Problem sa coolerom ili napajanjem?

poruka: 16
|
čitano: 5.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

jutros mi se desilo da nakon dva sata gledanja fima mi se kompjuter samo ugasio , kada sam ga probao da ga upalim opet se samo ugasio , nakon 2 sata odmaranja sma ga upalio i sada radi normlano evo slika [URL=http://www.imagesforme.com/show.php/1117155_cpuz.jpg][IMG]http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_0dd80ff2.jpg[/IMG][/URL]  sta kazu cpu-z i Core temp , pa me zanima jeli ovdje sve normalno od ovih vrijednosti , ova temp procesora mi skace i do 71 stupanj , jeli to moze znacit da mi cooler nevalja ili je nesto drugo posrijedi

hvala

sss.....

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav...

Nije baš da su ti temperature idealne za taj proc no nisu ni

abnormalno visoke.

Po mom iskustvu prov provjeri definitivno napajanje....

Da li se komp samo resetira ili baš ugasi...

Kakve su ti temperature grafičke i koju uopće imaš ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa coolerom ili napajanjem?
froggybone kaže...

Pozdrav...

Nije baš da su ti temperature idealne za taj proc no nisu ni

abnormalno visoke.

Po mom iskustvu prov provjeri definitivno napajanje....

Da li se komp samo resetira ili baš ugasi...

Kakve su ti temperature grafičke i koju uopće imaš ?

Sta nisu abnormalno visoke, jbt pa procesor mu se kuha (iako sam vidio i vece)!!

Daj otvori komp, pogledaj hladnjak i ocisti ga od prasine, vidi sjedi li na procu dobro i promini pastu ako treba.

Ako to ne uspije (snizit ces temperaturu svakako, to moras) i ako se bude gasija pogledaj napajanje, pa plocu, pa ram (osudi od prijatelja pa zamjeni).

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 14:11 (Lud ko puška).
17 godina

Ufff... lud ko puška je u pravu...

Nisam ni gledao maksimalnu temperaturu....

Definitivno treba iščupati procesor, počistiti vent pa

baciti malo nove pastice... i tako to....Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

grafa je geforce 7300gs i gpu-z kaze da je temp grafe 65 stupnjeva , cistio sam cooler nedavno i dosta buci ,mislim da je odradio svoje izgleda, mislim da bi trebao uzet novi cooler , koji preporucate u cjenovnom rangu do 200kn i koju pastu da uzmem... a za tramakavat tako dijelove nemam nikoga trenutacno...  kako da provjerim napajanje?

sss.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 14:23 (ratz_hell).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moze li preporuka sta dalje? koji cooler kupit? koju pastu? i kako provjeriti stanje napajanja?

sss.....

0 0 hvala 0
17 godina

Evo cooler, s njim dobijes i pastu koja ce za tvoje potrebe (ako nisi OC-er) biti sasvim ok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

super , letim onda kupit tu pastu i taj cooler, koliko sam primjetio da mise gpu isto grije do nekih 65 stupnjeva , i to mi se cini malo puno... da zamjenim i taj ventilator ako se da on uopce mijenjat na geforce 7300gs , koji preporucate?

sss.....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo stavio sma tu katanu i sto si mi preporucio i sada su mi vrijednost temperaturne sljedece cpu 59 stupnjeva i stavio sam ventilator sa starog coolera iznad graficke pa je sada je 63 stupnja ,a geforce 7300gs ima na sebi neki mali ventilatorcic koji se nemoze skinuti i nema kupiti zamjenski , samo sam ga ocistio ... jeli za cpu puno 59 stupnjeva?

sss.....

0 0 hvala 0
17 godina
ratz_hell kaže...

evo stavio sma tu katanu i sto si mi preporucio i sada su mi vrijednost temperaturne sljedece cpu 59 stupnjeva i stavio sam ventilator sa starog coolera iznad graficke pa je sada je 63 stupnja ,a geforce 7300gs ima na sebi neki mali ventilatorcic koji se nemoze skinuti i nema kupiti zamjenski , samo sam ga ocistio ... jeli za cpu puno 59 stupnjeva?

Ne moze bit 59 CPU s Katanom 3 i ovim tvojim procom nikak na toj frekvenciji tvog proca kaj ti kaze CoreTemp.Nevinašce Jedino ak nisi stavil pravilno taj hladnjak i pastu na procesor onda ti temperature nece valjat sigurno ili ti senzori debelo lažu druge nema. Pa pogledaj kak je to kod mene, s mojim procom na kojoj frekvenciji  radi i koji je napon i nema problema. Imam isti taj hladnjak i temperature su normalne a senzori ne lazu sigurno ili eventualno 2-3 stupnja gore za Core temperature koje su i najvažnije i njih uvjek gledaš. Tak je i obicno kod svih manje vise takvo odstupanje temperature na senzorima ak su ok i ispravni, i kak vidis Katana 3 tj njezin ventilator se kod mene vrti na 1600 okretaja sad a tak se zapravo vrti gotovo stalno a kad treba i više normalno.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 15:42 (rambox).
15 godina
neaktivan
ratz_hell kaže...

grafa je geforce 7300gs i gpu-z kaze da je temp grafe 65 stupnjeva , cistio sam cooler nedavno i dosta buci ,mislim da je odradio svoje izgleda, mislim da bi trebao uzet novi cooler , koji preporucate u cjenovnom rangu do 200kn i koju pastu da uzmem... a za tramakavat tako dijelove nemam nikoga trenutacno...  kako da provjerim napajanje?

imam ja istu grafu i vjeruj mi da je tvoja temperatura idealna...kolika zna biti kod mene....

15 godina
neaktivan

evo pokusavam u speedfan i rivatuner da podignem brzinu ventilatora na grafi ali nemogu nac tu opciju, sada sam stavio noci cooler i novu pastu i opet mi je temp nekako visoka trenutacno su ovakve postavke  i ovakve temp , jeli ovo dobro

[URL=http://www.imagesforme.com/show.php/1118778_Clipboard01.jpg][IMG]http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_4a234af5.jpg[/IMG][/URL]

sss.....

0 0 hvala 0
17 godina
ratz_hell kaže...

evo pokusavam u speedfan i rivatuner da podignem brzinu ventilatora na grafi ali nemogu nac tu opciju, sada sam stavio noci cooler i novu pastu i opet mi je temp nekako visoka trenutacno su ovakve postavke  i ovakve temp , jeli ovo dobro

[URL=http://www.imagesforme.com/show.php/1118778_Clipboard01.jpg][IMG]http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_4a234af5.jpg[/IMG][/URL]

Katana 3 tj njezin ventilator ima 4pin prikljucak za CPU-Fan konektor na maticnoj ploci, pa ce sam dic okretaje ovisno o temperaturi proca. Vec sam ti rekel ili ti senzori na Core za procesor lazu ili nisi dobro stavil taj hladnjak na proc nema druge ja bi se kladil u senzore koji su u banani.Cool

15 godina
neaktivan

mislim da sma dobro stavio hladnjak , pastu sam stavio ,sve sto je doslo sa coolerom , razmazao po cijeloj povrsini procesora ,skinio onu zastitnu foliju stavio na procesor i fixirao ga i da okrenio sam ventilator prema zadnjoj strani kutije gdje imaju rupice tako da vruci zrak gura van, nije mi jasna ta temperatura , stacu sa tim senzorima vrazjim...

evo ovako sam ga stavio , slike su malo lose ali se vidi relativno dobro ...

sss.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 16:30 (ratz_hell).

0 0 hvala 0
17 godina
ratz_hell kaže...

mislim da sma dobro stavio hladnjak , pastu sam stavio ,sve sto je doslo sa coolerom , razmazao po cijeloj povrsini procesora ,skinio onu zastitnu foliju stavio na procesor i fixirao ga i da okrenio sam ventilator prema zadnjoj strani kutije gdje imaju rupice tako da vruci zrak gura van, nije mi jasna ta temperatura , stacu sa tim senzorima vrazjim...

Kaj se tice senzora u procesoru tu nemreš ništ napravit tak je kak je moš se fuckat.Nevinašce

15 godina
neaktivan

evo stavio sam slike kako sam ga stavio u post iznad, jeli mi ti senzori mogu sta naskodit radu racunala ?

sss.....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice