Ovako, nemogu nikako ući u BIOS od matične Asrock CONROE945G-DVI. Probao s F2 i DEL, no jednostavno kao da nisam stisnuo tipku, računalo nastavi s bootanjem. Probao sam i sa F11 da dođem u boot menu, no isto, kao da ne stišćem tipku. Vista je instalirana na kompu i pokušavam staviti XP no hard disk mu je prvi na redu za bootanje tako da ne mogu pokrenuti instalacijski disk od xp-a. Ako može ko pomoći bio bih zahvalan. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da kod Asrocka trebaš stisnuti F12 za boot menu.
Bude li upaljena lampica za Num Locku na tipkovnici kada trebaš stisnuti tipku za ulazak u BIOS, odnosno možeš li je upaliti/ugasiti stiskajući Num Lock nakon paljenja računala, a prije nego pođe butati?
probaj stisnut....ja imam stariju as rockovu plocu na kompu za testiranje komponenti..i moddanje.....iako imam kom 4 godine(za testiranje) ja danas nezz kako uci u bios....ugl...num lock..upaljen treba bit....i onda stisci jedno za drugim....F1 F2 F3 F4...JEDNO OD NJIH ULAZI...
Mislim da je F11 tipka za butanje, jer sam zaustavio pomoću PAUSE/BREAK tipke prvu stranicu di prepoznaje uređaje (morao sam koristiti PAUSE jer stranica prođe u manje od sekunde) i tamo mi piše F2 SETUP i F11 BOOT MENU. A šta se tiče NUM LOCK-a, za to nisam siguran budem to probao sutra jer to nije moj komp. Prihvaćam svaki prijedlog da ga sutra probam. Hvala vam za ovaj s NUM LOCK-om probat ću ga.
Pa jel nije Del za BIOS?
Jesi probao izvaditi bateriju iz nje?
To ti vraća postavke biosa na defoult!
Jesi probao izvaditi bateriju iz nje?
To ti vraća postavke biosa na defoult!
Tastatura je nova USB, koja je zamijenila staru ps/2?
Možda ti je USB legacy support u BIOS-u disabled pa ti to radi problem?
Probaj, ako si mijenjao tastaturu, prikopčati staru ps/2 za ući u BIOS i postaviti opciju USB legacy support na enabled. Nakon toga ugasi komp, stavi USB tastaturu i morao bi moći ući u BIOS.
Btw, F2 je tipka za ulaz u BIOS na tvojoj MB.
Ako imaš neku multimedijalnu tipkovnicu, a te multimedijalne tipke ti se aktiviraju nekom drugom tipkom možda je u tome fora. Meni recimo uopce ne rade F1, F2 , F3 itd. dok ne uprem tipku F. Mozda je i u tebe sličan slučaj.
Što se tiče baterije, ne mogu ništa raditi s njom jer je računalo još uvijek pod garancijom pa ga ne mogu otvarati.
A tastatura je mislim ps/2, ali svejedno ću probati sutra uzeti svoju tastaturu pa da vidim.
Hvala na savjetima, budem probao sutra pa bumo vidli.
Probaj, ako si mijenjao tastaturu, prikopčati staru ps/2 za ući u BIOS i postaviti opciju USB legacy support na enabled. Nakon toga ugasi komp, stavi USB tastaturu i morao bi moći ući u BIOS.
Ja imam AsRock i ulaz u bios je F2.
stvar je bila u tipkovnici, on je imao neku tipkovnicu sa 550 dodatnih gumbića (obje tastature su ps/2), stavio sam svoju, najobičniju i ušao sam u bios, poslije sam skužio da ima poseban gumb na tastaturi koji pali F tipke
hvala svima na savjetima