Grafička zacrnjuje ekran kod restarta

poruka: 14
|
čitano: 4.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Grafička zacrnjuje ekran kod bootanja

Znači, zamijenio sam grafičku i sad ova nova svaki put kad restartam ili palim komp, ne mogu uć u bios jer je ekran crn dok se boota. Tek kad se pojavi desktop dobijem sliku. Skužio sam da je razlog HDMI kabel. Naime, grafička mi je s monitorom spojena putem DVI, a s televizorom putem HDMIja. I sve dok mi je HDMI uštekan u grafu ovo se događa, kad ga ištekam to se ne događa. Sa starom grafičkom nikad nisam imao taj problem, a sve postavke i kabeli su isti. Monitor mi je primary i show desktop je samo na primary. Ne znam, da vratim grafičku, jel to neki kvar? Inače stara je 1050 obična i nikad se ovo nije desilo, nova je 1660 SUPER. Super smeće :) Driver je zadnji. Reinstalirao sam Win već pet puta, uvijek isto. Ima netko neku ideju kaj da probam još?

EDIT: Riješeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2020 12:07 (nadimax).

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Re: Grafička zacrnjuje ekran kod bootanja
nadimax kaže...

Znači, zamijenio sam grafičku i sad ova nova svaki put kad restartam ili palim komp, ne mogu uć u bios jer je ekran crn dok se boota. Tek kad se pojavi desktop dobijem sliku. Skužio sam da je razlog HDMI kabel. Naime, grafička mi je s monitorom spojena putem DVI, a s televizorom putem HDMIja. I sve dok mi je HDMI uštekan u grafu ovo se događa, kad ga ištekam to se ne događa. Sa starom grafičkom nikad nisam imao taj problem, a sve postavke i kabeli su isti. Monitor mi je primary i show desktop je samo na primary. Ne znam, da vratim grafičku, jel to neki kvar? Inače stara je 1050 obična i nikad se ovo nije desilo, nova je 1660 SUPER. Super smeće :) Driver je zadnji. Reinstalirao sam Win već pet puta, uvijek isto. Ima netko neku ideju kaj da probam još?

Nadam se da si shvatio da se u BIOS može uć, samo se ne vidi slika na ekranu. Pritiskaš DEL dok se boota, bez obzira na crn ekran. 

Live long and prosper.
14 godina
nadimax kaže...

A sad kad si riješio već, pa podjeli to sa ostalima, možda nekom drugom pomogne.

ps. ne kužim baš čemu stalna potreba ulaska u BIOS, podesi se kaj se mora sa kabelima spojenim tako da sve normalno radi,

kad se kabeli pospoje kako već moraju bit u BIOS se više ne ulazi i riješen problem.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
13 godina
neaktivan

Evo, podijelit ću, bacio sam ju u smeće i vratio staru u kućište. Al još nije smeće otišlo, ak netko hoće prodam za 1000 kn, kupljena početkom mjeseca u Linksa za 2000 i neš. Račun, garancija 36 mjeseci. Ne zezam se, ak hoćete novu tobože super grafičku u pol cijene s opisanim simptomima, javite se u inbox.

Pa ulazi se stalno, kak ne, stalno se neki racku drka i tvika i kloka. Al ak svaki put moraš iskopčat i ukopčat HDMI da bi vidio bios, ne da mi se. Koje jbno smeće, sad ću imat grč u želucu od kupnje bilo koje nove grafe, držat ću ovu 1050 sve dok ne crkne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2020 17:31 (nadimax).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@Filox

Da, pritiskao sam DEL i nisam imao ništa od toga kad je sve crno i dalje ak se i može uć. Evo, kupi za soma kuna pa ti pritišći i pogađaj po tabovima naslijepo di je kaj, igraj se malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2020 17:21 (nadimax).
13 godina
neaktivan

Usput, koristim Win 7, možda na desetki toga nema, al bmk više, prekrižio sam SUPER smeće.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Grafička zacrnjuje ekran kod restarta
nadimax kaže...

Usput, koristim Win 7, možda na desetki toga nema, al bmk više, prekrižio sam SUPER smeće.

Pa barem probaj odraditi test sa Win 10, uf, ja ne bi mira imao.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
15 godina
Odlicna cijena
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ne da mi se odrađivat test s drugim OS jer koristim samo 7. Ne da mi se ni vraćat u Links jer mi trenutno ništa drugo ne treba, a od grafičkih novih imam grč sad. Tko hoće, njegova je, ova niže.

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-1660-super-ghost-oc-6gb-gddr6-051800569

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2020 21:34 (nadimax).

0 0 hvala 0
17 godina

Rješenje je bilo ažurirati BIOS matične. Ili promijeniti matičnu ako je neka stara koja nema podršku za UEFI grafičke.

Flashaj bios, vrati 1660. Koja je uopće ploča?

https://www.gamingtribe.com/giveaway/limitless/191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ak nitko ne kupi do sutra, poklanjam tko se prvi javi ujutro. Jednostavno nemam želudac prodat nekaj kaj nije ispravno u svakom okružju da mi netko plati za to.

0 0 hvala 0
17 godina
Jutro :)
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Poslao poruku jučer za grafu,ne javljaš se ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pardon, nisam se nakon nekoliko mogao javiti nikome, baniralo me. Prodano je to odmah prvi dan, javilo se bar tucet ljudi ukupno rezervirati, nastojao sam biti maksimalno posten i korektan. Inace nisam znao da se ne smije izvredjat moda na pm, ja mislio to je ok. Kaj, posteno dzentlmenski izvredjas da nitko ne vidi i zivot ide dalje, cemu kaznjavanja nekakvi kartoni, djetinjarije. Usput hvala i ovima kaj su me zvali za grafu i pohvalili moj nastup tu, sad samo imajte muda i vi tak nastupajte a ne cuckold privatno hvalite a tu vas se ne zna 😁... ugodan zivot svima, bok.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice