Kako se miču bolte (zakovice) s kučišta?‚‚

poruka: 24
|
čitano: 6.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

moram maknut pregradu koja drži ladice gdje idu SSD diskovi, jer mi inače neće nikako stat matična, ali te pregrade nisu pričvršćene šerafima nego boltama koje se nekako treba izbit van

Upomoć!

kako se to radi?

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kako se miču bolte (zakovice) s kučišta?‚‚
dankogrg kaže...

moram maknut pregradu koja drži ladice gdje idu SSD diskovi, jer mi inače neće nikako stat matična, ali te pregrade nisu pričvršćene šerafima nego boltama koje se nekako treba izbit van

Upomoć!

kako se to radi?

Sa bušilicom

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina

Kao što kolega kaže bušilicom, druga opcija je brušenjem.

4 0 hvala 0
12 godina

Uz napomenu da se to radi dok je kućište potpuno prazno od opreme radi metalnh komadića koji nastaju kod bušenja/brušenja i moraju se u potpunosti nakon radova očistiti iz kućišta.To je zato jer se MBO ili bilo koja pci pločica može uništiti ako mrvica metala dospije npr. na nožice nekog čipa.

ps: kod bušenja ovisno o vrsti zakovica je potrebno svrdlo 3-4mm a za neke široko svrdlo npr. 8-10mm (ne buši se kućište sa njim već samo glava zakovice dok se i ona ne zavrti pa staneš sa bušenjem i izbaciš zakovicu iz rupe).

8 godina
neaktivan

samo ne znam kako bi bušilica stala unutra, jer ima mjesta eventualno za mali šerafciger.

radi se o onoj pregradi zadiskove.

možda da probam prerezat to cvik cankgama il nešto

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ta ladica za diskove je spojena za bočnu stranicu ili za dno i za prednju?

Ako je za bočnu, onda skineš nju i s te strane izbušiš, a u drugom slučaju izvadiš prednju stranu pa izbušiš i također s podne strane.

Koje je kućište u pitanju?

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2023 12:54 (fer-de-lance).
17 godina
neaktivan

zakovica se da izbit: šiljat alat i čekić. dobar udarac i izađe odmah. jasno, ako ima prostora za lupanje. ako bušiš, stavi na svrdlo univerzalne masti, zbog trenja. brušenje je pipavo i više štete nego koristi. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2023 12:58 (Ajar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

To stoji, ali u ovom slučaju ak ide izbijat na taj način bude spigao lim.

Ovaj na videu to može jer ima stisnuto blizu ruba škripca, inače ni slučajno.

Najbolje bušit, i to tak da prvo uzme komad lima i izbuši rupu u njemu malo većeg promjera od zakovice i onda taj lim drži oko zakovice da zaštiti lim ako borer sklizne.

I ovo kaj veliš, malo masti na vrh, i obavezno dobro nabrusit borer da odmah grize, i samo lagani dodir.

Bez problema ju skine da nitko ni ne skuži da je nekoć postojala.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
9 godina

Samo dodatni oprez ukoliko se radi o ovim "jeftikaner" kucistima s debljinom lima od 0,5 ili nedajboze manje, kad se dovoljno zakovica makne, lim se savija kao papir, svaki skinuti dio se zna izvitoperiti, i nikad vise ga neces naravnati u prvobitni polozaj.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

Polegne kućište i podbaci neki komad drveni ili ivericu knap ispod mjesta koji buši...

9 godina
Sve stoji....

Problem se ne desi u busenju vec kad dio oslobodis....

Ja sam npr na zalman s3 kucistu to radio, i iako djeluje kvalitetno i robusno, cim sam npr skinuo gornju plocu, ona se izvitoperi, kada je ides ponovi vratiti na isto mjesto, nemozes je toliko "nategnuti" da se vrati u original oblik, iako je stezes na isto mjesto u istom polozaju gdje je i bila....

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

radi se o ovom

https://www.fractal-design.com/products/cases/focus/focus-g/black/

samo moj sa strane ima sve te ladice

treba mi da maknem ovo zaorkuženo sa mi stane GPU, nebitno mi je ako to spigam jer mi ne treba

već sam sve stavio unutra, šta ne mogu nikako to maknut a da sve to ne moram opet vadit?

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmeš škare za lim i presječeš tu pregradu na sredini pa gornji kraj saviješ gore a donji dolje ( prema prednjoj stranici kućišta)

Tako ne moraš ništa vaditi ..niti prati kućište od metalnih mrvica.

edit: Ako je a po slici pretpostavljam lim tanak nakon rezanja škarama zareži skalpelom gornji i donji lim  i presavijaj livo desno 5-6 puta i puknut će pa na kućištu ostaje samo trakica lima sa zakovicama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2023 16:36 (AF139).
10 godina

Pitanje kolko ti se da zezat s tim. 

Da sam ja na tvom mjestu sve bi to skupa izvadio van pa vratio samo ovaj kavez gdje imas ssd. E

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

A imaš i ovakve nastavke ta bušilice da možeš bušiti pod kutem:

0 0 hvala 0
12 godina
Dremel brusilicom?
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

stvar riješena

došao susjed i precviko cvik cangama i isto tako maknuo bolte.

tako da vi koji pričate o prašini od piljenja  i da sve treba vadit il zaštitit niste u pravu

1 10 hvala 0
9 godina
Uoci razliku izmedju rezanja skarama, i piljenja...

Sitna je ali postoji.....
Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
dankogrg kaže...

stvar riješena

došao susjed i precviko cvik cangama i isto tako maknuo bolte.

tako da vi koji pričate o prašini od piljenja  i da sve treba vadit il zaštitit niste u pravu

Prepili unutra par plehova, pa upali pc i javi kako je proslo

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
8 godina
neaktivan

proslo je dobro

tako da ne znam o cemu pricas

9 godina
To je najbitnije samo ti pokusavamo reci da iduci put mozda nece biti te srece.....

Jbg, poneko prezivi i pad aviona, ali statistika nije na njihovoj strani.....
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
dankogrg kaže...

proslo je dobro

tako da ne znam o cemu pricas

Ček, prvo tražiš pomoć i ljudi ti izađu u susret i objasne ti šta i kako, a ti bi se sad nadmudrivao, a zapravo se ne znaš bušilicom poslužiti. Jako nezahvalno. Pretpostavljam da si klinac kojem je mama pozvala susjeda upomoć. Jesu li odrasli poslije popili kavicu dok si ti bio u svojoj sobi i šarafao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2023 19:40 (miki_the_pirat).
12 godina

U prošlom mom odgovoru je lipo napisano kako to odraditi bez da treba sve vaditi van.

Kad se to radi pilom, bušilicom, brusilicom treba sve izvaditi jer takva obrada stvara sitni metalni otpad koji bi sigurno izazvato štetu.

Ja sam predložio jedan od načina kad ne trebaš vaditi i ne treba čistiti , to što je susjed koristio sječice a ne škare za lim je sam prema stanju kućišta odabrao (ili nije imao škare za lim) , mi ovdje nismo pitali ni kakve su zakovice niti se to vidi na slikama a ima ih više vrsta, neke se sječicama ne mogu ukloniti a neke kao pop-nitne mogu.

6 godina

Ja bi ovakvima poput tebe dao ban iste sekunde. Ludi se trude da ti pomognu a ti seres i pravis se pametan. Radis nauku oko banalne stvari, kao da je nuklearna fizika, ako nisi sam mogao dokuciti kako ukloniti par pop nitni s kucista te si to morao pitati na forumu ja ne znam kako uopce obavljas bilo sta u zivotu... 

9 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice