Novi procesor,nista na ekranu

poruka: 7
|
čitano: 2.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,nabavio sam Pentium 4 procesor 2.8 GHz/1MB/FSB 533, SL7E2, Socket 478 da zamjenim starog Celerona.Kada sam stavio novi procesor u socket i upalio kompjuter nista se ne pojavljuje na ekranu,a kada stavim stari procesor sve normalno radi.

Probao sam update-ati BIOS ali ni tada se nista nije pojavilo na ekranu.

Note* Kada je novi procesor u kompu svi ventilatori rade i sve je upaljeno,ali na ekranu nista.

Imam maticnu Intel D865Perl

Stari proc: Celeron 2.6Ghz

Novi proc: Pentium 4 2.8 GHz/1MB/FSB 533, SL7E2, Socket 478

Ovdje sam skinuo bios update http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&changeLang=true&DwnldID=8408

Da li netko zna u čemu je problem???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Novi procesor,nista na ekranu
pogledah podržane procesore, podržava

bios također ako si updatovao trebalo bi da radi..

prvo našta sumnjam su ram-i...neznam koje točno imaš...i koliko pločica...probaj ostaviti samo jedan stick pa upali..

drugo vrati biose na default postavke sve, ja sam nedavno mjenjao a imao oc proca...i kreten zaboravio vratit prije nadogradnje i kad sam palio isto pišti matična da nešt nevalja....clear cmos i normalno mi boot-ao..

samo krupno, ništa sitniš
15 godina

Da, kada stavis novi proc, jumpaj clear cmos. Ako ne radi, onda je proc kriv... Nisu rami posto mu radi sa starim procem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Da, kada stavis novi proc, jumpaj clear cmos. Ako ne radi, onda je proc kriv... Nisu rami posto mu radi sa starim procem.

Mozes malo pojasniti ovo "jumpaj clear cmos"? To znaci da izvadim onu malu bateriju i ponovno je vratim u komp dok je novi procesor unutra?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 11:59 (DragonSlade).
17 godina
neaktivan
oly570 kaže...
pogledah podržane procesore, podržava

bios također ako si updatovao trebalo bi da radi..

prvo našta sumnjam su ram-i...neznam koje točno imaš...i koliko pločica...probaj ostaviti samo jedan stick pa upali..

drugo vrati biose na default postavke sve, ja sam nedavno mjenjao a imao oc proca...i kreten zaboravio vratit prije nadogradnje i kad sam palio isto pišti matična da nešt nevalja....clear cmos i normalno mi boot-ao..

imam 4*512Mb ddr1

14 godina
neaktivan

dok je novi proc unutra, komp ugašen, iskopčan iz struje, izvadi baterijicu i ostavi izvađenu koju minutu, zatim vrati i popali sve pa javi šta se događa..

ja sam isto imao slučaj morao sam ram-e vadit vanka, pa pali traži uzrok..prvo postavke u bios-u za ram...imao sam dual channel, a novi proc je imao sasvim drugačiji memory controler...još sam imao klok, podešen fsb, HT i ostale stvarčice...moralo je sve na default kako bi proc boota-o pa onda kasnije vratit i postaviti kak treba

samo krupno, ništa sitniš
17 godina
neaktivan
oly570 kaže...

dok je novi proc unutra, komp ugašen, iskopčan iz struje, izvadi baterijicu i ostavi izvađenu koju minutu, zatim vrati i popali sve pa javi šta se događa..

ja sam isto imao slučaj morao sam ram-e vadit vanka, pa pali traži uzrok..prvo postavke u bios-u za ram...imao sam dual channel, a novi proc je imao sasvim drugačiji memory controler...još sam imao klok, podešen fsb, HT i ostale stvarčice...moralo je sve na default kako bi proc boota-o pa onda kasnije vratit i postaviti kak treba

Probao sam to da izvadim bateriju dok je novi proc unutra i stavim natrag no opet isto,sve radi jedino nema niceg na monitoru,vratim stari proc sve je ok.

Jos nesto,primjetio sam od kada sam izvadi stari procesor prvi put da mi je duplo sporiji komp.Jel to do paste?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice