HP probook 650 g2 mrtav

poruka: 3
|
čitano: 505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
HP probook 650 g2 mrtav

Da li netko od prisutnih hardwersko nastrojenih bi znalo riješiti sljedeći problem?

 

Laptop ne pali odjednom, samo 4x zasvijetli lampica za punjenje i caps lock svijetli 2,3 sekunde bez trepkanja. Probao sam sljedeće:

Izvadio ram, hdd, dvd, tipkovnicu pa sam vratio. Izvadio bateriju i stvar je ista. Probao nekakve razne kombinacije win+b win v, nesto kao da bi islo u bios recovery, ali nista ni to.

 

Znači niti ventilator, niti slika ikakva, samo ta lampica i caps lock. Nisam našao ništa na HP-ovim stranicama da bi znao di je kvar. Ako je otišao cpu ili gpu integrirani, to bi se čak moglo i reflowat, ali ne bih ga ako nije nužno. Po svemu sudeći je matična, ali što je na njoj otišlo to neznam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
online
HP probook 650 g2 mrtav

pogledaj imaš li neku od ovih sekvenci blinkanja LEDica: 
https://support.hp.com/us-en/document/bph07107

Pretpostavljam da je kod tebe problem mrtva baterija, a možeš probati i hard reset: izvadi bateriju, odspoji sve periferije i kablove pa drži power stisnut otprilike pola minute.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: HP probook 650 g2 mrtav

Probao sam i bez baterije, sve isto, dosta se razumijem u hardwer općenito, vizualno ću pregledati matičnu ploču. Znači 4 ili 5 bijelih blinkova led diode za punjenje i caps lock svijetli dok traje do blinkanje. U trenutku kada ga palim trenutno zabljesne tipka za paljenje, vjerovatno se pokuša uspostavit komunikacija sa ostalim hardwerom i tu zapne. A ništa nosit ću matičnu na servis, jer sve mogućnosti su isparile. 

 

Btw jednom ili dvaput u zadnjih mjesec ili dva se random ugasio laptop. Moguće da je to početak kraja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice