Problem s BIOS-om

poruka: 17
|
čitano: 4.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Ovako, nemogu nikako ući u BIOS od matične Asrock CONROE945G-DVI. Probao s F2 i DEL, no jednostavno kao da nisam stisnuo tipku, računalo nastavi s bootanjem. Probao sam i sa F11 da dođem u boot menu, no isto, kao da ne stišćem tipku. Vista je instalirana na kompu i pokušavam staviti XP no hard disk mu je prvi na redu za bootanje tako da ne mogu pokrenuti instalacijski disk od xp-a. Ako može ko pomoći bio bih zahvalan. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Mislim da kod Asrocka trebaš stisnuti F12 za boot menu.

Bude li upaljena lampica za Num Locku na tipkovnici kada trebaš stisnuti tipku za ulazak u BIOS, odnosno možeš li je upaliti/ugasiti stiskajući Num Lock nakon paljenja računala, a prije nego pođe butati?

I kažu idi na fakultet da se obrazuješ....lipe moje ovce!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 19:02 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

probaj stisnut....ja imam stariju as rockovu plocu na kompu za testiranje komponenti..i moddanje.....iako imam kom 4 godine(za testiranje) ja danas nezz kako uci u bios....ugl...num lock..upaljen treba bit....i onda stisci jedno za drugim....F1 F2 F3 F4...JEDNO OD NJIH ULAZI...

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s BIOS-om

Mislim da je F11 tipka za butanje, jer sam zaustavio pomoću PAUSE/BREAK tipke prvu stranicu di prepoznaje uređaje (morao sam koristiti PAUSE jer stranica prođe u manje od sekunde) i tamo mi piše F2 SETUP i F11 BOOT MENU. A šta se tiče NUM LOCK-a, za to nisam siguran budem to probao sutra jer to nije moj komp. Prihvaćam svaki prijedlog da ga sutra probam. Hvala vam za ovaj s NUM LOCK-om probat ću ga.

17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Pa jel nije Del za BIOS?

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da mi je lipa svaki put kada sam procitao na ovom forumu temu s naslovom problem.
Jesi probao izvaditi bateriju iz nje?
To ti vraća postavke biosa na defoult!
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Da mi je lipa svaki put kada sam procitao na ovom forumu temu s naslovom problem.
Jesi probao izvaditi bateriju iz nje?
To ti vraća postavke biosa na defoult!
 Kaže se dafault i kakve veze ima reset CMOS-a sa tipkom za ulazak u BIOS?
17 godina
Možda pomogne šta znaš!?!?!?!?
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Tastatura je nova USB, koja je zamijenila staru ps/2?

Možda ti je USB legacy support u BIOS-u disabled pa ti to radi problem?

Probaj, ako si mijenjao tastaturu, prikopčati staru ps/2 za ući u BIOS i postaviti opciju USB legacy support na enabled. Nakon toga ugasi komp, stavi USB tastaturu i morao bi moći ući u BIOS.

Btw, F2 je tipka za ulaz u BIOS na tvojoj MB.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Ako imaš neku multimedijalnu tipkovnicu, a te multimedijalne tipke ti se aktiviraju nekom drugom tipkom možda je u tome fora. Meni recimo uopce ne rade F1, F2 , F3 itd. dok ne uprem tipku F. Mozda je i u tebe sličan slučaj.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče baterije, ne mogu ništa raditi s njom jer je računalo još uvijek pod garancijom pa ga ne mogu otvarati.

A tastatura je mislim ps/2, ali svejedno ću probati sutra uzeti svoju tastaturu pa da vidim.

Hvala na savjetima, budem probao sutra pa bumo vidli.

17 godina
neaktivan
mrgud kaže...

Probaj, ako si mijenjao tastaturu, prikopčati staru ps/2 za ući u BIOS i postaviti opciju USB legacy support na enabled. Nakon toga ugasi komp, stavi USB tastaturu i morao bi moći ući u BIOS.

Probaj ovo, ali koliko ja znam, u BIOS se sa USB tipkovnicom moze uc i bez da je to ukljuceno, ali se ne moze uci u boot menu. I da, ja jos uvijek mislim da je DEL za BIOS, a ne neki F.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Assassin kaže...
mrgud kaže...

Probaj ovo, ali koliko ja znam, u BIOS se sa USB tipkovnicom moze uc i bez da je to ukljuceno, ali se ne moze uci u boot menu. I da, ja jos uvijek mislim da je DEL za BIOS, a ne neki F.
 Imao sam ja AsRock i neka F tipka je za ulazak u BIOS.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
protjeran
Problem s BIOS-om

Ja imam AsRock i ulaz u bios je F2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 10:39 (dovla).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s BIOS-om

Za tvoju matičnu tipka je F2.

Evo ti i user manual od matične KLIK!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 11:07 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrgud kaže...

To je meni bilo na asrockovoj ploči!! Ali reagiro bi na F2 šta je kod tih ploča sigurno ulaz u bios.
Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
17 godina
neaktivan

stvar je bila u tipkovnici, on je imao neku tipkovnicu sa 550 dodatnih gumbića (obje tastature su ps/2), stavio sam svoju, najobičniju i ušao sam u bios, poslije sam skužio da ima poseban gumb na tastaturi koji pali F tipke

hvala svima na savjetima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice