s grafom ?

Digni brzinu venta i pokreni neki 3d test...

14 godina

dignul sam fan na 65% i pokrenul sam sa gpu tool-om

kad je test poceo , nije bilo artefakata ali se slika zarmrzavala pa odmrzavala , skuzil sam po pointeru ...

kad sam kompa na hladno restartal , sve bilo ok , ali kod dizanja wina onak lagani artefaktici po dnu i onda su nestali i sad ih opet nema :)

da dalje isprobavam ili samo ravno u kos ?

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

dignul sam fan na 65% i pokrenul sam sa gpu tool-om

kad je test poceo , nije bilo artefakata ali se slika zarmrzavala pa odmrzavala , skuzil sam po pointeru ...

kad sam kompa na hladno restartal , sve bilo ok , ali kod dizanja wina onak lagani artefaktici po dnu i onda su nestali i sad ih opet nema :)

da dalje isprobavam ili samo ravno u kos ?

Mozda zvuci suludo (ali zapravo nije) ugrij pecnicu na 200C (UGRIJ PRVO!) i onda stavi grafu unutra na 9 minuta, naravno skini sve sitnice sa nje. To je cesta stvar sa 8800 serijom zvana hladni lem kada ih stavis u pecnicu lemovi se ponovno rastope (malo nece sad curiti po pecnici) i "legnu" gdje trebaju.

14 godina

znam za to ja , oven proces ako se sjecam dobro

znam postupak i sve :)

kakva preporuka za rezervnu grafulju? ako ne upali oven

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

znam za to ja , oven proces ako se sjecam dobro

znam postupak i sve :)

kakva preporuka za rezervnu grafulju? ako ne upali oven

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx-3d-pcie-ati-radeon-hd5670-512mb-v2/39423

Moja preporuka!

15 godina
odjavljen

ja sam imao isti problem s hd3870. promijenio sam pastu, očistio prašinu i sve je ok. čim malo podignem takteve odmah se zacrni ekran i pokaže prozorčić ''display driver has stopped working and has successfully recovered''

0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

ja sam imao isti problem s hd3870. promijenio sam pastu, očistio prašinu i sve je ok. čim malo podignem takteve odmah se zacrni ekran i pokaže prozorčić ''display driver has stopped working and has successfully recovered''

znaci velis da je moguce da je potrebno samo zamijeniti termalnu pastu ? ako je tako mogu pokusati

komp mi radi normalno sad kad sam samo na netu i tak dok pisem tu gluposti :)

imate kakve preporuke za paste?

ja imam doma neku keramicku , metalna mi se bas ne stavlja , da ne bi bilo nismo znali :D

mada ta keramicka frisko zamijenjena cpua drzi na idle 45/37 ...

15 godina
odjavljen
masterdisaster kaže...
MARKOZD15 kaže...

znaci velis da je moguce da je potrebno samo zamijeniti termalnu pastu ? ako je tako mogu pokusati

komp mi radi normalno sad kad sam samo na netu i tak dok pisem tu gluposti :)

imate kakve preporuke za paste?

ja imam doma neku keramicku , metalna mi se bas ne stavlja , da ne bi bilo nismo znali :D

mada ta keramicka frisko zamijenjena cpua drzi na idle 45/37 ...

imaš u linksa za 35kn artic cooling mx-2, iskreno ja je imam i jako sam zadovoljan.

14 godina

to mi preporucas za gpu ili cpu ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Za GPU. Međutim, možeš je iskoristiti i za CPU.

Ovdje ti lijepo piše da se može nanijeti i na CPU i na GPU.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+ARCTIC+COOLING+MX-2&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.110

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 20:05 (Caesar et Brutus).
15 godina
odjavljen

ja je koristim za cpu ali nisam siguran da će ti moći za grafičku. to bi trebao pitati nekog iskusnijeg. hd 3870 sam imao davno pa se ni ne sjećam koju sam pastu koristio.

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

Pa isto ti je...

14 godina

ma nije bas isto , na grafu nebu stavljal metalnu pastu , posto je puno osjetljivija ...

nego mene muci jos jedan problem , nisam nikad mjenjal termalnu na grafi ..

e sad dal ide termalna i po gpu i po memory chipovima li je dovoljno samo na gpu ?

15 godina
neaktivan
masterdisaster kaže...

ma nije bas isto , na grafu nebu stavljal metalnu pastu , posto je puno osjetljivija ...

nego mene muci jos jedan problem , nisam nikad mjenjal termalnu na grafi ..

e sad dal ide termalna i po gpu i po memory chipovima li je dovoljno samo na gpu ?

I po GPU i po mem. čipovima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice