slagao sam susjedu novi stroj nedavno.
kada sam sve pospojio popikao, slozio, uredio kablove, kuciste, stavili sve na stol, upalili komp, usli u BIOS, kad ono ne prepoznaje SSD, sve ostalo radi kako treb
pregled, kablova, da je sve sjelo kako treba, pa reboot, nista
cackanje postavki BIOS-a, pali/gasi sve sto ima veze sa SSD, storage, raid itd, ponovno reboot, opet nista
prestekavanje u sve moguce sata portove i slicno, probavanje sa, drugim sata kabelom opet nista
probavanje, jedan keks memorije, pa dva u drugim utorima, pa jedan u svim utorima, pa OC procesora, pa flash biosa, na par verzija nize, pa opet nazad na vise, pa update svih drivera iz biosa, opet nista
izvadih disk i odnesem doma, sve ok, uredno ga prepoznaje i disk radi, jos ga doma formatiram, za svaki slucaj da nije u tome problem mozda, jer nise nisam znao sta bi
odnesem ga nazad, opet ista stvar, ne prepoznaje disk
rasklapanje cijelog racunala, da nije mozda negdje kratki spoj ploca/kuciste, pa smo ga slozili ponovno vani na kutiji od maticne, opet nista disk se ne vidi i gotovo
rekoh susjedu, a cuj, jedino sto mi pada na pamet je da je SATA kontroler riknut i da ti ne rade portovi na ploci i treba reklamirat maticnu.
ode on do ducana reklamirat, i nakon dva dana, mu jave da je ploca ok, i da kod njih sve radi kako treba, ali da ce mu svejedno zamjeniti, jer je kupio sve kod njih, pa neka proba sa novom
dodem kod njega ponovno, sve ispocetka slaganje, i skuzim da sam kreten ustekao kabel od napajanja za disk u utor za GPU na samom napajanju (modularno), imaju isti ulaz, i umremo od smijeha jedan i drugi, sto je najbolje na napajanju pise na svakom utoru SATA; GPU i slicno