Problem sa grafickom karticom 8800gt alpha dog

poruka: 74
|
čitano: 7.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafickom karticom 8800gt alpha dog
MARKOZD15 kaže...

evo susjed mi je taman došao sa svojom 8800gt(zotac), ima problema s temperaturama, e sad kad smo skinuli cooler grafički procesor ovako izgleda(otprilike):

jeli treba namazati pastu na ovu kocku ''vanjsku'' ili ovu u sredini? ja sam na svojoj bivšoj vtx-ici namazao preko cijele površine vanjske kocke i sve radi. samo me zanima jesam li dobro napravio?

Samo na jezgru... ne na onaj lim koji odvaja grafu od coolera.

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
odjavljen

misliš samo na sredinu ili?

0 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

evo susjed mi je taman došao sa svojom 8800gt(zotac), ima problema s temperaturama, e sad kad smo skinuli cooler grafički procesor ovako izgleda(otprilike):

jeli treba namazati pastu na ovu kocku ''vanjsku'' ili ovu u sredini? ja sam na svojoj bivšoj vtx-ici namazao preko cijele površine vanjske kocke i sve radi. samo me zanima jesam li dobro napravio?

OMFGGG , bio si sretan što nisi namazao pastu koja vodi struju jer bi bilo iskrenja , samo stavi jako malu kap , manju od zrna riže na centar ove crne toćke i zavidaj cooler , on ce je pritiskom raširit , i tjt.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
MARKOZD15 kaže...

OMFGGG , bio si sretan što nisi namazao pastu koja vodi struju jer bi bilo iskrenja , samo stavi jako malu kap , manju od zrna riže na centar ove crne toćke i zavidaj cooler , on ce je pritiskom raširit , i tjt.

Ne ako je jezgra otvorenog tipa (vecina ati kartica) a nema onaj lim preko onda je bolje razmaza

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 22:13 (GimmieCorsair).
16 godina
GimmieCorsair kaže...
athlon64 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ne ako je jezgra otvorenog tipa (vecina ati kartica) a nema onaj lim preko onda je bolje razmaza

inaće taj lim nije lim nego neki drugi metal i zove se IHS ( internal heat spredder ) , ako ga kartica nema dovoljno je stavit kap na sredinu jer ce hladnjak lijepo pristisnut i razlit po svim kutovima gpu-a tako da nepotrebno je mazat

16 godina
neaktivan

mazes na ovoj maloj kockici u sredini nikako ni slucajno okolo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

samo da javim grafulja mi opet ne radi {#}

i opet kad sam pokrenul gta 4 ! na istome mjestu ko i zadnji puta !

e nes belivit ...

e8400, nvidia 8800gt alpha dog 512mb, 500gb western digitals, abit ip35 pro ,4gb ddr2 800mhz

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

jeli se može grafa 2 puta peći?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
MARKOZD15 kaže...

jeli se može grafa 2 puta peći?

može i 20 puta, tko ti brani

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina

pa dobro, nije bed prepeci , ali hoce li doci do fizickog ostecenja ako je 2 puta prepeces?

e8400, nvidia 8800gt alpha dog 512mb, 500gb western digitals, abit ip35 pro ,4gb ddr2 800mhz

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
masterdisaster kaže...

pa dobro, nije bed prepeci , ali hoce li doci do fizickog ostecenja ako je 2 puta prepeces?

to i mene zanima, jeli pečenje vrijedi samo za nvidia kartice ili i za ati?

14 godina

pa kolko sam cul , vrijedi i za ati , ali zanimljivost je da se najvise peku nvidijice i to bas 8800 serije :)

ne pitaj me zkj , ali ocito da se nakon 4god i vise vole razvaljivati u sauni , u suprotnome stvaraju probleme :P

16 godina
masterdisaster kaže...

pa kolko sam cul , vrijedi i za ati , ali zanimljivost je da se najvise peku nvidijice i to bas 8800 serije :)

ne pitaj me zkj , ali ocito da se nakon 4god i vise vole razvaljivati u sauni , u suprotnome stvaraju probleme :P

g80/g92 ćipovi , vole crkavat , interensantno moj prijatelj ima na polici 8800gtx koju je platia 4000kn tek kad je izasla , nije je ocistia 3 godine i radila je u furmarku na 127c , svojim ocima sam se uvjerio, a konstantno se igrao na njoj , i jos uvjek je ziva , radi ko sat , zaćuđujuće , jedna od rijetkih , asusov model sa referentnim hladnjakom , ovo smo našli kad smo je rastavljali nakon 3 godine :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1479815916093&set=a.1354424941397.2046046.1254640791&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1479815276077&set=a.1354424941397.2046046.1254640791&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1479815596085&set=a.1354424941397.2046046.1254640791&type=1&theater

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 18:50 (athlon64).
13 godina
neaktivan

Evo trik kako oživjeti 8800gt karticu kod pojave artefakata.

Prvo skinuti coller , zatim fenom za kosu dobro zagrijati samo chipset , vratiti hladilo i najvažnije promjeniti vent odnosno kartica se mora grijati na 65 do 85 celzijusa jer po defaultu na 54 stupnja artefakti če se sigurno vratiti nakon par sati.Ako stalno radi na 63 - 65 stupnjeva furmark testom povremeno je zagrijati je do 90 i odmah prekinuti test Poželjno je  staviti starije drivere jer novi je lakše ruše (artefakti).

Znam da je čudno ali taj chipset voli da se grije i onda radi ok. To isto vrijedi i za 9800gt

Ovo je provjereno na par kartica i več 3 mjeseca nema artefakata a sve igre u High modu

Alex363
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice