Nakon par minuta igranja fps spadne sa 70 na 15

poruka: 3
|
čitano: 1.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.
Ovaj problem mi se poceo desavati prije par dana...igram BF3 (high postavke) fps je oko 50-70 i nakon 5-10 minuta igranja fps spadne na 10-15 i vise se ne dize, spustim prozor od igre (alt+tab) stavim tako jedno 5 min , ponovno se vratim u igru i fps se vrati u normalu , i opet nakon 5 min isto se podje desavat. Mislio sam da je do igre , ali nije.
Instalirao sam Ghost Recon Future Soldier i sa njim se desavaju isti problemi. Probao sam 2 zadnja drivera za graficku ali opet isto , updateovao bios na zadnju verziju, instalirao novi OS i opet se nista nije rijesilo.
Moj komp:
Intel core 2 quad Q6600 2.4 GHz hladi ga Noctua u9b-se2
Ploca: Msi g41m-p26
HDD 1 TB
4 GB rama ddr3 1333 MHz 
Graficka gigabyte 5770
Probavao sam dvije vrste napajanja : HEC 350W koje je bez problema moglo gurati istu konfu sa HD 4850 , i PowerLine 430W. 

Kada igram pojacam brzinu ventilatora na grafickoj za 100% i temperature nikad ne budu preko 75C , a maximalne temperature procesora su 63C.

Molim vas pomozite. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

windows banana barem je tako meni... stavi novi os trebalo bi pomoc 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vjerovatno se grafa (ili procesor) pregrijava.Vidis koponente kad se pregriju  rade lose (ako uopce rade).Skini SpeedFan ,pokreni ga te pod "charts" si oznaci grafu i procesor (znaci gpu za grafu i core0 ili temp3 za procesor zaboravio sam ugl obadvoje)Sad minimiziraj te pokreni igru.Kad primjetis low fps izadi iz igre te maximiziraj speedfan i pogledaj grafikone.Ako ti IJEDNA crta prelazi temp 80C npr procesor: 1.ocisti mu ventilator 2:zamjeni mu pastu 3.Kupi novi hladnjak.Ako je pak temp za GPU visoka: 1.Ocisti hladnjak/ventilator 2.Nabavi novi hladnjak

Takodjer stavi si komp na neko mjesto sa dotokom zraka.

Edit:

Nisam vidio ovo zadnje o temperaturama {#} ,jbg nezz jos uvjek sumljam na temperature...ili napajanje...kazes da si restaliro OS pa nevjerujem da je softverski problem....

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 0:41 (Dog 25).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice