Kompjuter se jako pregrijava

poruka: 42
|
čitano: 13.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kompjuter se jako pregijava

Kao sto kazem komp mi se jako pregrijava dok igram ode temperatura maticne do 78 a procesota 72 i komp pisti normalno sve sam nacine probavo i nista mozete reci mi neki nacin komp ima 4gb rama,8800gs,ga-m56s-s3,amd x2 5200+ 2.7 nije nista klokano komp je star pol godine nije nis dirano cist je iznutra ko suza,mozete mi reci neki nacin sta da radim svi kazu da ga nosim na servis,ima koji nacin da izbjegnem servis?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kompjuter se jako pregijava
razer1911 kaže...

Kao sto kazem komp mi se jako pregrijava dok igram ode temperatura maticne do 78 a procesota 72 i komp pisti normalno sve sam nacine probavo i nista mozete reci mi neki nacin komp ima 4gb rama,8800gs,ga-m56s-s3,amd x2 5200+ 2.7 nije nista klokano komp je star pol godine nije nis dirano cist je iznutra ko suza,mozete mi reci neki nacin sta da radim svi kazu da ga nosim na servis,ima koji nacin da izbjegnem servis?

Ako ga ne smijes otvarat, onda nema druge nego na servis...
Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
17 godina
neaktivan
uff. to su malo visoke temperature. probaj ubacit koji ventilator u kućište za bolji protok zraka
17 godina
neaktivan

Komp sam kupovo u komadu dio po dio bio je sastavljan u trgovini tako da smijem i otvaro sam ga kad sam meto memorijsku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.zonacomputers.hu/images/codegen-6099E-CA.jpg ovakvo je kuciste stvarno mu nefali na hlađenju ispricavam se na 2 posta nebi htjeo da me neko prijavi molim vas

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hehe. nećeš vjerovat ali ja imam isto takvo kućište. ja sam skinuo onaj vent odozgo i stavio ga da puše po nortbridgu i soutbridgu na matičnoj. i tako sam smanjio temperature na matičnoj za desetak stupnjeva
17 godina
neaktivan

Hehe moze slika???? da vidim kak puse al ovo je kod mene nenormalno ja gornji sam skinio pregorio je

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Hehe moze slika???? da vidim kak puse al ovo je kod mene nenormalno ja gornji sam skinio pregorio je

e nemog sad. al sutra ću uslikat pa postat. stavio sam vent na dno kućišta i usmjerio ga na da puše po nortbridgeu i southbridgu

evo zašto. to je moj oc
17 godina
neaktivan

znaci ona bocna stranica  samo stavim ventilator dolje jel nece biti previsoko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

znaci ona bocna stranica  samo stavim ventilator dolje jel nece biti previsoko

meni nije. pogledaj samo da ga usmjeriš da puše po nb-u i sb-u. koju matičnu imaš
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako se ne varam ta matična ima nb i sb u jednom kao i moja. onda kao i ja namjesti da puše po ovom dijelu

17 godina
neaktivan

Aha jel cu morat kakve rupe busit na stranici jel bojim se da ono s

sto mi je na bocnoj stanici vec napraljavno pre visoko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja nisam ništa bušio. kad uslikam i postam vidjet ćeš kako sam riješio. vrlo jednostavno a efikasno. nema nikakvog bušenja

17 godina
neaktivan

e hvala ti  sta mislis jel se mi rjesit te  temperature

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

e hvala ti  sta mislis jel se mi rjesit te  temperature

ako ovako napraviš vent onda ćeš snizit temperatire matične. a što se tiče procesora, ne. jedino da kupiš bolji i kvalitetniji hladnjak.
17 godina
neaktivan

Ma znam to je novi komp to se nesmije dogadat kao sto sam naveo u proslom postu sliku moje maticne sad me zanima jos dali ce meni pomoci kuler koji ce puhati prema chipsetu ili je to previsoko ili trebam nosit na servis i sta ce oni na servisu radit snjim(mjenjat pastu hmm...) ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 3:29 (razer1911).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi jel zna itko moj problem??Viče

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo kako sam ja napravio. možda izgleda loše, ali stvarno funkcionira. i još puše i po grafičkoj sa pasivnim hladnjakom tako da i grafi smanjuje temp za kojih 10-ak stupnjeva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala majstore heheheh sad znam kako napraviti sutra idem kupit ventilator i postavit da te pitam imas otvoreno kuciste stalno?I zanima me jel mi nece biti previsoko kad bi usarafio na bocnu stranicu ventilator  znaci isto je 80 mm ta rupa na stanici?Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina

razer1911 je imas ti na  kucistu straznji ventilator da ti ispuhuje vruci zrak van i jasno prednji koji ti ubacuje zrak izvana u komp to bi trebalo bit na svakom kucistu tak!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam onaj dole koji vuce unutra a onaj koji je bio gore nema pregorio je!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

evo kako sam ja napravio. možda izgleda loše, ali stvarno funkcionira. i još puše i po grafičkoj sa pasivnim hladnjakom tako da i grafi smanjuje temp za kojih 10-ak stupnjeva

ja bi se us*o to radit da mi se karton ne zapaliSmijeh
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Hvala majstore heheheh sad znam kako napraviti sutra idem kupit ventilator i postavit da te pitam imas otvoreno kuciste stalno?I zanima me jel mi nece biti previsoko kad bi usarafio na bocnu stranicu ventilator  znaci isto je 80 mm ta rupa na stanici?Namigiva

mislim da je to malo previsoko. i ja sam isto razmišljao, ali ako ga stavim na to mjesto bit će više od mjesta po kojem treba puhat. onda sam ga stavio na dno i usmjerio ga malo prema gore. ili ako hoćeš još bolje ako ti ništa od komponenti ne smeta. stavi na dno nekakvu podlogu i onda vent na podlogu tako da puše okomito na nb i sb

kučište mi je malo otvoreno, malo zatvoreno. kako kad. ovisi o mojoj volji

a zašt ćeš kupovat novi vent? samo odšaraviš ondaj odozgo
edit: sad vidim da je pregorio. dok sam pisao post došlo je novih poruka
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 14:53 (jurluk).
17 godina
neaktivan

Pregorio je sam se ugasioOsmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
jurluk kaže...

zašt?
17 godina

Onda si stavi ponovo taj ventilator odozada a ako ti kuciste to prihvaca stavis si jedan novi ventilator od 12cm ili od 9 ili 8 ovisi za kaj vec imas mjesta, kaj se tice temperature procesora ako imas obican amd hladnjak zato ti i jesu temperature visoke a mozda ti hladnjak nije sjeo kak treba na procesor a kao odlican izbor za bolji hladnjak ti je ovaj sa slike tih i efikasan a nije ni  skup pa si s tim rjesio zagrijavanje procesora. Inace taj hladnjak ima vec gore pastu na njemu pa ne trebas kupovat dodatnu pastu imas ga u linksu odlican hladnjak za malo love to sigurno!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 14:58 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
RoyalBlood kaže...
jurluk kaže...

zašt?
 pa kako ti se može karton zapalit? ne frca vatra od chipseta Namigiva
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
17 godina
neaktivan

Problem je ja sam iz virovitice tako da nema kod nas links ima hgspot i kmcomputers al salju oni to i postom?Bojim se imam garanciju na komponente da nebi izgubio sta kaztes?

0 0 hvala 0
17 godina
razer1911 kaže...

-to što nije klokano neznači da sam bios ne diže voltaže i klok. Podesi ručno voltaže ili opcije standard/turbo... jer 78 i 72 C je puno.
S normalnim hlađenjem pod opterećenjem nebi trebalo ići iznad 60, na 70+ su defaultni alarmi...
Za CPU može biti problem ako hladnjak nema dobar kontakt, provjeri 'zaklimaj' ga malo. ... i malo paste bi pomoglo, moguće da je upalo malo prašine... ako to ništa ne popravi onda ipak reklamiraj na vrijeme.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice