Par problema - stabilnost, treperenje...

poruka: 3
|
čitano: 1.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
par problema - stabilnost, treperenje...

moja konfiguracija:
Gigabyte GA-P35-S3G (F3 BIOS)
Q8300 + CM Hyper 212+
4GB DDRII Kingston 800mHz
Leadtek GTX460 1024MB OC
WD 640GB Blue

Sharkoon SHA450-8P
...
Win7 Ultimate 32-bit

clockao sam procesor sa sljedecim postavkama:

CPU Clock Ratio------------------[7X]
Fine CPU Clock Ratio-------------[0.5]
CPU Host Frequency (Mhz)---------[425]
PCI Express Frequency (Mhz)------[100]
System Memory Multiplier (SPD)---[2.00]
DRAM Timing Selectable (SPD)-----[Auto]

System Voltage Control-----------[Manual]
DDR2 OverVoltage Control---------[+0.1V]
FSB OverVoltage Control----------[+0.1V]
(G)MCH OverVoltage Control-------[+0.1V]
CPU Voltage Control--------------[1.35625V]

testirao sam stabilnost (vise puta) sa linxom (problem size 15500, 20 loopova), te sa prime95 (blend test, desetak loopova), bez ikakvih problema sa stabilnoscu, temperature su max 55C.
radio sam i 3D mark 11 i vantage, bez ikakvih problema.

eh sad, imam nekoliko pitanja - problema:

1. nekoliko puta mi se desavalo, nakon odredjenog vremena (mozda 5-10 minuta) da mi u igrama (FIFA11, GTA IV, Mafia 2) komp zaledi i zvuk "zastopa", kao neki buzz.
2. u nekim igrama (Mafia 2 i mislim jos u jednoj), ali nekad i na desktopu, imam kao neke horizontalne providne trake koje trepere i krecu se, nisu bas mnogo vidljive, ali nisu ni neprimjetne, pogotovo na sivoj podlozi.
maloprije sam, nakon sto sam pokrenuo FIFA11 imao te linije samo jos intenzivnije nego inace, i u zvucnicima se cuo zvuk slican roju komaraca, koji je jacao i slabio kako su se mijenjale uvodne slike na ekranu. kad sam upalio vsync ti problemi su nestali.
3. graficka po specifikacijama treba da radi na 725/1800, ali meni GPU-Z tokom igranja prikazuje da je memory clock na 1000mHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 23:07 (fcz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: par problema - stabilnost, treperenje...
fcz kaže...

moja konfiguracija:
Gigabyte GA-P35-S3G (F3 BIOS)
Q8300 + CM Hyper 212+
4GB DDRII Kingston 800mHz
Leadtek GTX460 1024MB OC
WD 640GB Blue

Sharkoon SHA450-8P
...
Win7 Ultimate 32-bit

clockao sam procesor sa sljedecim postavkama:

CPU Clock Ratio------------------[7X]
Fine CPU Clock Ratio-------------[0.5]
CPU Host Frequency (Mhz)---------[425]
PCI Express Frequency (Mhz)------[100]
System Memory Multiplier (SPD)---[2.00]
DRAM Timing Selectable (SPD)-----[Auto]

System Voltage Control-----------[Manual]
DDR2 OverVoltage Control---------[+0.1V]
FSB OverVoltage Control----------[+0.1V]
(G)MCH OverVoltage Control-------[+0.1V]
CPU Voltage Control--------------[1.35625V]

testirao sam stabilnost (vise puta) sa linxom (problem size 15500, 20 loopova), te sa prime95 (blend test, desetak loopova), bez ikakvih problema sa stabilnoscu, temperature su max 55C.
radio sam i 3D mark 11 i vantage, bez ikakvih problema.

eh sad, imam nekoliko pitanja - problema:

1. nekoliko puta mi se desavalo, nakon odredjenog vremena (mozda 5-10 minuta) da mi u igrama (FIFA11, GTA IV, Mafia 2) komp zaledi i zvuk "zastopa", kao neki buzz.
2. u nekim igrama (Mafia 2 i mislim jos u jednoj), ali nekad i na desktopu, imam kao neke horizontalne providne trake koje trepere i krecu se, nisu bas mnogo vidljive, ali nisu ni neprimjetne, pogotovo na sivoj podlozi.
maloprije sam, nakon sto sam pokrenuo FIFA11 imao te linije samo jos intenzivnije nego inace, i u zvucnicima se cuo zvuk slican roju komaraca, koji je jacao i slabio kako su se mijenjale uvodne slike na ekranu. kad sam upalio vsync ti problemi su nestali.
3. graficka po specifikacijama treba da radi na 725/1800, ali meni GPU-Z tokom igranja prikazuje da je memory clock na 1000mHz.

OCao si FSB, to je automatski podiglo clock VGA.

Vrati clock na normal. .. ili podesi opciju za VGA lock (na 100MHz) ...ako nemožeš pronaći, u GA BIOSu CTRL+F1...

Realno, OC je nepotreban. Probaj, usporedi...

- Ako baš 'moraš', onda je OC VGA najveći boost za igre, ali nije toliko stabilan -kao što vidiš. (CPU može do 25%, VGA jedva 10% ti si trenutno na 6%, ... izbjegavaj dizanje voltaže).

Ili ignoriraj sajvete.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
RE: par problema - stabilnost, treperenje...

pa kako sam clockao VGA, PCI-E frekvenciju sam stavio na 100 (umjesto auto), to bi valjda trebalo da graficku "iskljuci" iz clockanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 23:29 (fcz).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice