PC se upali, ugasi, pa o5 upali

poruka: 49
|
čitano: 9.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Update BIOS-a je sluzbena stvar proizvodjaca maticne i ne utjece na garanciju.

Ne znam bas puno o hladnjaku kojeg koristis ali sa overclockom ne bi trebao imati nikakvih problema. Ja svoj i7 drzim na 4.8 ili 4.6 za 24/7. Prime, Linx, OCCT... stabilan. Ploca je bolja za overclock od bilo koje Asrock ili Giga koju sam isprobao.

Iako je kod mene zadnji BIOS na ploci ne bi ti savjetovao da ga stavljas jer osim podrske za IB procesore ne donosi nista, a ekipa se dosta zali na pad performansi (minimalan ali ipak). Stavi predzadnji (v. 0902)

Sto se tice ovog loseg paljenja "na hladno" nisam nasao neko konkretno rjesenje tako da ti ostaju 2 opcije. Zivcirati se zbog toga ili se ne zivcirati. Ja sam odabrao ovu drugu.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kolega, imašZAKONSKO pravo da vratiš robu. Bude li prodavac pametovao natovari mu inspekciju za vrat pa neka se onda misli!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: PC se upali, ugasi, pa o5 upali

Da ukoliko komponenta fino pocne da zeza.. evo kako sam vratio sa performance mod, sve na STOCK, i digao sa 1333 na 1600 ram sve sljaka.

Jedino preostao je overclock, za koji se nadam da ce se moci uraditi, jos sa strane servisera koji ce donijeti zvucnike, pa ce usput i clockati, koji takt da mu kazem, ne zelim da bude  3.5-3.6, dajte vi predlozite nesto?

0 3.8Ghz
3 4.2Ghz
2 4.5Ghz
13 godina
protjeran

NAŠAO SAM KRIVCA.

CPU HLADNJAK THERMALTAKE SPINQ VT pravi tihi pistavi zvuk kao mhz frekvencije.. sta da radim, prislonih uho kraj njega, a on "niotkud" pisti.. sta da se radi? Pricvrscen je iz prve, ko sto bi se reklo, sta moze biti problem,

pojacao sam brzinu na 1600 obrtaja i na 800, ista stvar, samo znam da me izludjuje, a isto znam, da kada smo u servisu sve skopcali, da nije htio iz 1. da upali, udario CPU ERROR pri boot-u prije windows-a i loading-a?

A hladnjak me udario 50 € po džepu.

NOW WHAT? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Uključih ja HEAVY LOAD, i gle čuda ! {#} hladnjak šuti.. APSOLUTNO nikakvog piska.. znaci, dok je u idle ili 5-10% rada pisti, ubija.. sto ciniti? Moram znati sta uraditi dok serviser ne dodje.. i spremiti za reci ? sta?

15 godina
neaktivan
Akiris kaže...

Uključih ja HEAVY LOAD, i gle čuda ! {#} hladnjak šuti.. APSOLUTNO nikakvog piska.. znaci, dok je u idle ili 5-10% rada pisti, ubija.. sto ciniti? Moram znati sta uraditi dok serviser ne dodje.. i spremiti za reci ? sta?

WD-40 čini čuda!

13 godina
protjeran

{#} Sve komponente su nove, a koliko vidim tesko ti je bilo google.com pa tt spinq vt, vidio bi da je u obliku turbine, tu bas wd i ne pomaze. Nove komponente........

15 godina
neaktivan
Akiris kaže...

{#} Sve komponente su nove, a koliko vidim tesko ti je bilo google.com pa tt spinq vt, vidio bi da je u obliku turbine, tu bas wd i ne pomaze. Nove komponente........

Prijatelju, ja sam old-school elektroničar i ne treba mi nikakav google da me nauči kako WD-40 djeluje u elektromotorima, potenciometrima itd. Slobodno podmaži rotor sa WD-40 i naravno ne obilno već razumno. Naravno da ne trebaš rastavljati elektromotor već nanesi relativno malu količinu sa otvorene strane i pusti ga da djeluje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 20:01 (phoenix2003).
14 godina
neaktivan

Hahahaha,evo upravo ovi problemi koje čitam radi njih sam doktorirao hardward jer sam isto prije 7-8 godina zvao razne lezileeboviće aka servisere ili nosio na servis pod garancijom pa su mi ovi tamo razno razne lovačke pričali a sad ako nešto kupim i ne šljaka a  ima garanciju onda ih pustim na servisu neka mi na- seru svoje filozofije i pravim se glup a nakon tih predavanja im svima j....m majku i slože sve za 1 sat.Tako se to radi u Hrvatskoj.

Dok budale imaju peneze kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Sve super.

Ništa ne diram dok ne dodje........ serviser, safety first, leti garancija na sve ako vidi da sam ista pipnuo, logicno, mogu samo pogorsati, ako nista ne preostane, redom obavljam stvari koje ste mi vi forumasi napisali. Provjerio sa uniblue- svi driveri ok.. jedino pci-e updateao.

Evo slika, ja mislim da cu 100% failovat.. jako cudan hladnjak, jos ako koji sklop pukne ili pokvari se, od garancije nema nista, isto tako nece mi vjerovat na bilo sto ostalo, kao da on ne bi pronasao wd.. sve oni mogu.

Imtec.ba ako kojim slucajem bude potrebno zamijeniti, nisam siguran da li ide isti u zamjenu, ako se vama ovaj hladnjak cini ok, moze ostati, ali ako sta jeftinije ili slicno a bolje ima - Imtec.ba

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 22:59 (Akiris).
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kolega, imašZAKONSKO pravo da vratiš robu. Bude li prodavac pametovao natovari mu inspekciju za vrat pa neka se onda misli!

Pa ne znam više šta da ti kažem! Ovo što sam ti predložio ja bih odmah uradio. Ako imaš garanciju na bilo što, nema šta da se misliš, brineš i sam popravljaš. Na kraju ako ne bude mogao da ga poravi, insistiraj na zamjenu dijelova a ako bude pametovao....... ima brate inspekcija.

13 godina
protjeran

OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kada smo sklapali konektovao je normalno i na post-u je prijavljivao CPU ERROR. (Najvjerovatnije je 1. konektovao na 3pinski) VALJDA.

A sada tek vidim da je 3 pinski cpu hladnjak spojen na 4 pinski utor!!!!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.4.2012 23:27 (Akiris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Akiris kaže...

OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kada smo sklapali konektovao je normalno i na post-u je prijavljivao CPU ERROR.

A sada tek vidim da je 3 pinski cpu hladnjak spojen na 4 pinski utor!!!!!!!!!!!!

To i treba tako, samo provjeri da li plastične vodilice leže kako treba tj. da li je ispravno spojen.

13 godina
protjeran

Hladnjak ima ovakav zvuk, ali BAŠ OVAKAV.

Nadam se da će nekome pomoći da skonta u čemu je problem.

Kao na yt videu oko 13Khz

Dok ste preslusali video, iako mislim da niste do kraja, prilicno smeta, ne?

TAKO meni pc 24/7, odnosno bilo kad, bilo gdje, taj se zvuk cuje iz cpu hladnjaka, da covjek poludi, cijelo vrijeme tako. {#}

Pištanje prestaje kada cpu ucitava igre, ili nesto zahtjevno. Tad apsolutno nista se ne cuje.

Prebacio sam brzinu na cak 1600RPM, opet je piŠtavko "efektniji".

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 1:29 (Akiris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima ja isto imam taj problem međutim napajanje nije u pitanje,

igrao sam igru na pc-u i od jednom se sve zablokiralo, Tipkovnica je slabije svjetlila a zatim kad sam

ponovno pokrenuo pc upalio se i ugasio nemam nikakve zvučnike u pc-u tako da ne

čujem beep, mislio sam da mi je preslabo napajanje u pitanju imam radeona 6xxx

ali nije.Maknuo sam grafičku i opet isti problem, išao sam odmontiravat matičnu

i poslije kad sam počeo skidat vodeno hlađenje pokušao sam opet i

matična ploča se pokrenula, neznam koji je problem serviser je

dalje od moje kuće 300m ali nznam dali da odnesem ili da ne

,da vidim dokle će ići, u pitanju je msi b85-g43 gaming

napajanje je lc power v2,3

12v v1 20amp

12v v2 20amp

Intel pentium g3250

Svi odgovori su dobrodošli

Hvala!

Andreabuterer

0 0 hvala 0
14 godina

Možda je napajanje neispravno, svakako probaj s drugim.

Svakako provjeri da je sve ispravno spojeno i montirano, pazi da kabeli sjede do kraja u svojim utorima (iskopčaj sve i ponovno ukopčaj).

Ispuši dobro prašinu te izmjeni termalnu pastu na procesoru.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Hvala puno , termalna je dobra, napajanje mi je sad sumnjivo,

nije da se plali i sa grafom

Andreabuterer

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Sve sam pogledao, sve ok ali dešava se ponekad to.

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

U normalnom radu kad radim nešto nezahtjevno temperatura je oko 28°C

Andreabuterer

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice