Komp se restarta

poruka: 4
|
čitano: 958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Komp se restarta

Evo radi se o sljedećem, prije nekoliko mjeseci kupio sam sljedeće komponente:

Asrock M3A785GMH/128M, Athlon II X4 620, 2 Gb Kingmax ddr3, Corsair Cx400. Fino ja to složim u kućište i sve ok, ali komp mi se počeo restartat sam od sebe, recimo jedanput dnevno. Kako sam instalirao Windows 7 mislio sam možda je problem sa driverima pa sam instalirao Xp ali isto. Znači komp se sada restarta sam od sebe 1-3 puta dnevno bez obzira igrao se ili bio na netu ( koristim integriranu grafiku). Probao sam malo opteretit procesor i temp. dolazi do nekih 58,59 stupnjeva, mislim da nije kritično pošto se restarta i kada ne radim ništa zahtjevno tj. kad procesor nije opterećen. Još jedna stvar koju bi mi mogli razjasnit je ta da nekako najviše sumnjam na matičnu ploču, pa sam je mislio skinut i odnijet u servis (sve komponente su kupljene u istoj trgovini). Tamo su mi rekli da pošto oni nisu sklapali računalo, moram platit dijagnostiku kvara 150 kn bez obzira što imam jamstvo. Dali je to uobičajeno ili... U svokom slučaju, uskoro ću na godišnji pa bi u tom periodu volio riješiti taj problem. Ako imate kakvih savjeta, unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp se restarta

izvaditi memoriju, pocistiti ,vratiti..ako su dvije plocice 2x1gb probati rad sa svakom posebno.

provjeriti sve kabele jesu li dobro ubodeni..posebno sata kabel.

izvrtiti memtest, hd tune, 3d mark...pa se cujemo za dalje.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se restarta

Možda ti je nestabilan napon na utičnici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se restarta
LoL platiti dijagnostiku iako imas garanciju??? kakva je to fora? meni nikad nisu naplatili...

napravi ovako odi u event viewer - windows logs - application i system logs...

mozda tamo ima koji warning ili puno njih...

ako nema... onda ne znam sto je...
In Control
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice