Novi m2 ssd i nemogucnost instala win 10

poruka: 4
|
čitano: 1.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

posjedujem lenovo ideapad y700 15isk koji ima ponudjen slot za m2 ssd. e sad posto mi je kod kupnje to bila skupa varijanta pa sam kasnije odlucio nadogradit ga sa m2 ssdom. i tako prije nekoliko dana dosao mi sa aliexpresa ssd od 120gb ja njega ubacim u taj slot windows ga fino cita i sve pet, ali onda pocinju muke nakon zelje instalacije win 10 na taj ssd. znaci prvo mi je bacao na ekranu nekakvi gpt sta ja znam e onda sam to rjesio prek disk parta. zatim baca gresku Windows cannot be installed to this disk. Computer hardware may not support booting to this disk. i sad ja dalje surfam po netu svi nesto rade po biosu nekakvi legacy support i to, ali kod mene to ne pali. i jednostavno ja vise nemam nikakve ideje sta da napravim, a na obican hdd on istalira win sasvim normalno 
LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tako je,moraš se igrati sa LEGACY/ACHI/UEFI postavkama da bi instalirao na taj disk ...

Probaj ako je sad na UEFI,staviti na ACHI ...

U jednom trenutku će pokrenuti instalaciju :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 13:01 (nbdy32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Re: Novi m2 ssd i nemogucnost instala win 10

Kada stavljaš instalaciju windowsa na usb stavi ga na mbr/bios postavke. Tebi je najvjerojatnije na gpt/uefi. (govorim o rufusu).

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2019 15:13 (StonedAssassin).
16 godina

Lega provjeri u specifikacijama laptopa (matične) koji je to točno utor za m.2 jer postoje SSD-ovi 2 tipa (pcie i sata).

Možda je problem do kompatibilnosti hardvera (ja sam se tako zeznuo s jednom m.2 karticom koja nije bila kompatibilna s matičnom)

Isto tako provjeri da li ti je BIOS na zadnjoj verziji.

Lijep Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice